Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takzwykłaJA

Praca w anglielskiej szkole jako TA lub LSA

Polecane posty

Gość takzwykłaJA

Witajcie Od jakiś dwóch tygodni jestem w Bristolu. Skończyłam licencjat z anglistyki, spec. nauczycielska plus do tego edukacja kulturowa. Nie pracowałam w zawodzie w PL, w ogóle nigdzie nie pracowałam. Oprócz dwóch miesięcy przepracowanych w szkole podczas praktyk nie mam żadnego doświadczenia..I tutaj moje pytanie.. czy jest w ogóle sens ubiegać się o pracę w szkole jako TA lub LSA? przeglądam oferty każdego dnia, ale jak widzę te aplikacje do uzupełnienia to mam dość,.. wszędzie wymagają referencji.. nie wiem co zrobić.. podłamałam się tym wszystkim szczerze mówiąc.. bo pracę z dziećmi lubię bardzo, przez ponad 4 lata dorabiałam jako korepetytorka, ale wiem, że co mi z tego skoro nie mam żadnego papierka na to sad Czy można w rubryce experience wspomnieć o praktykach? czy nie ośmieszać się z tym wcale? Czy do referencji ewentualnie można byłoby podać dyrektora szkoły gdzie te praktyki odbywałam? Czy jest w ogóle sens?? Chciałam ubiegać się o QTS, póki co się wstrzymałam, bo do pracy jako nauczyciel to wogóle nie mam szans, dlatego chciałabym zacząć jako TA lub LSA.. ale czy jest jakiś cień szansy w ogóle? Proszę o szczere odpowiedzi..

Gość gość
?????

Gość gość
Wyjaśnij skróty. I zależy czego nauczycielka masz być. Nie masz żadnej specjalizacji tak na serio. Fizyka, matma, to tak.

Gość gość
Teaching Assistant, Learning Support Assistant.