Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiekszone wezly chlonne u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Wita.Mam taki problem ze zdrowiem mojej 6 letniej corki.Otoz raz w nocy obudzila sie z placzem ze ja uszko boli.Pojechalismy z nia na dyzur nocny bo to byl weekend.Okazalo sie ze uszko nie wyglada zle.Dostala kropelki i antybiotyk bo miala tez mokry kaszel i katar.Na drugi dzien dostala goraczki a raczej stan przed bo 37.6.Jednak jej stan zamiast sie poprawiac to sie pogarszal.Temp jej skakala.W tyg poszlam z nia do rodzinnego.Stwierdzil ze ucho wyglada syper.i mimo kaszlu gardlo i osluchowo jest czysta(nocny lekarz tez nic nie slyszal).Zrobilam jej badanie krwi i moczu.W moczu wyskoczyly jej kwasy ketonowe a morfologia tez nie byla ok tzn.MO i NE podwyzszone a Plt,rdw,mch,mcv obnizone.Dostala skierowanie do szpitala z podejrzeniem zapalenia pluc.Nadzczescie sie nie potwierdzilo.Kolejny antyb.i do domu.Po nim jej przeszlo.Jednak dzis znow zaczelo sie.Lekki katar.Znow pokasluje i znowu stan przedgoraczkowy.Dalej powiekszone wezly chlonne szyji.Znowu nic ja nie boli.A zauwazylam ze ma dalej powiekszony lewy migdalek.Poszla spac normalnie i jakies 20 min temu sie obudzils z placzem czemu ma mokre wlosy i szyje.Do laryngologa mam dopiero na 18.02.Co moze jej dolegac.Czy ktos tez tak mial?Pomocy bo chyba oszaleje.

Gość gość
u dzieci węzły chłonne powiekszone sa normalne tym bardziej po infekcji , spokojnie to nic złego idz znowu do lekarza mozejeszcze cos przepisze a wezły moga zginac po miesiacach a moga nawet zostac.