Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

okres mi się spóźnia...

Polecane posty

Gość gość

witam! spóźnia mi się okres. cykle mam regularne 28-29dni, dziś jest 34dc, czyli już 5dzień mi się spóźnia. chciałabym zapytać, czy już powinnam się martwić i iść do lekarza w tej sprawie? czy te 5 dni, to jeszcze nie jest takie duże spóźnienie? ostatnio się sporo stresowałam, czy to mogło mieć wpływ na aż takie spóźnienie? ciąża raczej wykluczona, bo w tym cyklu nie współżyłam, tylko w tym wcześniejszym, po którym dostałam okres. poza tym tamto współżycie było z zabezpieczeniem. czy są jakieś metody/sposoby na "wywoływanie" okresu? słyszałam coś o ciepłej kąpieli, która podobno pomaga w przyspieszeniu pojawienia się okresu, ale to chyba jakaś bajka... pozdrawiam

Gość gość
up

Gość gość
Na wywolanie okresu tabletki przepisuje ginekolog. Ciąża moze byc gdyz nie ma 100% zabezpieczenia. Proponuje wizyte u doktora, od tych tabletek płód sie nie uszkadza a jak nie będzie ciąży to okres wroci

Gość gość
kup test ciazowy w aptece za 10 zł i bedziesz wiedziała.. mi sie tez spoznial kilka dni (gdzie mi sie to rzaadko zdażało) i okazało się ze jestem w ciązy. Byłam zaskoczona bo miałam identyczne objawy jak przed miesiaczką - pobolewanie brzucha, piersi i głowy

Gość gość
Nie koniecznie test moze się pomylic. Najlepiej wizyta u ginekologa ewentualnie daj sobie pare dni moze stres zrobił swoje. Osłabienie organizmu lub zażywanie leków moze byc powodem opóźnienia

Gość gość
dziękuje wam za odpowiedzi. tak jak napisałam ciążę raczej wykluczam. robiłam badanie beta hcg jeszcze przed poprzednią miesiączką (tzn. dzień przed nią) i wyszło mi <0.1, więc brak ciąży. a od tamtej pory nie współżyłam, więc raczej to nie to. poczekam chyba jeszcze do następnego tygodnia, jak okres się nie pojawi pójdę do ginekologa

Gość gość
Czasem po mimo ciąży okres występuje ale nie panikuj. Lepiej wybrac sie do lekarza przy okazji zrobiłsz sobie cytologie ;)

Gość gość
to chyba nie jest wtedy okres. przynajmniej tak tego nazwać nie można... a zresztą to nie ważne... może i występują krwawienia podczas ciąży, ale ja zrobiłam badanie beta hcg, jakieś 3tygodnie po stosunku i dzień przed wystąpieniem miesiączki (i tak jak napisałam był brak ciąży), więc to chyba byłby cud gdyby okazało się że to jednak ciąża... ale może zrobię jakiś test, żeby to ponownie wykluczyć. jak się okres nie pojawi do następnego tygodnia, to pojdę do lekarza.

Gość gość
Nazywa się krwawieniem ale dziewczyny mylą z okresem