Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mars7171

ARTROSKOPIA WROCŁAW

Polecane posty

Gość mars7171

Witam, chciałam się dowiedzieć gdzie najlepiej we Wrocławiu pójść na artroskopie i do jakiego lekarza. Chodzi mi o zabieg na nfz, Z góry dzięki za pomoc

Gość gość
Witam. Hmm dobry jest szpital wojskowy,szpital Orthos w komorowicach ale nie wiem czy tam robia na NFZ sa tam dobrzy ortopedzi wiec warto zadzwonic i sie dowiedziec. A lekarz to hm.. dr.Puźniak, dr.Krupa, dr. Kentel ,dr. Dragan ale to raczej lekarze prezyjmujacy prywatnie;)

Gość SunnyMood
Cześć, chciałam reaktywować wątek. Czy Orthos cieszy się dobrą opinią pacjentów? Czy miał tam ktoś już wykonywane zabiegi lub chodził na rehabilitację?

Gość gość
Witam, znajoma mojej mamy miała wykonywany zabieg na nietrzymanie moczu, szybko odczuła znaczną poprawę.

Artroskopia jest zabiegiem mało inwazyjnym, ale wiadomo zawsze jest to ingerencja i niesie za sobą ryzyko, zawsze mogą być jakieś komplikacja. Niestety przez nfz gorzej jest z terminami niż prywatnie, czasami trzeba czekać rok i dłużej, a w niektórych przypadkach czas odgrywa naprawdę dużą role. Natomiast jeśli chodzi o rehabilitację to jest ona bardzo ważna, wykonywanie ćwiczeń i odpowiednia dieta żeby nie doszło do zrostów, także trzeba mieć dobrego specjalistę, który nasz dobrze poprowadzi.

Gość Gabik112
Odświeżę trochę temat bo mam zamiar wybrać się do Orthos w Komorowicach na operację łękotki. Czy ktoś w tej kwestii miał jakieś doświadczenia?

Gość BiniekPL
Nie miałem w Orthos żadnego zabiegu ale z polecenia wybrałem się na turnus rehabilitacyjny. W moim odczuciu wszystko na bardzo wysokim poziomie. Pełen profesjonalizm lekarzy, bardzo dobre wyposażenie i generalnie super miejsce, które od tej pory ja również mogę śmiało polecać.

Gość Lenka2833
Sprawdź może tutaj http://www.vratislavia-medica.pl/. Koleżanka mi mówiła, że koło niej się właśnie nowy szpital rehabilitacyjny otworzył i chyba tam mają zabiegi artroskopii.

Gość Wertels
@garaska dzięki za informację - będę akutat w okolicach Orthos za 2 tygodnie i może dowiem się czegoś więcej bo mam pewną potrzebę w rodzinie..

Gość verenica
Ja miałam zabieg z komórkami macierzystymi, nie trwał długo, następnego dnia już rozpoczynałam rehabilitację. Czuję się świetnie, nie mam wielkiej blizny. Zapomniałam już o zmianach zwyrodnieniowych, jakie miałam.

Gość Wertels
Zabieg z komórkami macierzystymi? Pierwszy raz o tym słyszę. Czy taki zabieg jest lepszy niż dotychczasowe metody? Dużo zapłaciłaś?

Gość Wertels
Wyszło na jaw, że nie oglądam TV ;) raz jeszcze bardzo Ci dziękuję za informację. Trochę mi się wizyta u nich przełożyła ale po świętach dowiem się na miejscu czegoś więcej.

Gość verenica
Hehe, ja tez sporadycznie, ale ostatnio trochę pochorowałam sobie przed tv, bo co mi z grypą pozostało i wtedy wiele takich ciekawostek widziałam ;) Zwróciłam na te reportaże uwagę, bo jestem już po zabiegu.

Gość Wertels
Co racja to racja - to chyba jedyny czas kiedy można nadrobić zaległości ;) postaram się dowiedzieć teraz czegoś więcej na temat tej metody. W Orthos tak czy siak będę po Świętach

Gość Paninini
@Wertels I jak dotarłeś do tego Orthos? udało się zrobić zabieg?

Gość Wertels
Tak byłem. Obecnie czekam na rehabilitacje - turnus 14 dni. Wszystko wykonane w bardzo profesjonalny sposób. Wracam do zdrowia i pełnej sprawności szybciej niż przewidywano :)

Gość verenica
Zabieg komórkami macierzystymi czy jakaś inna metoda ostatecznie?

Gość Wertels
Komórki macierzyste :) dałem się namówić dzięki Tobie :P Lekarz potwierdził, że jest to fantastyczna metoda i zdecydowanie najskuteczniejsza przy moich problemach. Dzięki za polecenie ;)

Gość verenica
Nie ma sprawy, cieszę się, że mogłam pomóc. Ja tez jestem bardzo zadowolona z efektów zabiegów. Gdybym ponownie miała wybrac metodę, to znowu byłyby to komórki macierzyste.

Gość Wertels
A jak w Twoim przypadku z rehabilitacją po zabiegach? Musiałaś trochę ćwiczyć?

Gość verenica
Tak, oczywiście. Zostałam tam na dwutygodniowym turnusie rehabilitacyjnym. Mnóstwo zabiegów, ćwiczeń, bardzo sprawnie to poszło :) No i jedzonko, nie takie jak to zwykle w szpitalach bywa ;)

Gość Ewelina

Ja też mam za sobą leczenie w Orthos + turnus rehabilitacyjny i naprawdę polecam. Doktor dokładny, wyrozumiały, cierpliwy, sam szpital na wysokim poziomie. 

Gość Marcin

Mam za sobą zabieg z wykrozystaniem komórek macierzystych, który odbył się w Orthos. Potwierdzam, jedzonko super, opieka na medal, a moje dolegliwości ustąpiły. 

Gość Dani

Moja przyjaciółka ma za sobą artroskopię kolana w Orthos w Komorowicach pod Wrocławiem, z opowieści wiem że opieka jest tam na naprawdę wysokim poziomie i ma się do dyspozycji świetnych specjalistów z zakresu ortopedii