Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaCóreczki

IgE całkowite

Polecane posty

Gość MamaCóreczki

Dziewczyny, może Wy mi coś poradzicie. Moja córka dosyć często choruje. Ok, może często jest podziębiona, łapie wirusy, bo antybiotyków raczej dużo nie bierze - ostatni miała z miesiąc temu przy zap. płuc, które inny lekarz zaniedbał. Wcześniej w listopadzie albo październiku na anginę. Te jej katarki, kaszle itp doprowadzają mnie już do szału. Nie pomogła szczepionka uodparniająca, nie pomagają syropki, zmiana diety - nic. Pediatra zgania to na żłobek, rodzina na geny po mnie (sama jestem zdechlakiem i zawsze byłam), a ja zaczynam podejrzewać alegię, bo wszystkie objawy są zawsze w obrębie górnych dróg oddechowych: oskrzela, krtań, gardło i tak w kółko. Sama jestem alergikiem. W końcu na własną rękę zrobiłam jej morfo z rozmazem - wszystko ok, poza hemoglobiną, która jest w dolnej granicy. IgE całkowite wynosi 4.19 przy normie trochę ponad 200 Ul/ml.... Nie ma dolnej granicy? Wydaje mi się to jakieś dziwnie niskie, ale nigdzie nie mogę znaleźć żadnych konstruktywnych informacji na ten temat.... Lekarz mnie spławił, że on nigdy u niej nie podejrzewął alergii... Czekam jeszcze na wyniki panelu pediatrycznego z 20 alergenami.... Czy któraś z Was zna się bardziej na tym IgE? Czy taki niski poziom może świadczyć np o jakieś upośledzonym układzie immunologicznym??

Gość gość
sprawdź jej poziom limfocytów t. Przy ich niedoborze są częste infekcje dróg oddechowych. A coś jeszcze Cię niepokoi u dziecka, w jakim jest wieku?

Gość MamaCóreczki
2 latka. Nie, poza tymi częstymi infekcjami wszystko OK, zdrowe, normalne, szalone dziecko :)

Gość majjjaaa
Kochana, możesz zapytać Panią doktor na stronie hartuj misie, zawsze udziala dobre rady ;)

Gość gość
A moj syn mial az 1100 , no i wyszli mu mega uczulenie na kurz, tez ciagle chiruje, teraz na lekach i tak musi na nich jechac od wrzesnia do kwietnua, ale na szczescie astmy i wgl zapalen oskrzeki nie ma, ma 6 lat

Gość merigold z podkarpacia
Takie Ig-E znaczy ,że Twoje dziecko nie ma alergii IgE zależnej , ale nadal coś może wyjść w panelu pediatrycznym. Poza tym warto poobserwować dziecko , bo czasem testy nie wyjdą , a sama widzisz ze z dzieckiem gorzej w zakurzonych pomieszczeniach czy w czasie pylenia jakiejs rośliny. Jednak w tym wieku prawdopodobnie to poprostu żłobek i kwestia czasu sprawę załatwi. Cierpliwości z infekcjami :)