Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Pytanie odnośnie rezonansu i treningów

Polecane posty

Gość gość

Witam. Tydzien temu miałem robiony rezonans magnetyczny prawego barku. Od dłuższego czasu dokuczał on, w niewielkim stopniu, ale zawsze podczas zwyczajnych czynności lecz o wiele bardziej podczas treningów. Trenuję sport w którym liczą się bardzo obydwa barki, konkretnie łucznictwo. Oto wyniki: Płyn w kaletce podbarkowo-podnaramiennej. Nieco zwiększona ilość płynu stawowego. Głowa kości ramiennej wysoko ustawiona w stawie. Przestrzeń podbarkowa w najwęższym miejscu mierzy 5-6mm w czasie badania. Dyskretne podwyższenie sygnału ścięna m. nadgrzebieniowego w odcinku sytalnym na długość 7mm-cechy częściowego uszkodzenia SST, niewielkiego stopnia. Niewielka ilość płynu w pochewce ścięgna głowy długiej m. dwugłowego ramienia, które wykazuje podwyższenie sygnału w odcinku bliższym w okolicy przyczepu nadpanewkowego. Więzadła obrąbkowo-ramienne o zachowanej ciągłości, z niewielką ilością płynu wokół gornego. Niewielka ilość płynu wokół więzadłą krucz-obojczykowego z podwyższeniem sygnału w okolicy przyczepu do obojczyka. Więzadło kruczo ramienne prawidłowe. Podejrzenie uszkodzenia części górnej obrąbka stawowego z linijnym podwyższeniem sygnału w obrazach T2w ciągnącym od przodu ku tyłowi tej części obrąbka. pytanie moje jest następujące - czy jest to na tyle poważne, by do wizyty u ortopedy( która pewnie będzie za jakiś tydzien, mnie informacja mniej więcej potrzebna jest teraz, ponieważ treningi są cały czas ) zaniechać sportowej aktywności?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować