Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żona ze wschodu czyli alternatywa dla Polskich mężczyzn

Polecane posty

Gość gość

Polacy coraz częściej wiążą się z paniami ze wschodu: Rosjanki, Ukrainki. (Liczba zawieranych małżeństw Polskich mężczyzn z kobietami ze wschodu między rokiem 2001 - 2013 wzrosła aż o 70%). Są to dziewczyny pracowite i skromne od dziecka uczone że wspólną pracą, zaangażowaniem i wzajemnym szacunkiem buduje się trwałe związki oparte na miłości. Po wielu niepowodzeniach miłosnych wśród rodaczek roszczących sobie prawa do wielu wymagań, nie dając przy tym zbyt wiele od siebie, odnalazłem w końcu miłość i zrozumienie u boku skromnej i pięknej Rosjanki, z którą dzielę życie już od ponad 10 lat. Oczywiście żaden związek nie jest sielanką i w każdym zdarzają się niepowodzenia, jednak wiążąc się z kobietą ze wschodu masz gwarancję że budować będziecie bezpieczny i stabilny dom wspólną i ciężką pracą. Tamtejsze kobiety nauczone są pracy, brak w ich naturze zwyczaju "leżenia i pachnienia" czekając przy tym na gotowe. x Gorąco polecam panom by szukać miłośći życia właśnie w tamtych rejonach. Odsyłam panów do zapoznania się z artykułem do którego link zamieszczam poniżej x "Polacy masowo szukają żon na Ukrainie i w Rosji. Bo są piękne i mądre, a jednocześnie skromne i wierne kobiety. inne niż wyemancypowane Polki, za którymi dawno przestali nadążać." http://facet.onet.pl/warto-wiedziec/zona-wsch odnia/7ydwv

Gość gościu1988
Zgadzam się z autorem ciężko pracujący polski mężczyzna zasługuje na szacunek i miłość. Jeśli nie może znaleźć tego pośród rodaczek to trzeba szukać gdzie indziej.

Masz rację, jeśli nie możesz sprostać wymaganiom stawianym przez rodaczki powinieneś poszukać kobiety, która te wymagania ma mniejsze.

Gość KotiKoti
te Rosjanki czy Ukrainki uciekaja od biedy. Dlatego sa takie mile i ulozone. Zrobia wszystko, zeby miec lepsze zycie. Ile jest histori o tym, ze Rosjanki wyjezdzaja w ciemno do USA do nowego starszego o 20 lat meza. Widzialam kiedys w Rozmowach w Toku zwiazek miedzy Bialorusinka, a Polakiem. Ona nawet sie musiala do spania malowac bo on tak chcial. Polki po prostu coraz mniej podporzadkowuja sie faceta. Dziewczyny ze wschodu to robia za lepsze zycie.

Gość gość
Gość nie dogadywał się z dziewczyną. Nagle laska pozmywała po sobie i po obcym facecie, a on to uznał za 'Poczuł, że znalazł to, czego szukał. Kogoś, kto po prostu będzie umiał stworzyć dom.' I to jest coś niesamowitego. Seriously? Nie widzicie jakie to jest idiotyczne? Rzeczywiście, Polacy, szukajcie kobiet gdzie indziej. Bo ja nie będę robiła za sprzątaczkę jakiemuś idiocie

Gość gość
Wy, debile, po prostu boicie się, że nie macie już władzy nad kobietami, więc szukacie biednych i uniżonych sąsiadek zza wschodniej granicy, żeby mieć skromną i pracowitą babę. A ten artykuł jest tak mocno tendencyjny, że zęby bolą, ale czegto się spodziewać po tym portaliku

Gość gość
Hehe wy nie wiecie jakies sa Bialorusinki, Ukrainki i Rosjanki. Facetom sie wydaje, ze sa to takie biedne istoty co szukaja mocnego ramienia. W domu beda dobrymi gospodyniami, zawsze ciche i spokojne, nie co to Polki :p Buhaha to powiem wam, ze sa to najbardziej wyemancypowane i materialistycznie nastawione nacje jakie znam. A szczegolnie kobiety co sie wyrwaly za granice, to juz wogole po trupach do celu. Wiec nie idealizujcie ich tak. Poza tym takim kobietom tez chodzi o wize do Polski, jak ja juz dostana to wio w swiat ;-)

Gość gość
Nie pisz że nie wiem jakie są Rosjanki bo znam je przeszło 15lat a z żoną Rosjanką jestem od ponad 10 lat w tym 7 po ślubie.

