Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc autorka

2 tygodniowe dziecko nie chce spac w lozeczku

Polecane posty

Gość gosc autorka

karmię go na w naszym lozku, na leżąco, jak się naje i zasnie, to probuję przelozyc do lozeczka ale o 2 minutach się wybudza. i tak kazdej nocy . co moze byc powodem? materac to gryka kokos, jest na stronie kokos.

Gość gość
może chce kupę?

Gość gość
A czemu szukasz problemu w materacu itp? Dziecko takie małe potrzebuje bliskości mamy. I najlepiej się czuję będąc przy niej.

Gość gość
Moja córcia też nie chciala spać w łóżeczku. Materac kokos gryka. Na naszym łóżku spała chętnie. Kupiliśmy ostatnio nowy materac, taki najzwyklejszy piankowy i śpi w łóżeczku. Na próbę polożylam ją na tamten stary materac i byl wrzask. Ja bym na tym kokosowym też spac nie chciała. Jest twardy jak nie wiem i bardzo niewygodny. Byl w zestawie z łóżeczkiem.

Gość gość
dobra ale może chce zrobić kupę?

Gość gość
bo jest za duże..my na początku kładliśmy gondolę z wózka do łóżeczka, bo w niej czula się najlepiej i spała spokojnie:) a kładliśmy w łóżeczku, ale obok ze złożoną kołdrą z boku, tak by mała miala ciasno..... jak miała z 4,5 mcy spała już w luźnym łóżeczku :)

Gość gość
Małe dziecko ( starsze rowniez ) chce być z mamą, przy tobie czuje się bexpiecxnie, wdyvha twój zapach, czuje teoje ciepło. Było w tobie przez 9 miesiecy więc nie dziw się. No i wyobraź sobie, ze zasypiasz, jest ci przyjemnie, błogo i nagle ktoś przenosi cie do innego łóżka. Okropnosc. Moja rada: karm na siedząco, potem chwilę ponos dziecko by mu się odbiło, pobujaj i potem odloz do łóżka. Nie zrazaj się gdy będzie plakalo. Wytrzymaj. Po kilku dniach będzie samo zasypialo. Bądź cierpliwa i silna. Poczytaj o metodzie 7 kroków w usypianiu. Powodzenia (jestem mamą 2 dziec*****erwsze zasypialo przy piersi, drugie samo w lozeczku, wiec da się)

Gość gość
Jak można zostawiać 2 tygodniowe dziecko zeby plakalo i czekac aż się przystosuje? To chore.

Gość gość
dokładnie, nie ma sensu 2 tygodniowego dziecka uczyć..bo to jest absurd, jego mózg i tak tego nie zakoduje..odpuścić przez 3 miesiace :) zdrowiej dla wszystkich..i dziecka i rodziców ;)

Gość gość
nie karm w łóżku na leżąco i nie usypiaj na rękach. mąż czytał książkę, że przenoszenie podczas snu dla dziecka to mniej więcej taki szok jakby dorosły zasnął w łóżku a obudził się na podłodze. dziecko zasypia u ciebie a budzi się w innym miejscu. nie dziw się że jest ryk. musisz nauczyć skojarzenia, że sen = jego łóżeczko. myśmy tak małą uczyli po 3 miesiącu już kojarzyła. teraz odkładamy, robię krzyżyk i buziaczka, mała patrzy jak wchodzimy do swoich łóżek i zasypia.

Gość gosc autorka
nie umiem karmicna siedząco, po prostu nie umiem... dlatego larmię na leżąco...

Gość gość
Kup poduszke do karmienia, taką sztywną. Pomaga bardzo. Jak gdzieś wyjdziesz z dzieckiem z domu to też będziesz łózka szukać?

Gość gosc autorka
jak gdzies ide to sciagam mleko i daje z butelki. z pioerwszym dzieckiem tez mialam ten sam problem, poduyszla nie pomaga. wiem ze to dziwne ale po prostu mnie umiem i juz..