Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego nie pękają mi pęcherzyki graffa?

Polecane posty

Gość gość

Chciałam starać się o dziecko, poszlam wczoraj do gina sprawdzic, czy wszystko ok, a tu sie okazuje, ze mam jakies torbiele, najprawdopodobniej nie pekly mi pecherzyki. I co teraz, czemu one nie pekaja?:( Bardzo sie boje, ze nie zajde w ciaze. Czy ktoras z Was tak miala? Jak dlugo sie to leczy?

Gość gość
ja tak mialam.po prostu jakies zaburzenia hormonalne i dlatego nie pekaja.ja mialam przez 3 mies,brac orgametril,wlasnie skonczylam kuracje i niedlugo ide na sprawdzenie czy sie torbiele wchlonely,mialam po jednym na jajniku.a tobie nic nie przepisal?

Gość gość
Fragment materiałów roboczych Bożeny Kropki pt. "Profilaktyka przeciwalergiczna niemowląt" Dysfunkcje ze strony organizmu alergicznych kobiet to cykle bezowulacyjne. Cykle te charakteryzują się tym, że jajeczko kobiety nie dojrzewa, tym samym nie ma zdolności do zapłodnienia. Z niedojrzałych jajeczek tworzą się cysty na jajnikach, które w przyszłości mogą przekształcić się w guzy. Schorzenie to często przebiega bezobjawowo. Zazwyczaj kobieta miesiączkuje regularnie. Jedynie niepokojącym objawem jest brak śluzu płodnego. Natomiast badanie USG wykazuje cysty na jajnikach. Czy można przywrócić regularne jajeczkowanie ? Jajeczkowanie można przywrócić pełnowartościową dietą. Dieta niealergizująca: bez mleka, bez cukru, bez glutenu oraz jaj. Szczególnie należy wykluczyć mleko oraz jaja, ponieważ produkty te zawierają hormony zwierząt. Pamiętaj, że są one ściśle związane z cyklem reprodukcyjnym zwierząt. Jakie objawy towarzyszą przywróceniu regularnego jajeczkowania ? - ból w połowie cyklu ze strony któregoś z jajników, tzn. że jesteś w momencie owulacji, jajeczko pękło i czeka na zapłodnienie - płodny śluz- będzie on gęsty i rozciągliwy O czym świadczą obfite upławy ? Jeżeli cierpisz na obfite upławy, nawet nie planuj poczęcia dziecka. Takie upławy świadcz a i tym, że w twoim organiźmie rozwija się drożdżak Candida

Gość gość
ja tak mialam. za wysoki poziom prolaktyny. dostalam bromergon. i bez problemu zaszlam w ciaze:-) powodzenia