Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Córka 7tyg nie uśmiecha się

Polecane posty

Gość gość

Uśmiechała się promiennie trzy doby po porodzie od tamtej pory jest poważna. Ma co najwyżej pogodny wyraz buzi ale nie śmieje się tak szeroko. Może czasem troszkę. Dlaczego tak jest czy to minie tak tęsknię za jej uśmiechem. Ma kolki czy to może być przyczyną albo to że w ciąży byłam smutna przez męża i w czasie pologu sprawiał mi przykrości i płakałam czy to przez to?

Gość gość
wiesz, troche durne pytanie. noworodek usmiecha się bezwiednie, nie panuje nad tym więc na prawdziwy uśmiech musisz jeszcze poczekać, pewnie już niedługo ale na pewno twoje obawy są bezpodstawne.

Gość gość
To dlaczego kilka godzin po porodzie mocno się uśmiechała a potem już nie? Może i nie świadomie ale nie o to pytam. Wiem że świadomy uśmiech przychodzi potem.

Gość gość
Moze ma downa?

Gość gość
Jeszcze kilka miesięcy zanim zacznie się świadomie uśmiechać.

Gość boadupczyciel
Kobieto, spójrz w lustro, też Ci do śmiechu nie będzie...

Gość gość
Jak widzi taka zakazana morde to nic dziwnego ze sie nie uśmiecha ciesz się ze nie placze

Gość gość
Zacznie się uśmiechać, zwykle ok 8 tygodnia dzieci się świadomie uśmiechają. Ale czasem i później. Sama się dużo uśmiechaj do dziecka, gadaj, nawiązuj kontakt wzrokowy. Jeżeli się nawet troszkę uśmiecha, to znaczy, że już zaczyna, więc teraz pójdzie szybko. No i przestań obsesyjnie myśleć co twoje dziecko robi, a co nie, bo ześwirujesz.

Gość gość
Usmiechanie sie noworodka to tik ! W trzecim miesiącu Twoje dziecko uśmiechnięta sie do Ciebie zupełnie świadomie :-) to już nie dlugo.