Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość denele

mam pytanie

Polecane posty

Gość denele

czy ktos z was pisze moze z Niemiec bo mialabym male pytanie?

Gość gość
wielu pisze.

Gość denele
ty tez piszesz moze z Niemiec?

Gość denele
czy ktos kto pisze z niemiec moglby mi napisac jakiego ma dostawce internetu w niemczech. najbardziej popularne to telekom i kablowka. chodzi o to ze ja mam telekom i ciagle blokuje mi jakies polskie strony. a najwiekszy problem mam z pisaniem tutaj. ciagle nie chce wysylac moich odpowiedzi. moge wszystko czytac ale jak chce wyslac to nie reaguje. moge klikac i 10 razy na "wyslac" i nie ma zadnej reakcji. bym zmienila na innego ale nie wiem ktore sa bardziej tolerancyjne. dlatego pytam was. z jakich dostawcow internetu korzystacie w niemczech i wszystko wam dziala bez problemu.

Gość denele
podbijam odpisujcie frajerzy

Gość denele
ty pierwszy frajer bo odpisales :-)

Gość gość
Unitymedia. W sumie działa nieźle, właśnie z gniazda telewizyjnej kablówki. A muszę takie mieć, bo u mnie telecom ma starą sieć - internet był bardzo wolny, zrywał np. skajpa. Tylko uważaj i czytaj umowę. Na początku wszystko fajnie, bo przez rok, czy dwa obowiązują ceny promocyjne, a później normalne. Mało tego - od razu musisz napisać tzw. Kundigung na to, co ci w pakiecie wpychają, np. Sicherheitspaket, trzy miesiące za darmo, a później 4 euro na miesiąc. Po prostu, ale to w sumie wszędzie, dokładnie przeczytaj umowę jaką podpisujesz.

Gość denele
Dziekuje ci za odpowiedz bo juz zwatpilam, ze tu zaglada ktos normalny :-. I przy tym swoim internecie nigdy nie miales probelmu z pisaniem na tym forum? A jak dlugo korzystasz juz z tego dostawcy internetu?

Gość gość
korzystam ponad 2 lata. były problemy, ale to się wiązało z modernizacją sieci - ot czasem, najczęściej do południa, przez pewien czas nie ma nic, ano telewizora, ani telefonu, ani internetu, ale to sporadyczne wypadki. Wcześniej Telecom, też czasem na niektóre strony trudno było się dostać, teraz praktycznie nie ma z tym żadnego problemu. Słyszałem plotkę, niesprawdzoną, że czasem chcą podrzucić ci trojana, który sprawdza, czy nie ściągasz np. nielegalnych filmów. Poza tym, czasem blokują zwyczajnie źle zrobione reklamy we flaszu. Powodują zapętlenie reklamy i komputer niczym innym się nie zajmuje, tylko ciągłym odświerzaniem reklamy. Pomaga przejście na Linux. Na słabych komputerach doskonale działa i łatwo założyć Debian z XFCE. Przynajmniej u mnie na starym laptopie z 2004 roku działa całkiem fajnie.

Gość denele
Dziekuje za wyjasnienia. Ja mialam wczesniej internet przez kablowke i nigdy nie bylo zadnych problemow z polskimi stronami, chodzi mi glownie o to wlasnie forum tu. Odkad zmienilam dostawce na Telekom bo dzieki temu mam wszystkie rozmowy na stacjonarne do Polski za darmo (czego w kablowce nie mialam) zaczal sie cyrk z korzystaniem z tego kobiecego forum. Wszystko inne dziala nadal bez problemu, polskie strony i inne. Bez roznicy. Tylko od tej zmiany ponad rok temu ciagle mam cyrk tylko z tym tu forum. Strona mi sie otwiera, moge wszystko czytac ale nie moge czesto nic wyslac. Po prostu nie ma zadnej reakcji jak naciskam na "wyslij". Masz pojecie co to moze byc? Dodam, ze z innych forum moge korzystac bez problemu. Na przyklad na o2.pl sa dwa fora: jedno kobiece, na ktorym wlasnie pisze i drugie normalne. Z tego drugiego moge korzystac bez problemu. Ciagle problemy mam tylko z forum kobiecym. Nie pojmuje tego.

Gość gość
Mam pojęcie. Telekom blokuje strony, które podejrzewa o sianie wirusów i prawdopodobnie niektóre działania tego portalu w ten sposób własnie interpretuje. Unitymedia (kablówka) od niedawna też ma nielimitowane rozmowy Europa FLAT PLUS za 5 euro, 1 euro drożej, niż w telekomie, ale może warto?

Gość denele
Mam jedynie obawy ze u mnie (mieszkam w M-V) nie ma tej kablowki o ktorej piszesz. Nasza nazywa sie Kabel Deutschland i pierwszy raz slysze o Unitymedia. Zorientuje sie ale mysle, ze bym przynajmniej cos o tym slyszala. Z drugiej strony to mnie ten Telekom tak wnerwia, ze akurat tu gdzie od lat jestem aktywna i mam sporo znajomych nie moge pisac i wysylac swoich tekstow. Chyba ta cala strona jest jakas lewa bo dlaczego nigdzie indziej tylko ciagle tu.

Gość gość
Zusatzoption EU Flat plus für kostenlose Telefonate in die Festnetze von über 20 Ländern Europas sowie Australien, USA und Kanada für 3,99 €/Monat, die Option ist mit einer 4-Wochen-Frist kündbar. Buchbar unter „Optionen“. Znajdziesz na stronie http://www.kabeldeutschland.de/ - jeszcze korzystniej, niż w unitymedia

Gość gość
A guzik. Die Option EU Flat Plus enthält folgende Länder: Andorra, Australien, Belgien, Dänemark, Frankreich, Griechenland, Irland, Italien, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Niederlande, Norwegen, Österreich, Portugal, San Marino, Schweden, Schweiz, Spanien, Tschechien, Vatikanstadt, Großbritannien, USA, Kanada - Polski nie ma!!!!!! Do Polski masz za 8 euro 500 gratisowych minut. W sumie ja nie korzystam z flata, bo jak dzwonię przez taki długi numer (Call-Through) to mam 3.9 centa za minute. http://www.tarife-fuer-ferngespraeche.de/telefon-tarif-Polen.htm?Polen&!a4&!y1&180&90&1200 - tak jest jak masz łącze nie z telekomu.

Gość denele
Czyli idealnego wyjscia nie. Jak sie ma jedno to sie nie ma drugiego albo na odwrot. Zawsze cos tam nie pasuje. Z rozwijajaca sie technika ida w parze rosnace problemy. Trudno sie w tym wszystkim polapac. I w sumie nie robie nic zlego. Chce tylko moc pisac na babskim forum. I wez czlowieku zrozum ten swiat.