Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

opuchniete nogi w ciazy czy grożą cesarką ?

Polecane posty

Gość gość

Mam skierowanie do szpitala z powodu opuchnietych kostek wygladaja jak balony kucac nie moge bo az tak ciagnie... czym moze taka opuchlizna grozic dr mi nie wiele powiedziala

Gość gość
?

Gość gość
to zalezy czy od cisnienia czy od czego

Gość gość
bez przesady i na opuchliznę od kiedy kładą do szpitala ?

Gość gość
haha cesarka bo nogi puchna no ja pierd...zaniedlugo z powodu bolu glowy będą chcialy meic cc albo z powodu sraczki

Gość gość
masz prawo do cc.nawet jak masz sraczke,ale glupie tepe polskie krowy nie rozumieja,ze w polsce kobietetraktuje sie gorzej niz np.swinke morska w niemczech

Gość gość
chodzi o to ze nie mam troche opuchnietych nog tylko balony gdy np przycisne to zostaje mi az dolek klucac nie moge bo mam wrazenie ze mi skora peknie... i moje pytanie brzmi od czego to moze byc?

Gość gość
Ja jestem w trzeciej ciąży, pdzy poprzednich bylo wszystko dobrze pod tym względem a teraz to koszmar. Nogi mam jak balony, nie wychodzę z domu bo mi się w buty nie mieszczą nogi. To jest koszmar. Gin na to że taki uroj tej ciąży no i ciśnienie i nerki i wszystkie wyniki sa ok. Wiem jak cierpisz bo moje rece i nogi tez potwornie bolą. Czekam z utęsknieniem na poród.

Gość gość
Nie masz przypadkiem gestozy? Kwasu moczowego w krwi nie masz? Nadciśnienia? Ja leżałam w szpitalu niecały miesiąc z powodu właśnie obrzęków, urodziłam siłami natury, z dzieckiem jest wszystko ok.

Gość gość
Też tak mialam przez 6 mcy ciązy :/ jak nie masz wysokiego ciśnienia i białka w moczu to ok, jakbyś miala to by groziło rzucawka. Wiem że ciezko z tym ale raczej nic nie zrobisz, jest taki lek bez recepty cyclo3fort ale mi nic nie pomogl

Gość gość
Właśnie mam miec badanie krwi bo skoro przejdzie z porodem pytanie czemu chca klasc do szpitala ?

Gość gość
To się nie moglas zapytać czy co :/

Gość gość
pytalam dlaczego mam skierowanie do szpitala a ona odparla bo moze sie zle skonczyc planuje isc do prywatnego bo niej to chyba nic nie wywnioskuje...

Gość gość
Otóż już Ci wyjaśniam miałam to samo: W 4 tygodnie przytyłam 6 kg (jedząc ciągle to samo to było między 30 a 34 tc. W między czasie pierwszym zauważalnym objawem była nieschodząca opuchlizna z kostek i buzi. Dostałam skierowanie na mocz, wyszło białko w moczu. Ale badanie zrobiłam prawie tydzień po wizycie, bo od razu robiłam badanie krwi które musiałam zrobić tydzień później ze względu na leki. Skierowanie do szpitala. W między czasie mierzyłam ciśnienie wychodziło 140/90 najwięcej 150/90 W szpitalu położyłam się we wtorek, w środę założyli mi holter ciśnieniowy i dopiero wtedy wyszło że mam ciśnienie nawet 220/chyba 100 W środę wieczorem załatwiali mi na biegu miejsce w szpitalu z wcześniakami i o 3:25 w czwartek nad ranem miałam zrobioną cesarkę. Tak bardzo się przed nią broniłam a nawet nie myślałam jadąc do innego szpitala że to cesarka mnie czeka :)

Gość gość
Ale ona jeszcze nie miala badań więc nie wiadomo czy ma przedrzucawkowy. Oj dziewczyno jak ty lekarki przycisnac nie możesz to marnie. A skończyć by się moglo zle śmiercią twoja i dziecka ale nie przez sama opuchlizne. Mialam nogi jak prosie dosłownie nic nie puszczalo. Urodziłam sn chłopca z waga 4190 bez powikłań

Gość gość
opuchnietych nog nie ma co bagatelizowac, mi ok 34-35 tyg waga skoczyla prawie o 10 kg!!!!! + nogi miałam jak kołki dosłownie jedno wielkie udo ( tak od soboty) a we wtorek odeszły mi wody i urodziłam SN .