Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gooość

NAWILŻENIE WŁOSÓW W KRÓTKIM CZASIE! POMOCY :)

Polecane posty

Gość gooość

Dziewczęta, potrzebuję Waszej pomocy! Przez codzienne prostowanie, i mycie moje włosy są strasznie wysuszone, po wyjściu na wilgoć od razu się falują i puszą. Używam preparatów, do ochrony przed wysoką temperaturą, ale to nie daje oczekiwanego efektu - prostych włosów przynajmniej na chwilę dłuższą niż do momentu wyjścia z domu:) Używam też różnych olejków... POMOCY :) Mam nadzieję, że poradzicie mi co robić, bo już mam wrażenie, że wszystkie "triki" już wypróbowałam. Dziewczęta liczę na Was!!! :)

Gość gość
Jakich olejków używasz? Dopasowywałaś do porowatości? Znasz blog Anwen? Blog Czarownicująco? Tam jest masa info. Na początek czytaj tu: www.anwen.pl/2011/11/pielegnacja-wosow-bardzo-zniszczonych.html Prostownica oczywiście kompletnie w odstawkę!!!

Gość gość
ja używam olejku arganowego(można teraz kupić nawet w rossmanie, chyba z bielendy). Świetnie działa na włosy, ale można też stosować na całe ciało

Gość Miodunka1
święte słowa, nie można patrzeć na nazwę tylko na skład

Gość monikamonikamonikamonika
Na mnie dobrze dziala olejek z pszenicy, kokosowy, moja kolezanka zachwala zwykla oliwe z oliwy. Dobrze jest zostawić na noc, niektorzy mowia ze lepiej nakladac na umyte mokre wlosy, zostawić na godzine i spłukać. A żeby olejki jak najlepiej sie wchlonely pamietaj zeby włosy byly oczyszczone z siliconów, ktore są w wiekszosci szaponow, odzywek i masek, a jezeli chcesz zeby wlosy wygladaly na zdrowe zastosuj ta maskę http://www.lookfantastic.com/l-oreal-serie-expert-intense-repair-masque-200ml/10444862.html Ale ona raczej słabo odzywi ale będzie taki efekt. A najlepiej to podetnij....

Gość gość
Efekt będzie tylko dzięki silikonom (czyli zamaskowanie do następnego mycia, ale zero odżywienia czy naprawy), dokładnie taki sam jak po innych maskach loreala z supermarketu, duuużo tańszych. To naprawdę nie jest skład wart 50 parę zł, bo za dużo mniej można kupić dużo lepsze: www.cosdna.com/eng/cosmetic_9bd979456.html

Gość gość
Miod I olejek kokosowy wymieszaj I podgrzej troche,wmasuj we wlosy I zostaw na pol godziny w cieple. Piekne, puszyste I nawilzonr wlosy :)

Gość monikamonikamonikamonika
Dlatego w 1 kolejnosci poleciłam te olejki pszeniczny i kokosowy ew oliwe z oliwek, tylko wlos musi byc oczyszczony z siliconow. Jajoba podobno tez dobry bo najsilniejszy, tylko trzbe sprawdzac czy naturalne, bez dodatkow. A jezeli chodzi o ten produkt loreal to ja go za niecale 40zł w hebe kupilam i chodz wiele masek prztestowalam nawet drozszych to efekt byl najleszy po niej, z tym ze ja owijalalm wlosy folia spozywcza a pozniej recnzikiem i zostawialam n 30min, moze dlatego/