Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stale piekąca cewka moczowa w ciązy a brak bakterii i leukocytów w moczu

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś tak miała? Cewka moczowa piecze w ciągu dnia , również kiedy mam dłuższą przerwę w piciu wody i mocz jest wydalany w mniejszej ilości. Sam mocz jest klarowny, jasny , brak w nim bakterii i leukocytów oraz krwi (mam porobione badania). Im mniej wody wypiję w ciągu dnia tym Problem bardziej się nasila. Do tej pory sądziłam że to zapalenie cewki moczowej ale przecież gdyby tak było to bakterie z cewki podczas badania dostały by się z moczem do próbki co wyszło by podczas badania laboratoryjnego.

Gość gość
ja też tak miałam; zero bakterii w moczu, a ból jak przy przeziębionym pęcherzu; w moim przypadku regularne badania moczu nic nie wykazywały przez kilka tygodni; lekarz zalecił urosept, a ja sobie radziłam domowymi sposobami i pomogło: 1. piłam herbatkę urosan (opcjonalnie napar z pokrzywy) 2. napar z kory dębu (w aptece 2,50 zł) do przecierania dróg moczowych po każdym siusiu 3. termofor na plecy (okolice nerek) 4. ciepłe ubranie no i pomogło

Gość gość
aha i zero słodyczy gdyż cukier (w szcególności cukry proste) powodują rozwój bakterii w pochwie i drogach moczowych

Gość gość
a moze to piasek schodzacy z nerek podraznia Ci cewke?

Gość gość
zmień płyn do higieny na szare mydło, zmień też proszek do prania i wyprasuj bieliznę.

Gość gość
Dzięki dziewczyny, wasze porady są dobre, napewno wypróbuję i robienia nasiadówek i picia ziołowej herbaty oraz zmienię płyn na delikatny . Bielizna jest u mnie prasowana, dbam o higienę (zasady), pije sporo płynów i unikam słodyczy. Dzięki jeszcze raz.

Gość gość
hej czy nadal masz piękaca cewkę moczowa?Prosze cie o pomoc

Gość gość
ja tak mialam cala ciaze, to takie utajone grzybicze zakazenie, pij duzo soku z cytryny, herbaty zurawinowej, jedz zurawine a po ciazy sie wyleczysz - 2 miesiace Flumycon, za chwile jeszcze raz plus dopochwowe o i tak to, chu^joza

Gość gość
ja też tak mialam. Pomogła witamina C w postaci cytrusów i 'wygrzewanie' tyłka. Nie wiem jak to 'fachowo' nazwać ale często w ciąży marzła mi pupa - uważałam zeby siadac na kocu lub poduszce i prosiłam aby mąż przytulał mnie na dobranoc 'na łyżeczke' aby ogrzewać pośladki. Po jakimś czasie problem zniknął

Gość mamapoliimarty
dobrze dziewczyny radzą, mogę tylko dodać sok z żurawiny i probiotyk ginekologiczny-ja w ciąży brałam przez 3 tygodnie provag, co prawda z nieco innego powodu ale wiem że na drogi moczowe też działa. I może kontrola pod kątem kamicy nerkowej??

Gość gość
Dziękuje dziewczynki ,a o co chodzi z tą utajona grzybica?