Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Proszę o odpowiedz

Moja córka jest blada

Polecane posty

Gość Proszę o odpowiedz

Moja dziewięcioletnia córka jest blada i tzw. podkowy pod oczkami.Byłam z dzieckiem u lekarza pediatry,Otrzymałam skierowanie na badanie krwi.Wynik był zadowalający,nic nie wykazało niepokojącego.Zapomniałam zapytać lekarza?Dlatego pytam na forum, może ktoś mi napisze? Czy moja córka nie ma pasożytów, dlatego jest taka blada?

Gość gość
Badanie krwi jak najbardziej, ale może na dwór by wyszła się pobawić?

Gość gość
TEZ JESTEM BLADA i za kazdym razem lekarze badali mi morfologie :P ale nic nie wychodziło mam 40 lat bladą twarz i wieczne śińce pod oczami taka moja uroda ;/ pasożytów nigdy nie miałam, jak bardzo zarobaczona by była to w morfologi bedzie widać.

Gość gość
zrob jej badanie z krwi CRP

Gość gość
Wychodz zmałą min raz dziennie na spacer, niech się dotleni. Dawaj jej owoce, warzywa i idz do apteki po jakiś witaminy dla dzieci. Wapno jej dawaj.

Gość Proszę o odpowiedz
Wychodzimy na spacery,nie siedzi w domu nawet gdy jest zimno., wyjeżdżamy co roku nad morze na 2 tygodnie, pilnuje żeby była odżywiona prawidłowo, kupujemy dużo owoców, robimy własne przetwory,soki.Nie szprycujemy dziecka chemią, mimo to nadal jest blada.Koleżanka teraz mi podpowiedziała że powinnam zrobić badania na obecność pasożytów.Wydawało się że przy badaniu krwi wykaże.Jutro mąż pójdzie do lekarza i poprosi o skierowanie.

Gość gość
A od kiedy mała zaczęła byc taka blada? Może ma jakieś stresy? Np w szkole??

Gość Proszę o odpowiedz
Ślicznie dziękuje za życzliwe wypowiedzi.Martwi mnie, bladość mojego dziecka człowiek dmucha i chucha a dziecko wygląda jak niedożywiona.Warunki mamy doskonałe dlatego nie wiem od czego to zależy? Pozdrawiam Was serdecznie DZIĘKUJĘ!🌻

Gość Proszę o odpowiedz
Rozmawiałam z Panią wychowaczynią.Uczy się bardzo dobrze, ma swoje koleżanki. Jest bezkonfliktowa, jest lubiana wśród swoich rówieśników. Z przyjemnością uczęszcza do szkoły.Oboje z mężem zawozimy małą do szkoły, babcie odbierają małą ze szkoły na zmianę.Właśnie w tym czasie chodzą na spacery.

Gość Proszę o odpowiedz
Na czym polega badanie CRP co wykaże?

Gość gość
Słuchaj a może babcie w tajemnicy przed Toba rozpieszczaja małą i kupuja jej słodycze ??

Gość gość
Badanie CRP (tzw. białko ostrej fazy) to badanie wykonywane z krwi. Celem badania CRP jest określenie w organizmie osoby badanej poziomu stężenia białka C-reaktywnego. Podwyższony CRP świadczy o toczącym się w organizmie stanie zapalnym.

Gość Proszę o odpowiedz
Słodycze są w domu. Jest tego pod dostatkiem dlatego nie sądzę żeby babcie musiały kupować.Jednak głowy za to nie daję, bo babcie prześcigają się z pomysłami że czasami mam nerwy.Oboje z mężem pracujemy cały dzień.Ja wracam około 17,30, mąż po 22 jesteśmy zdani na pomoc babć.Muszę zacząć obserwować sytuacje.

Gość gość
Mówiesz że słodyczę sa w domu, i to pod dostatkiem. Ciebie i męża nie ma prawie cały dzień więc mała pewnie je te słodycze kiedy chce. A babcie jak to babcie, jeszcze wciskają a potem sa problemy. Radzę Ci ograniczc małej dostęp do słodyczy, skąd wiesz czy mała też w szkole sobie nie kupuje, tak łatwo Ci sie nie przyzna.

Gość gość
Zrób małej badanie na poziom żelaza- mała może mieć anemię. Sińce pod oczmi moga być spowodowane problemami z nerkami.

Gość gość
moja córka ma 11lat i jak 2-3 dni z rzędu siedzi przed kompem albo tv dłużej to zaraz blada jak ściana nawet wpada jej cera w zieleń,oczy podkrążone zmęczone,was nie ma całymi dniami w domu to nie zdajecie sobie sprawy ile dziecko siedzi przed ekranem.

Gość gość
pasozyty nie zawsze wyjda przy badaniu, czasem trzeba nawet kilka razy powtorzyc badanie. a ma apetyt? ja tez od zawsze bylam blada i mam since.

Gość gość
Moja 9 letnia córka też jest blada, a to żywioł. Uwielbia różne sporty, spędza czas na dworze, jest komunikatywna. W przedszkolu często słyszałam komentarz od matek lub przedszkolanki, że córka jest blada to chora;) taka jej natura

Gość gość
crp nic nie da :P sprawdza sie je jak ktoś chory i po podaniu leku zeby zobaczyć czy jest reakcja i czy ewentualnie crp spada czy rośnie tak wiec z robakami ma niewiele wspolnego :P po za tym zawsze mozesz dac vermox profilktycznie :) Moja lekarka nam daje co poł roku bo pies w domu:)

Gość gość
owsiki ma na 100% male zarobaczone gowno

Gość Proszę o odpowiedz
Miłe Panie, w domu mamy świnkę morską.Czy czasem od tego zwierzątka nie załapała robaków? Mąż chodzi ze zwierzaczkiem raz w miesiącu na przycinanie pazurków,pani weterynarz przy okazji też pluszaka bada:D Biorę pod uwagę wszystkie wiadomości napisane przez PANIE! Słodycze już schowałam są w garażu.Szafki opróżniłam - nie ma żadnych czekolad, wafelków itp. Z jedzeniem też są problemy.Teraz biorę się za prasowanie.Pozdrawiam cieplutko.

Gość Mama małej Kasi
Moja córka też jest blada, po prostu ma taką karnację.Zrobiłam dziecku badania i nic nie wykazało.Jedynie latem jest opalona, ale na krótko..Wygląda na niedożywioną, choć wcale tak nie jest.Słodycze je rzadko.

od świnki morskiej na pewno nic by nie załapała, a gdyby miała pasożyty to byłyby dużo poważniejsze objawy niż blada skóra - na pewno być zobaczyła. Może po prostu ma taką karnację? Niektórzy naturalnie mają podkówki pod oczami :)