Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Angina ropna mamy a 5 tyg niemowlak

Polecane posty

Gość gość

Witam,właśnie dzisiaj dopadła mnie angina chyba ropna bo miałam już taką kilka razy,wziełam pierwszą dawkę antybiotyku,mam w domu 5 tyg niemowlaka z którym śpię,czy są może jakieś mamy które tez przechodziły anginę a brzdąc się nie zaraził,kurcze trochę się boję że mogłam go już zarazić wcześniej ale póki co nie widzę żadnych objawów,może macie pomysł co mogłabym mu podać zapobiegawczo,siostra poradziła Aftin bo działa odkażająco i bakteriobójczo myślicie że to może pomóc

Gość gość
nic nie podawaj, jak karmisz piersia to nie zachoruje bo z mlekiem pije juz przeciwciala od ciebie:) nie martw sie i zdrowiej:)

Gość gość
żaden Aftin!

Gość autorkat
no właśnie nie karmie,mały od początku bardzo ulewał i jest na mleku AR

Gość gość
jeśli już to dicoflor i witamina C nic więcej aphtin to straszny syf, zawiera neurotoksyczny boraks nie można go stosować u dzieci poniżej 11 roku życia!

Gość autorkat
to pierwsze słysze dawałam starszemu na pleśniawki jak był mały a na opakowaniu pisze że od roku można stosować właśnie przeczytałam ulotkę,a u młodszych dzieci po konsultacji z lekarzem

Gość gość
a jesteś pewna, że to angina bakteryjna, że bierzesz antybiotyk? bo większość angin ma jednak podłoże wirusowe i wtedy jak z katarem: trzeba przechorować ten tydzień-10 dni, a leczyć tylko objawowo czemu pytam? bo anginy miewam regularnie, i zawsze dostawałam antybio, aż dwa lata temu zmieniłam lekarza i przy kolejnym "napadzie" ona mi właśnie wytłumaczyła różnice między bakteryjnymi a wirusówkami i uświadomiła, że ja właśnie mam tendencję do tych ostatnich, i najpewniej przez parę lat byłam faszerowana antybiotykami na darmo... :o a co do zaraźliwości dzieci to cię pocieszę: moja mała tylko raz tę moją anginę podłapała (3 lat temu), a ma już 8 lat; za to wszelkie grypy żołądkowe przechodzimy obie solidarnie i w systemie zmianowym...

Gość gość
Kolejna poturbowana mamuska. Nie zdechnie ci bachor od anginy .

Gość gość
Nawiedzona mamuska.. bachor od anginy ci nie zdechnie.

Gość gość
Jesteś lekarzem że sama sobie rozpoznałaś chorobę i bierzesz antybiotyk?? Kobieto osłabiasz ludzi...Masz małe dziecko a jesteś tak nieodpowiedzialna!! Może to coś innego,gorszego?