Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam problem. Termin porodu mam za 9 dni, wvzoraj bylam u lekarza, po badaniu powiedzial, ze raczej nie urodze w terminie i kazal mi przyjsc do siebie za 2 tyg, czy to normalne i bezpieczne? sama juz nie wiem co myslec. Czy nie powinnam po terminie zgłosic sie do szpitala? Pomocy!

Gość gość
pomocy !

Gość D25D
W terminie rodzi tylko 2-5% wiec raczej nie ma co sie sugrowac tym wyznacznikiem, bo nawet jesli któraś wtedy ur to jest to w zasadzie przypadek. A skoro lekarz twierdzi ze nie zanosi sie na poród to pewnie ma racje. A co ty myślisz ze jak zgłosisz się do szpitala dzien po terminie a ty nie będziesz miała objawów porodowych to cie tam zostawią? Nie. Wróca cie do domu. Więc jeśli miedzy czasie nie bedziesz mieć objawów to idz do lekarza tak jak ci kazał. Ja ur 5 dni po terminie.

Gość gość
ja jak byłam u swojej ginekolog to wypisała mi skierowanie do szpitala i kazała przyjść w dniu wypadającego terminu. Powinni cię przyjąć i od tego czasu monitować na bieżąco twój stan tzn. stan łożyska, ktg itp. idź gdzieś prywatnie i po prostu skonsultuj tę decyzję

Gość gość
jeżeli wszystko jest ok i nie ma żadnych zagrożeń to nie masz co się przejmować. Ja urodziłam 3 dni po terminie. Spaceruj sobie, poskacz na piłce to może troszkę Ci to przyspieszy ;) głowa do góry

Gość gość
moja znajoma nie poszła do szpitala w dzień terminu, bo stwierdziła ze pójdzie jak poród się zacznie. Zaczął sie 2 tyg. po terminie, wody jej odeszły, wody były zielone... lekarze ja opieprzyli

Gość D25D
no bo bez przesady. 2 tygodnie to za dlugo! kilka dni mozna poczekac i dość. potem to juz pod okiem lekarzy nalezy byc.

Gość gość
A na badanie ktg Cię nie kierowal? Mnie lekarz kazał chodzić na ktg od dnia terminu co 2 dzień, a tydzień po terminie rprzyjsc do szpitala jeśli wczsniej nic się nie bedzie działo i mnie niepokoiło. Urodziłam prawie 1,5 tyg po terminie, wody nie były zielone, wszystko bylo ok. Powodzenia :)

Gość gość
mnie przyjeli do szpitala 7 dni po terminie takie byly zalecenia lekarza i szpitala. Tam byłam już pod ciągłą obserwacją. Poród miał być wywoływany dopiero 14 dni po terminie wg lekarzy dwa tygodnie przed dwa tygodnie po jest ok. Ale 11 dni po okazało się, że mam za mało wód płodowych i zdecydowali się wywołać. W trakcie pirodu okazałi się, że wody są zielone. Uważam, że za długo czekali boskoro ciąża donoszona to po co czekać aż dwa tygodnie. Mogłoby się skończyć źle :/

Gość gość
Ja mam termin za 10 dni. ostatni raz u lekarza byłam tydzień temu i kazała przyjść kolejny raz 2 dni przed terminem. pierwsze dziecko urodziłam 6 dni po terminie. Wstępną wizytę miałam ustaloną w szpitalu 3 dni później jakby nic się nie działo. Teraz czekam...Jakoś nie bardzo się tym martwię i wolę być w domu niż w szpitalu :) Głowa do góry jakoś się doczekamy :)

Gość gość
jaki masz termin porodu z 1 usg a jaki z ostatniej miesiaczki?

Gość gość
Ja mam z ostatniej miesiączki na 13 lutego- czyli jutro :) z pierwszego usg na 3!!! marca... z usg z 12 tc na 22 luty i tak już zostało. Dodam tylko, że z ostatniej miesiączki tak bardzo się rózni bo ja miałam zawsze długie cykle 32- 34 dni.

Gość gość
W każdym szpitalu mają inna politykę. W jednym idziesz się zgłosić np 7 dni po terminie a w innym 10. Zadzwoń do swojego szpitala na porodowke i zapytaj co robić jak nie urodzisz w terminie. Powiedzą ci. Ja bym do tygodnia po spokojnie czekała i ruchy obserwowala

Gość gość
patrz na 1 usg jeśli było zrobione do 12 tyg, lekarz tez to pewnie bierze pod uwage i dlatego odesłał Cie na wizyte za 2 tyg!

Gość gość
na początku wszystkie zarodki rozwijają sie tak samo dlatego jest to najpewniejszy wiek +/- 7 dni ! jeszcze tak jak mowissz nie masz cykli 28 to wiąże sie z tym że zapłodnienie bylo pozniej niz w 14 dniu cyklu !

Gość gość
Dla mnie lekarz tez kazal czekać a dziecko urodzilo sie niedotlenione. nie sluchajcie lekarzy tylko do szpitala marsz!!!!

Gość gość
Ja bylam w dzien terminu w szpitalu, ale lekarz badajac mnie stwierdzil "tutaj jeszcze nic nie jest gotowe do porodu". Bylam pewna ze przenosze. Po 12h urodzilam:)

Gość gość
ja to nie rozumiem jak wy wybieracie lekarza! moim zdaniem jeśli wybieram lekarza to mam do niego zaufanie a nie wypytuje i podważam jego opinie! wpisz sobie na YT termin porodu tam wypowiada sie lekarz i bardzo mądrze mowi, a jak nie to poczytaj i nie histeryzuj.

Gość gość
nikt nie histeryzuje, po prostu to moja pierwsza ciaza, wiec mam prawo byc zaniepokojona i chce wiedziec jak to wyglada w praktyce, dlatego pytam! Dziękuje za odpowiedzi, nie bede panikowac, poczekam co sie bedzie dzialo, jesli wszystko bedzie ok to pojde na ta wizyte za 2 tyg i zobacze co zadecyduje moj lekarz. Jakos wytrzymam jeszcze, choc strasznie nie moge sie doczekac porodu :) Pozdrawiam wszystkie mamy :)

Gość gość
Za 2 tyg od dziś to będzie 5 dni po terminie. Ja ur tak pierwsze dziecko i jak najbardziej ok! Teraz mam na przyszła sobotę i mam się zgłosić w przyszły czwartek na ktg i badanie rozwarcia ale z 2 cm chodze