Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mycie zębów u niemowlaka 9 miesiecy

Polecane posty

Gość gość

witam,chcialam sie dowiedziec drogie mamy jak dbacie o higiene jamy ustnej niemowlaka?Moj syn za dwa dni konczy 9 miesiecy,od niedawna ma cale dwie jedynki na dole ale jeszcze nic z nimi nie robilam bo szczerze mowiac nie wiem co :( jaka szczoteczka? czy pasta czy woda? przeciez on nie wyplucze buzi..a i na szczoteczce bedzie dziasla zaciskal..prosze,napiszcie jak to jest u was..

Gość gość
j akupilam szczoteczke z baby ono - taka silikonowa na palec. moj maly bardzo lubi takie szorowanie ząbków (bardzo go to smieszy). możesz kupic paste z ziajki od 1szego zabka, ale ja sie nie zdecydowalam, bo nie wiem jak to wyplukac z buzi. narazie wiec myjemy saą wodą, żeby go przyzwyczaić do szczoteczki. ale może jest tu jakaś mama, która uzywa pasty?

Gość gość
ja mylam pasta od kiedy skonczyl rok. normalnie poszlam do apteki i zapytalam czy maja paste do zebow dla tak malych dzieci. farmaceutka dala paste i szczoteczke (nie pamietam jak sie nazywaly bo bylo to dosc dawno temu) jeszcze pamietam jak jkis facet zaczal sie w kolejce glupio smiac i komentowac po co myc jeden zabek...ja na to, ze jeden zabek to moze on w tym wieku mial a moj synek ma juz 8.zrobil oczy jak 5zl. i sie uciszyl :-P . idz autorko najlepiej do apteki i zapytaj.

Gość gość
aha i dodam ze przed pasta to normalnie tez woda mylam ale normalna szczoteczka dla takich maluszkow. nigdy nie uzywalam tej nakladanej na palec.

Gość gość
przy pierwszym dziecku używałam tej silikonowej nakładki na palec****asty bez fluoru; teraz drugie też niebawem kończy 9 mcy, ma 4 zęby ale też jeszcze nic z nimi nie robiłam, pewnie niedługo się za to zabiorę, nie spieszę się za specjalnie, bo przy pierwszym też się nie spieszyłam i wszystko jest ok a ma już 3 lata