Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMYSŁ NA BIZNES czy to wypali

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie, czy korzystałybyście z usłuch fryzjera świezo po szkole? Ale taniego.. Powiedzmy szczyżenie w okolicach 10-15 zł, farbowanie ok 30 zł, trwała ok 30 zł. Nie mam doświadczenia ale zastanawiam się czy nie załozyc działalnosci gospodarczej pt "mobilny fryzjer". Chodzi mi ten pomysł po głowie ponieważ mam pracę biurowa do godziny 15, soboty mam wolne i chciałabym cokoloweik dorobić do pensji.

Gość gość
Szkoła trwała 2 lata i spędziłam mnostwo godzin na pracowni i tam miałyśmy mnóstwo chętnych klientek na darmowe zabiegi. Dlatego zastanawiam się czy sa kobiety które wola oszczedzać na zabiegach fryzjerskich? Czy jest szansa na prowadzenie takiego biznesu?

Gość gość
Miasteczko w którym mieszkam to ok 15 tysięcy ludzi. Można w 10 minut objechać całe miasto a wiec benznyna kosztowałaby mnie grosze.

Po pierwsze nie musisz każdej klientce mówić na wstępie, że jesteś świeżo po szkole. Po drugie, mam koleżankę, która nie jest po szkole fryzjerskiej, ale ma taki talent do tego, że mnóstwo dziewczyn chce, żeby je czesała przed studniówką czy weselem. Spróbuj, nic nie tracisz. Na razie nie rejestruj działalności, tylko poszukaj klientów. Rozwieś ogłoszenia na osiedlu, pisz o tym, że świadczysz usługi fryzjerskie na facebooku. Nawet, jeśli pierwszymi klientkami będą znajome i rodzina zdobędziesz dodatkowe doświadczenie i darmową reklamę w postaci polecania Cię innym. Powodzenia;)

Gość gość
Ale jednak wolałabym uprzedzić że jestem świezo po szkole bo wiadomo że wtedy nie ma się takiego doświadczenia. Myślę tu głównie w sumie o osobach starszych, biedniejszych którzy nie moga sobie pozwolic na strzyżenie w cenie 30-40 zł ( a takie są u nas ceny) Cos za coś - nie doświadczony fryzjer ale cena niska.

Gość gość
Słusznie prawi. Najpierw sprawdź jakie jest zapotrzebowanie, czy dasz radę a jak ci wyjdzie, że po opłaceniu zusów i podatków wychodzisz na swoje to wtedy może szię zarejestrować.

Gość gość
A czy to nie jest ryzykowne w tak małym miescie żeby działac na lewo?? Niestey nie mam tu zbytnio znajomych bo przeprowadziłam się tu kilka lat temu a wiec musiałabym pozyskac klientów poprzez internet oraz wyklejać tablice ogłoszeń.

Gość gość
bez założonej działalności nigdzie się nie reklamuj bo konkurencja raz dwa cię p*********i to raz,dwa to wydaje mi się że większość kobiet woli jednak chodzić do stacjonarnych salonów,gdzie wszystko jest na miejscu a prz okazji mozna pogadać,czegos sie dowiedzieć itp.tego typu objazdówki w dzisiejszych czasach raczej nie maja racji bytu

Gość gość
bez założonej działalności nigdzie się nie reklamuj bo konkurencja raz dwa cię p*********i to raz,dwa to wydaje mi się że większość kobiet woli jednak chodzić do stacjonarnych salonów,gdzie wszystko jest na miejscu a prz okazji mozna pogadać,czegos sie dowiedzieć itp.tego typu objazdówki w dzisiejszych czasach raczej nie maja racji bytu ________________________________________ Zgadzam się. Tylko wiesz, nie każa kobiete stać na wydatek 40 zł za strzyżenie czy 80 zł za farbowanie w zakładzie fryzjerskim. A nie każda kobieta umie tez\ farbować sama sobie włosy. Wiesz u nas w szkole fryzjerskiej były kolejki pań do zabiegów fryzjerskich. Były to darmowe zabiegi ale jakże ryzykowne, szcszegołnie na początku. Mimo to było ogromne zainteresowanie.

Gość gość
Poza tym ja nie chcę na tym zarabiać kokosów, chciałabym dorobic do pensji. Wystarczyło by mi 300 - 500 zł do pensji.

