Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem przy stosunku

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie czy ktos mial podobnie...3 miesiace temu robilam cytologie wynik wyszedl prawidlowy stopien pierwszy..postanowilam sie z chlopakiem kochac i mnie bolalo troche i bylo ciasno..ale nie mialam wogole przyjemosci..ale kiedys mialam normalnie ze czulam przyjemnosc..niedawno wlozyl palec czulam troche bolu i pieklo zero przyjemnosci..i mowil ze jest troche jak by ciasno..co jest nie tak..czy mam jeszcze jakies badanie wykonac? czy jakby miala jakies zapalenie..wiem ze mialam zapalenie pecherza i bralam leki..czy przez zapalenie pecherza mam powiklania ze nie mam przyjemnosci

Gość gość
pomoze ktos

Gość gość
może jesteś za słabo podniecona? może powinniście mieć dłuższą grę wstępną? Cytologii nigdy nie miałam i nie wiem czy to może mieć jakiś związek. Dobrze jest iść do lekarza i powiedzieć o swoich dolegliwościach.

Gość gość
tak tak ide do ginekologa chcialam sie upewnic czy ktos tak mial...

Gość gość
mysle ze to infekcja pochwy nic mnie nie swedzi..wydzielina mysle ze ok..a jakie badanie wykonac zeby rozpoznalo grzybice lub inna infekcje?..cytologia wyszla ok..

Gość gość
Ja mialam wykryte przy badaniu na choroby przenoszone droga plciowa - jak lekarka sprobowala zalozyc wziernik czy cos, to tak podskoczylam, ze od razu wiedziala, ze cos jest nie tak. Wczesniej mialam raz typowa infekcje, ze swedzeniem i pieczeniem, a tym razem zadnych innych objawow, myslalam, ze sie odzwyczailam ;)

Gość gość
czemu podskoczylas..lubie slodycze to sie moge nabawic grzybicy pochwy?

Gość gość
Bo zabolalo jak diabli. Slodycze, owszem, moga byc zwiazane. Grzybki kochaja cukier.

Gość gość
no to musze udac no ginekologa. bo to jakas masakra..:(

Gość gość
Autorko myśle, że to brak odpowiedniego nawilżenia intymnego, podniecenia, stres lub obawa o niechciana ciążę troche Cie blokują i stąd te problemy. Zadbajcie o odpowiednią atmosfere, nie spieszcie sie, użyjcie lubrykantów lub jeśli jestes uczulona to provag żelu, do kupienia w aptece. Bardzo dobrze nawilża, hamuje rozwój bakterii patogennych, jeśli juz dojdzie do jakis otarc to działa kojąco.

Gość gość
Czy stosujesz pigułki? Często właśnie w trakcie brania hormonów występuje problem z suchością pochwy i bolesnymi stosunkami. Ja miałam podobne problemy z ciasnotą, suchością i bolesnymi stosunkami po porodzie i u mnie pomogło zastosowanie globulek Hydrovag. Globulki te stosuję do tej pory profilaktycznie 1-2 razy w tygodniu, ponieważ świetnie nawilżają ale również chronią okolice intymne gdyż zawierają zarówno kwas hialuronowy jak i kwas mlekowy i glikogen Tutaj jest świetny artykuł na ten temat http://kobiecosc.info/suchefakty/baza-wiedzy/libido-na-urlopie-gdy-zainteresowanie-wspolzyciem-zanika/

Gość gość
Palec nie jest do grzebania w pizzy.

Gość gość
nie biore zadnych pigułek,zaczynam sie stresowac gdy poczuje ból..a kiedyś tak nie miałam.zadnych bolów bylo wszystko ok.ochote na seks mam..wiec spadek libido mam po miesiaczce..wzrasta po 4 dniach po okresie.jest ok chyba kupie ten Hydrovag.

Gość gość
Jeśli bolesne stosunki są spowodowane suchością pochwy to Hydrovag na pewno ci pomoże, bo on doskonale i bardzo szybko nawilża. Zrób na początek 7-dniową kurację. Potem możesz stosować profilaktycznie kilka razy w tygodniu. Daj znać czy pomógł, bo ciekawa jestem czy u wszystkich kobiet ten preparat tak doskonale działa

Gość meea
Do gościa powyżej, ja stosuje Hydrovag i na mnie działa bardzo dobrze, przywrócił intymne nawilżenie, a suchość spowodowana była stosowaniem antykoncepcji. Mam nadzieje, że i autorce pomoże.

Gość Kasia3434
Ból przy stosunku może również świadczyć o infekcji, u mnie była to grzybica, która po kilku dniach w pełni się rozwinęła - pojawiły się białe serowate upławy, swędzenie i pieczenie. Musiałam udać się do ginekologa, po leczeniu również włączając w to partnera, zrobiłam sobie 7-dniową kurację probiotykiem dopochwowym lactovaginal, dzięki czemu nie miałam nawrotu infekcji. Pozostałe 3 kapsułki zastosowałam profilaktycznie.

Gość gość
hej kobietki super jest ten hydrovag,nic nie boli nic nie piecze,rewelacja