Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość superniankaa

Dziewczyny Pomocy jak szybko schudnac 13 kg mam 2 miesiace!SLub!!

Polecane posty

Gość superniankaa

dziewczyny pomozcie mi, jak mam szybko schudnac 13kg, mialam brac slub w przyszlym roku, ale zdecydowalismy ze bedzie to w tym roku i to za dwa mesiace, pomozcie mi mam ok 15kg nadwagi, co mam zrobic zeby szybko schudnac, jaka dieta jaki ruch, wszystkie podpowiedzi beda dla mnie cenne jak zloto!

Gość gość
gdzieś tu już pisałam godzinę temu jedz jeden rodzaj białka na dobę, np. dziś jajka, jutro wieprzowina, pojutrze drób, potem ryby, mleczne to minimalizuje apetyt mieszanie białek, nadmiar węgli, czasem mlecznych (ja akurat mlecznych nie jadłam nigdy za dużo) jest przyczyną chorób, w tym otyłości najlepiej jeść 3 razy dziennie, ja akurat jem 4 razy dziennie białko roślinne można zjeść 2 na dobę czyli np. grochówka i pistacje tyje się od węglowodanów (chleb, bułki, mączne dania), ale trzeba trochę węgli zjeść, bo jak się przebiałkujesz to rzucisz się na słodkie ja jem kasze, zupę pomidorową z ryżem, rzadko pieczywo, ziemniaki utłuczone z masłem dobrze jest nie jeść węglowodanów z białkiem, tak więc najpierw jem mięso, za jakiś czas ziemniaki z masłem wyjątek : zupa z białkiem roślinnym gdzie jest i groch i ziemniaki, albo fasola i ziemniaki to jest dieta Ewy Bednarczyk Witoszek - dieta dobrych produktów polecam bardzo świetnie chudnę na niej nie głodzę się, jedzenie 1 białka na dobę powoduje, że nie rzucasz się na jedzenie, naturalnie zmniejsza Ci się apetyt, zaczynasz normalnie jeść mówi to osoba, która całe życie ma problem z kompulsami na czekoladę, ciasta nie słodzę, unikam słodyczy i alkoholu, po alkoholu wpada się w hipoglikemię i rzuca na słodkie w tej diecie chodzi o to przede wszystkim by rotować białka, jednego białka nie można jeść dłużej niż 3 dni, potem najwcześniej za 3-7 dni

Gość gość
aha i nie bój się tłuszczu nie ma reakcji w organizmie, która przekształci tłuszcz z pożywienia na własne sadło trzeba uważać na nadmiar węglowodanów - one zaraz się zamieniają w sadełko nadmiar mlecznych i białek też potrafi się przekształcić w tłuszcz na drodze glukoneogenezy tak więc nie obawiaj się smalcu i oliwy z oliwek ja smażę na smalcu, dodaję oliwę z oliwek do warzyw pamiętaj, że śmietana to grupa mlecznych i jak jesteś dajmy na to na wieprzowinie, to nie możesz jednocześnie używać śmietany do zabielania zup w ogóle autorka książki - lekarka uważa mleczne za złą grupę produktów, ja się do końca nie wypowiadam, bo za nimi nie przepadam, więc do końca nie wiem jak one działają ale do kawy stosuję mleko kokosowe

Gość gość
no i gdzie jesteś autorko ?

Gość gość
to zalezy od woelu rzeczy sama dieta to niewszystko no tak no 👄 www.youtube.com/watch?v=1FT_YcldLa4

Gość gość
nogę sobie utnij, bo to jedyna możliwość

Gość gość
Jak do tej pory nic nie zrobilas aby schudnac, tylko czekalas z tym do nastepnego roku to raczej nic juz nie zrobisz, nie masz silnej woli. sorry ale tak mysle

Gość supernianka
bylam juz na basenie, dziekuj***ardzo za rady zastosuje sie do nich napewno, ps. nie mialam w planach slubu w tym roku, niestety w przyszlym przeprowadzamy sie na stale i tylkow tym roku mamy mozliwosc, dziewczyny jeszcze jakies rady?

Gość supernianka
ps. a gosc niech sobie glowe utnie bo i tak na nic sie nie przydaje.

Gość gość
i jeszcze mi się przypomniało, że białko roślinne podkręca metabolizm, ja miałam 2 ostatnie dni na białku roślinnym ( miałam ugotowaną grochówkę i kotelciki cieciorkowo- jaglankowe - 2 białka roślinne) powodzenia