Gość gość
jeśli uważasz że ma to racje bytu to startuj

Gość gość
spróbuj

Gość gość
Oki wydrukowałam sobie kilka ogłoszeń o treści "Tanie usługi fryzjerskie z dojazdem do klienta * strzyżenie 10 zł" a obok treści wkleiłam rysunek nozyczek. Dziś wywiesze na tablicach. Ciekawa jestem jaki bedzie odzew

Gość gość
jeśli bedzie jakikolwiek odzew to wydrukuje nastepne ogłoszenia juz bardziej profesjonalnie - na kredowym błyszczącym papierze i dodatkowo je ulepszę.

Gość gość
jak myslicie czy to się uda?

Gość gość
mysle ze moze troche to potrwac zanim znajdziesz klientow, ja mieszkam w takim malym miasteczku i powiem ci, ze u nas jest duzo takich dziewczyn po szkole fryzierskiej, lub jakis kursach i do nich czasem sobie ide. np moja sasiadka byla fryzierka(teraz wychowujdzieci) za podciecie bierze ok 7 zl za uczesanie jakies grosze, zawsze cos sobie dorobi. najlepiej reklamuj sie wsrod znajomych, z polecenia najwiecej bedziesz mila klientow. fajnie byloby gdybys jeszcze umiala robic paznokcie i makijaz.

Gość gość
jakby to mialo wygladac wdomu klientki? np mycie bez myjki moze jeszcze szamponem klientki? przed strzyzeniem a co dopiero po farbie?

Gość gość
A co ty taka zdziwiona? Oczywiscie ze myłabym szamponem klientki a co to za problem??? taka ejstes sknera ze żal by ci było dodatkowo użyć szamponu??nie rozumiem. A myłabym nad wanną, co za problem? nigdy tak nie robiłas?

Gość gość
fryzjer powinien uzywac szamponu profesjonalnego, wanny nie mam weszlabys ze mna pod prysznic? sknera nie jestem ale skoro to ma byc w mojej lazience i moimi kosmetykami to wole pojsc do salonu. to co oferujesz wygladaloby mega spartansko JA BYM Z TAKICH USLUG NIE SKORZYSTALA

Gość gość
ja też nie, nie lubię obcych w domu...

Gość gość
Wiesz ja tez wolę isc do fryzjera ale sa ludzie których na to nie stać, albo sa tez ludzie oszczędni ktorym żal wydac 30-40 zł za strzyżenie. A to że spartańskie warunki? cos za coś...jest tanio jest spartańsko

Gość gość
ostatnio w eleganckim salonie zapłaciłam 15 za strzyżenie na sucho.miasto 15000 mieszk.

Gość gość
kazdy w domu ma umywalke. Mozesz kupic taka przenosna nakladke (ala myjka) dostawic krzeselko i juz lepiej niz wiszenie nad wanna o ile samemu cos takiego sie robi tak przy fryzjerce bym nie chciala. a reszte oprzyrzadowania bys miala? czy tez liczyla ze klientka da swoj grzebien suszarke spinke lakier a co z farba? mobilny fryzjer towydaje sie ze jezdzi z takim malym salonem w kuferku jak wizazystka. A z tego co widze to ty oferujesz tylko swoj talent

Gość pinia1
wg mnie to bardzo dobry pomysł, gabinety fryzjerskie bardzo podnoszą jakość swoich usług, czesto pracują w salonach profesjonalni styliśc****amietaj zeby kupic dobry sprzet myjki fryzjeerskie znajdziesz np na stronce hurtowni fryzomania http://www.fryzomania.pl/category/myjnie-fryzjerskie-myjka-fryzjerska moja szefowa tutaj wszystko zawsze kupuje, od mebli do kosmetyków fryzjerskich

Gość gebrus

Porządna myjnia fryzjerska kosztuje i to wcale nie było. Ile? Tutaj macie pokazane - wyposazenie-salonu-fryzjerskiego.pl/ayala-lady-one-myjnia-fryzjerska-w-48h.html Są i tańsze, i droższe rozwiązania. Najważniejsze jest znalezienie kompromisu pomiędzy ceną i jakością. A takie rozwiązania da się znaleźć. 

Gość vvv

biznes jak ch.uj wiecej wydasz za rachunki i sprzet  niz zarobisz 

Gość vvv

znajoma ma restauracje oplaca rachunki 75 tysiecy miesiecznie 

Gość vvv

wiecej wydaje na rachunki niz zarabia