Gość gość
To pokaz jej zdjęcie najlepiej z tobą, na fejsie

Gość gość
Kobiety ze Wschodu chętnie się wiążą z Polakami bo polski facet bijący kobiety czy znęcający się psychicznie to u nas skrajność. Media i prawo od wielu lat zwalczają takie przypadki i to skutkuje. Polacy są wobec nich szarmanccy, zabierają na romantyczne kolację są ciekawą alternatywą dla ich rodaków. Na Wschodzie mężczyzna to pan i władca w domu i robi z babą co chce.

Gość gość
No tak a Polak to jest krolewicz z bajki ze hoho :p Bierze taka kobiete na romantyczne kolacje (jak wogole ma z czego haha), dogadza jej buhaha. Wybacz, ale zyjesz w innym swiecie. Polscy mezczyzni sa strasznymi patriarchami, czesto naduzywaja alkoholu i to nie mam na mysli tych z nizin spolecznych. Kobieta ma czesto realizowac sie jako dobra matka i zona, a bron Boze wogole nie ma dzieci albo ma je pozno. A ze Polki sa coraz bardziej wyemnacypowane bo juz nie ciemie bite jak wczesniej to taki alfa samiec mysli, ze upoluje sobie biedna, zahukana niewiaste ze wschodu.

Gość gość
Hahaha faceci jacy Wy jesteście naiwni ,gorzej jak dzieci .Najpierw owiną Was dookoła palca swoja urodą ,gospodarnoscią o tak :-D a potem z Waszych pensji utrzymywać będą cała swoja rodzinę a na końcu zostaniecie ich niewolnikami .Ech...

Gość KotiKoti
mieszkam w DE, jakies 15 lat temu moj znajomy sprowadzil sobie kobiete z Rosji. Byli ze soba do czasu az ona poznala bogatszego. Pota tym to straszna d***** z niej. Zdradza swojego obecnego meza na prawo i lewo.

Gość gość
Dobre sobie. Mam kilka koleżanek z Ua i pojęcia nie macie co one sądzą o polskich facetach, jak traktują mężów i co planują po kilku latach 'szczęśliwego' małżeństwa.

Gość gość
Jak przez 10 lat mnie nie uwinęła to już nie uwinie :D Na wschodzie polski takie małżeństwa jak moje są naprawdę liczne a sytuacje jak to określasz "uwijania" :D bardzo rzadkie. Nie polecam szukać dziewczyn na portalach randkowych, tam faktycznie można zostać oszukanym. Natomiast wyjazd na wycieczkę na Wschód jak najbardziej ;). x Opiszę jeszcze kwestię wyznania. Jak wiadomo panie ze Wschodu są Prawosławne, nie liczcie raczej że przejdą na Katolicyzm. U nas działa to w ten sposób że nasza córka sama zdecyduje co do wyznania jak będzie dorosła. Póki co chrzest był w Kościele Katolickim a Pierwsza Komunia w Cerkwi (tam dzieci przyjmują ją dużo wcześniej niż u nas). Ogólnie nasze wyznania są bardzo do siebie podobne, nie było na tym tle żadnych konfliktów. Duży plus to też dwie Wigilie i dwie wielkanoce jakie wspólnie przeżywamy podczas roku ;)

Gość gość
Dajcie spokój z tymi ruskimi brudasami. fu, nie ma w europie większych syfiar

Gość gość
"Dajcie spokój z tymi ruskimi brudasami. fu, nie ma w europie większych syfiar" x Podobnie mówią niemcy o Polkach a ile prawdy w tym to same wiecie. Nie wierzcie w głupie stereotypy.

Gość gość
my polki na zachodzie tez uchodzimy za pracowite i bardzo dobre żony,ale już nie wychodzimy za mąż za byle kogo,byle tylko był,liczy się dla nas jaki ma status,samochód,nie okłamujmy się ale za bide z nędzą już żadna nie chce wychodzić,jeszcze trochę i kobiety ze wschodu zaczną mieć wymagania,a niemcy jacy byli dla nas mili jaki mieli gest,przyjechałtaki do polski i szalał za 100 marek,a teraz za 100 euro nie poszaleje,zresztą my jesteśmy już mądrzejsze i chcemy powoli jak ich rodaczki wolności i nie dajemy się zamykać w kuchni przy garach,taka kolej rzeczy przyjdzie pora na rosjanki i ukrainki

Gość gość
A ja nie patrzę na kasę u faceta. Byleby facet nie był bezrobotnym nierobem, bo i ja nim nie jestem, także żądam tego samego.

