Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wypadek w pracy L4 a wypowiedzenie

Polecane posty

Gość gość

Witam 30 stycznia mialem wypadek samochodowy ( nie z mojej winy) w czasie pracy , 31 stycznia konczyla mi sie umowa . Dostałem wstepnie L4 do 16 marca (bedzie przedluzane) oraz przedluzenie umowy do czerwca 2014 ( umowa zlecenie ) . W razie nieporozumiem okres wypowiedzenia w umowie trwa 2 tygodnie ( dotyczy obu stron ). Moje pytanie jeśli sie źle czuje mam L4 i nie chce już pracować w tej pracy moge podczas trwania L4 wreczyć 2 tygodniowe wypowiedzenie i bedzie sie normalnie liczyło ?

Umowa zlecenie może być zerwana w każdym momencie jej trwania przez obie ze stron, bez okresu wypowiedzenia. Możesz ją zerwać w każdej chwili z dnia na dzień. To nie umowa o pracę.

Gość gość
Patrycja zgodze sie , lecz w umowie jest zaznaczone ze obu ze stron przysługuje okres wypowiedzenia 2 tygodnie , w wyniku nie wywiązania sie z któregoś z podpunktów pracodawca ma prawo odmówienia wyplacenia czesci lub calego wypowiedzenia ......

Gość Mjutt
Ten zapis z umowy jest NIEWAŻNY prawnie...

Mjutt ma rację. Umowę zlecenie może każda ze stron rozwiązać w każdym momencie jej trwania.

Onerka hahahaha Moi poprzednicy maja rację :) A szczególnie, że mają sprzeczne zdania :) Kolejna nieudolna reklama ;)