Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w swoim zakresie

uczycie swoje dziecieki j.obcych

Polecane posty

Gość w swoim zakresie

szkoły i przedszkoli nie licząc

Gość w swoim zakresie
*dzieciaki ;d

Gość gość
Zeby to tylko jednego, uczy sie trzech jezykow

Gość w swoim zakresie
a jak szkoła? korepetycje? rodzice ? ile maja lat? ogarniają ?

Gość gość
szkola jezykowa i indywidualne lekcje w domu. Ogrania spokojnie. Corka ma 9 lat

Gość w swoim zakresie
ło matko to chyba majątek cie kosztuje jakich jęz sie uczy ?

Gość gość
Ja wiem czy majatek... Uczy sie angielskiego, hiszpanskiego i rosyjskiego

Gość w swoim zakresie
w jakim wieku zaczeła? czy naraz wszystkie jezyki ? czy wprowadzałaś po kolei ? na jakim etapie jest teraz? (inteesuje mnie bo sama sie oczywiscie zastanwiam nad wprowadeniem języka)

Gość gość
Nauke jezyka obcego powinno sie zaczynac dopiero jak dziecko płynnie włada ojczystym. Wprowadzenie wcześniej jezyka obcego opóźnia naukę mówienia w języku ojczystym. Jestem nauczycielem angielskiego.

Gość gość
moze i opoznia ale jak juz zacznie mowic to od razu kilkoma jezykami mieszkam w uk i corka w wieku 4 lat mowi po polsku i ang

Gość gość
Tak ale to inna sytuacja. Jak dziecko dorasta w innym kraju to ok. Ale jak mieszka w polsce i rodzice na mowia raz w jedyn a raz w drugim jezyku to jest raczej kiepski efekt. Mam znajoma ktora tak robila i w efekcie maly miesza jezyki i nawet ona ma problem z dogadaniem sie nim. A jako 1,5 roczne dziecko mial spory zasob slow. Jak nie ma potrzeby to najlwpiej zaczynac nauke na etapie przedszkola. Jak maluch juz zna polski i umie sie porozumiewac sprawnie w tym jezyku.

Gość gość
"Nauke jezyka obcego powinno sie zaczynac dopiero jak dziecko płynnie włada ojczystym. Wprowadzenie wcześniej jezyka obcego opóźnia naukę mówienia w języku ojczystym. Jestem nauczycielem angielskiego." I bzdury piszesz wszystko zalezy od dziecka .Moje dziecko mialo narzucone 3 jezyki od urodzenia I jakos dalo rade,zaczelo mowic bardzo wczesnie.Troche mieszala na poczatku pol zdania tak pol tak ,ale trwalo to bardzo krotko.W wieku 4 lat swobodnie poslugiwala sie jezykami (nie mieszala) .

Gość gość
Gratuluje genialnego dziecka!

Gość gość
Moja córka zaczela uczyc sie angielskiego , w przedszkolu w wieku 4 lat. Kontynuowala nauke przez nastepne 10 lat, chodzila do szkoly jezykowej i w 5 klasie podstawowki doszedł angielski. Gdy wyjechalismy za granice blyskawicznie zalapala akcent, bo nauczyła sie powiedzmy amerykanskiego :P Obecnie nie odroznija jej od tubylca, dodatkow mówi o francusku, ale tylko mówi. Syn jest trójęzyczny I niestey najwiekszy problem ma z polskim, mówi z angielskim akcentem " sz", " cz ", 'rz' czy "ć ' jest mu bardzo trudno wymówic. Kazdy nastepny jezyk z ktorym maja doczynienia wchodzi w nich jak w masło :)

Gość gość
Te 3 jezyki wprowadzalam stopniowo. Angielski miala juz od 2 r.z. kiedy zaczela chodzic do przedszkola (prywatne). Od 6 roku zaczela rosyjski, 2 lata pozniej hiszpanski. Takzr hiszpanskiego uczy sie dopiero od roku. Dodam ze z polskim nie ma problemu. Takze nie wiem skad ten przesad bo inaczej tego nie nazwe ze dziecko powinno sie uczyc obcego jezyka gdy nauczy sie wlasnego.