Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieśmiałość a praca dziennikarza

Polecane posty

Gość gość

Czy znacie może jakiegoś dziennikarza, który miał problemy z nieśmiałością?

Gość gość
To chyba się wyklucza.

Gość gość
BANG BANG dziennikarz zoologiczny opisujący życie erotyczne mrówek. niiiiie nieeee nadajesz się. ekhem ek yhm gr ekhm czy Pan ekhm grr może powiedzieć ekhmmm...a pod spodem:) głęboko wierzę że ci się uda:) poważnie :)

Gość gość
Akurat do tej pracy trzeba być śmiałym.

Gość gość
Zadałam to pytanie, ponieważ myślę, by w przyszłości zostać dziennikarką, ale mam za sobą trudne przejścia, które spowodowały, że odczuwam strach przed ludźmi. Oczywiście staram się z nim walczyć, ostatnio nawet robiłam dwa wywiady w ramach praktyk dziennikarskich, ale bywają momenty, kiedy trudno mi się odblokować.

Gość gość
ile masz lat?

Gość gość
22.

Gość gość
jesli tak bardzo chcesz byc dziennikarka to badz. nie kazdy dziennikarz musi miec kontakt z ludzmi. mozesz pisac jakies felietony w pismach/gazetach etc.

Gość gość
staraj się często właśnie bywać, rozmawiać z ludźmi-praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka... pomaga kiedyś miałam ogromną tremę przed wystąpieniami publicznymi, unikałam tego jak ognia...ale zmuszono mnie w pracy i teraz jest ok, nawet to polubiłam :) przewartościowałam swoje myślenie, to najważniejsze tzn że nie jest się gorszym od innych, ma się takie same prawa np do wpadek :) jak mi się coś nie uda to olewam, trudno...jesteś młoda to walcz o siebie i spełnienie marzeń /wszystko jest możliwe/ aktorzy, dziennikarze, politycy-niektórzy musieli lub muszą też zmagać się ze słabościami, to zwykli ludzie...

Gość gość
Może utrudniać. Chyba, że byś pisała do gazety. Wywiady z ludźmi, bez kamery nie są tak denerwujące jak praca w radiu, czy w telewizji. Możesz też pisać o tym czym się interesujesz.