Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiii

z jakiego włosia szczotka do włosów dla noworodka

Polecane posty

Gość wiii

idę dziś na zakupy i mam wątpliwości, czy kupić dla dziecka szczoteczkę do włosów z naturalnego włosia czy sztucznego? bo niby zawsze słyszałam że z naturalnego a teraz szwagierka mi podesłała spis wyprawki jaki ona robiła rok temu dla swojego syna i podkreślała żeby ta szczotka była koniecznie ze sztucznego włosia nie naturalnego i już sama nie wiem jaką tą szczotkę kupić...

Gość gość
Ja mam z naturalnego, jest bardzo mięciutka, dla noworodka chyba taka jest lepsza. Ze sztucznego wydaje mi się, że włosie jest twardsze, zamierzamy kupić jak będzie taka potrzeba. Jak na razie moje dziecko ma 3 włoski na krzyż :)

Gość gość
Ja mam ze sztucznego i jest dosyc twarda. Dostalam w prezencie w komplecie z grzebieniwm, ale sama pewnie kupilabym z naturalnwgo. Wydaje mi sie ze sa delikatniejsze

Gość gość
z naturalnego delikatniejsze włosie ale ja bałabym się alergii

Gość gość
W rossmanie jest zestaw z grzebieniem dość tani i dobry.

kupiłam ze sztucznego bo tylko takie mieli, wydaje się być fajna najwyżej zmienie, dałam za komplet szczotka plus grzebyk niecałe 8zł więc nie pieniądze aha, nam na szkole rodzenia położna mówiła zeby dziecko od początku co dzień czesać, bez względu czy ma bujną fryzurę czy jest łyse - zapobiega to powstawianiu ciemieniuchy

Gość gość
ja mam z koziego włosia. masowalismy glowke malemu od urodzenia codziennie, żeby nie było ciemieniuchy - oliwka po kapieli a potem czesanie. i się udało ;)

Gość akzi
najlepiej z naturalnego włosia, ja mam szczotke Canpol różową w kwiatki ale jest wersja dla chłopców. jest mięciutka, dobrze masuje główkę o co głownie chodzi przy maluszkach, włosie z niej nie wypada, delikatna, dobrze leży w dłoni, lekka, i łatwo się nią czyści

Gość gość
zdecydowanie szczotka z włosiem naturalnym, znalazłam taką www.ebiton24.com/szczoteczka-grzebyk-do-wlosow-miffy-id-1765

Gość gość
a my mamy tę www.ebiton24.com/szczotka-do-wlosow-sztuczne-wlosie-grzebyk-id-1016