Gość gość
to nie stereotypy tylko własne obserwacje

Gość gość
"A ja nie patrzę na kasę u faceta. Byleby facet nie był bezrobotnym nierobem, bo i ja nim nie jestem, także żądam tego samego." x Gdyby takich dziewczyn jak Ty było w Polsce więcej to faceci nie szukaliby miłości za WSCH granicą

Gość gość
po kilkunastu latach dowiedziałem się o wielu sprawach bardzo nie miłych, zawsze wspierałem i umożliwiałem rozwój zawodowy partnerki, pomagałem, przejmowałem obowiązki,.. no, a inne obowiązki zapewniali inni

Gość gość
ale w p*********e haha Polki zazdroszą urodę Ruskiej kobiecie i tak na temat mimo że są biedni ale mają szacunek dla człowieka już nie raz rozmawiałem z ruską i ukrainką ja wolę stanowczo Ruską kobietę niż Ukrainkę czy i też Polkę Ruska wie co to znaczy lojalność i wierność a taka typowa Polka to ma nawet dzieci ale patrzy ze by szybko zaliczyć numerek z innym facetem a osoba która napisała ze bedzie utrzymywał całą rodzinę i zostanie niewolnikiem to są bzdury okolo 2 lat mieszkałem w Rosji i napiszę szczerze Polski muszą się schować do Ruskiej

Gość gość
Niech polscy faceci zaczną o siebie dbać i zmiana charakter bo żadna z czyms rakim się nie związe

Gość gość
Ja od pół roku kręcę z urodziwą Białorusinką. Ukrainek nie polecam, bo tam sporo banderowców. Ale Białorusini to naprawdę podobni ludzie do Polaków, z tym, że jeszcze nie tak zepsuci przez zachodnią popkulturę jak Polacy czy Niemcy.

Gość gość
dziś Moja dziewczyna z Białorusi twierdzi, że jak pierwszy raz przyjechała do Polski to była zaskoczona ile fajnych facetów chodzi po ulicach. Widzisz, wszystko kwestia perspektywy. ;)

Gość gość
Ja napiszę coś od serca: Uważam Polskie kobiety - te porządne, niepuszczalskie, za najwspanialsze dziewczyny na ziemi i piszę to szczerze usmiech.gif

Gość gość
łoł haha byłem w 4 związkach i powiem tak ze żadna moja była dziewczyna nie była dobrze wychowana po kolacji to ja musiałem myć naczynia bo sobie kuzwa paznokieć złamie ręce sobie zniszczy itp nie byłem przedziwny ze by umyć naczynia ale na długą metę nie mogło tak być a jak tylko jeden raz zaprosiłem do siebie kobietę Ruską to bez żadnego ale umyła naczynia choc nie chciałem ze by myła bo jest zmywarka muszę napisać ze pełno polek jest pustych i płytkich znam to z doświatczenia info do faceta jesli chcesz sobie dobrze żyć to Ruskę poznaj jeśli tyle ze pamiętaj szanują ją ona zwracają dużo na charakter dobroć itp bo w Rosji nie szanują kobiet tak jak kobieta Polka nie szanuje faceta

Gość Darek żona z Mińska

Miałem żonę bialorusinke. Dwa tygodnie przed wydaniem karty pobytu już się wyprowadziła. Do ślubu ideal a po ślubie odrazui zmiana w tym samym dniu. Nie dostała karty pobytu. Nakaz opuszczenia Polski odwołała się i zaczęła mnie atakować że mnie kocha jest moja żoną a wcześniej afera że wyrzuciłem z domu i przemoc psychiczna. Nie wiedziała jak mnie podejść zadzwoniła w nocy że stoi ze swoim synem na mrozie bo została wyrzucona z pokoju który wynajmowała. Kierując się uczuciami ludzkimi pojechałem po nią. Cofnalem pozew rozwodowy napisałem do Warszawy do udać  że żona jest bo tam się odwołała. Jak odzyskała siłę powiedziala mi ty ch.....u je...... y za to że nie dostałam karty pobytu do..... e Ci jak tylko ja dostanę i Znowu przed wydaniem decyzji około miesiąc nagle się wyprowadziła do koleżanki dając wcześniej na rozwód z mojej winy za moimi plecami licząc że ugra kartę pobytu i alimenty tysiąc złotych że niby ja zdradzałem. Włamywał się na moje skrzynki pisała z kobietami i prowokowała sytuacje przeciw mnie. Plan się nie udał. Za włamanie do skrzynek zawiasy rozwód przegrała i dostała deportacje. Uważajcie na te kobiety