Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cztery miarki mm na 90ml żeby nasycić czy

Polecane posty

Gość gość

Ktoś tak robił aby dodać miarke więcej? Moja pije za mało ale często jest głodna. Chciałabym noce mieć spokojne aby nie budziła się co 2 ale choć co 3godz. Ma 7tygodni. Myślałam o tym żeby robić jej treściwsze mleko.

Gość gość
Takim sposobem nabawisz dziecko kolek i zaparcia.

Gość gość
Więcej to raczej nie, bo może być problem. Ja natomiast się ostatnio zastanawiam czy nie dawać o jedną miarkę mniej stopniowo do nocnego karmienia żeby powoli dziecko się odzwyczaiło od picia mleka nocą i przyzwyczaiło do wody. Jak myślicie to ma jakikolwiek sens? Syn wypija w nocy nawet 2x180ml..

Gość gość
Kolki i zapercia tak czy siak są

Gość gość
Puknij sie. Nic ci to nie da a skoro kolki juz sa, to beda wieksze po takim eksperymencie. Jesli je ma to wrecz wskazane jest jedzenie MNIEJSZYCH porcji a CZESCIEJ. Widac juz 7tyg dziecko ma wiecej rozumu niz jego mamusia :o

Gość MamaNieMama
Nie można podawać więcej miarek. Chyba że chcesz utuczyć swoje dziecko albo zrobić mu krzywdę. Musisz to przetrwać a późnie pomyśl o dodatku do mleka kaszki czy kleiku. Zapytaj lekarza

Gość gość
Do 9.23 - mozna jak najbardziej. Lagodniejsza metoda na odzwyczajanie mleka w nocy. Inni stosuja bardziej radykalna bo odstawiaja całkiem, a daja np wode. Ale sposób z "odejmowaniem" miarek jak najbardziej mozna.

Gość gość
mniej można dać żeby dziecko troche "wypiło" ale więcej? potem będziesz walczyć z zatwardzeniami - może dawaj więcej miarek na więcej wody? może dziecko jest gotowe na większą porcję ? a może na inne mleko?

Gość gość
Gosc z 9.33. Dziekuje i za taka opinie:-) przydatna:-) masz racje:-)

Gość gość
9:35 dzięki, to chyba zacznę tak robić :-)

Gość gość
Zateardzenia to chyba najmniejszy problem... Zniszczysz dziecku nerki, które będą za mocno obciazone. Wogole... Ja rozumiem zmęczenie i chęć wyspania sie, ale to dziecko ma dopiero 7 tygodni. Co Ty powiesz po dwóch latach? Jak dziecko nie przespi Ci ani jednej nocy? mój syn zaczął przesypiac noce dopiero po skonczeniu wlasnie 2 lat. Kobieto. Zacznij może jakies witaminy lykac zeby mieć więcej sil, a nie niechcący krzywdę robić dziecku.

Gość gość
Jak czytam takie puste matki jak autorka to az mnie bierze na ...Autorka chce przesypiac noce z 7 tyg niemowleciem :)Trzeba bylo sobie zabawke kupic a nie dziecko rodzic

A przeczytałaś dokładnie, co jest napisane na opakowaniu mm? Nie wolno zmieniać samemu dawek - a już na pewno nie zwiększać stężenia! I to z takim maleństwem! Dziecko budzi się tylko ze względu na głód, będzie miało nieprzespane noce, jeszcze ze 2 lata, raz ząbki, raz skok rozwojowy, raz katarek... A dlaczego nie chcesz jej podać więcej mleka (ale w zalecanych proporcjach), ja co prawda karmiłam piersią, ale od 6 tyg podawałam 1 butelkę mm i synek od razy wypijał ok 200 ml (180 ml wody+6 miarek mm).

Gość gość
Nastepna co myslala,ze jak poda mm to rozwiaze problem:D Chcialas napasc proszkiem dziecko i miec spokojne noce :D A tu lipa

Gość gość
Podaj, podaj. Tylko zas nie biadol ze dziecko ma nerki rozwalone :o

Gość gość
dziekuje za krytyke. Nie zrobie tak. Macie racje. Nie mialam pokarmu dlatego mm.

Gość gość
A moze mialas wlasnie,tylko myslalas skoro sie budzi to jest glodna i podalas mm :D Myslalas ,ze mm rozwiaze problem???A sciaganie malych ilosci pokarmu nie jest wyznacznikem braku mleka.Ja nie moglam sciagnac nawet 10ml i mialam ciagle miekie piersi.A dziecko moje mialo dwa podbrudki :D

Gość gość
Do malp krytykujacych ze nie podaje piersi. Otoz moje piersi maja takie brodawki ze sama polozna powiedziala zebym dala sbie spokoj. Odciagalam mniej niz 50 na dobe. Niezmiernie mi przykro ze nie karmie piersia a wy malpy jeszcze mnie dobijacie .

Gość gość
Wrednymi sukami jestescie ze depczecie mnie nie znajac problemu

Gość gość
Dodam ze mialam taki stres i takie przykrosci ze pewnie przez to pokarmu nie mialam. A wy bez wyczucia maltretujecie

Gość gość
10.54 ja nawet tyle i nie marzylam sciagnac :)mimo to pokarm byl ,bo dziecko z glodu nie umarlo :D

Gość gość
gość Wrednymi sukami jestescie ze depczecie mnie nie znajac problemu Jakiego problem??????????Ze dziecko sie czesto budzi.Wiekszosc z nas przez to przeszla.

Gość gość
I czemu szczerzysz zeby suko. Gdybys widziala moje brodawki wklesle ze kapturki nawet spadaly to bys mi sie w twarz nie smiala chyba ze jestes czlowiekiem bez serca. Nie mialam wsparcia nie mialam pomocy suko.

Gość gość
Nie moge karmic piersia to jest problem

Gość gość
Suka ,suka pogania ,coz za patologia ,tylko tyle moge powiedziec

Gość gość
absolutnie nie dosypuj 4 miarki, to jest szkodliwe dla nerek - za duzo białka przy małej ilosci wody. to juz lepiej kleikiem zagęsc, kukurydzianym.

Gość gość
A bys sie zdziwila gdybys mnie zobaczyla. To ze bluzgam z nerwow na kafe to nie znaczy ze taka jestem na codzien.

Gość gość
" A bys sie zdziwila gdybys mnie zobaczyla. To ze bluzgam z nerwow na kafe to nie znaczy ze taka jestem na codzien. " Wiesz kobieta inteligentna ,z klasa i dobrze wychowana nie bedzie bluzgac nawet na forum.Nikt cie suka tu nie wyzywal jak widzisz a odmienna opinie kazdy ma prawo miec.

Gość gość
Zrób sobie budyń z dwóch opakowań i daj mleka tyle co na jeden.

Gość gość
Od kiedy to sposób wyslawiania świadczy o klasie kobiety? Można pięknie mówić a mieć zarobaczona duszę wynosić się ponad innych siebie uważać za objawiona prawdę i mieć patent na wszystko na wszystko odpowiedź. Czym jest klasa. Wielkie mi halo. Ważniejsze jest serce i empatia a nie klasa jaka pojmujesz. Można klac bluzgac od święta i to niekoniecznie świadczy o braku klasy. Odezwał się zarozumialec.