Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaasia74468

poród krótko przed 18

Polecane posty

Gość kaasia74468

czesc.jestem w 2miesiacu ciazy,do ginekologa idę dopiero za 2tygodnie.chciałam dowiedzieć się czy może którąś wie co byłoby gdybym urodziła krótko przed ukończeniem pełnoletności.o terminie dowiem się dopiero jak pójdę do lekarza a i tak może nie być dokładny. na oko poród będę mieć na swoją 18-nastke,możliwe że chwilę wcześniej albo później. czy dajmy na głupie 2tygodnie będzie musial rodzic przejąć opiekę nad dzieckiem?

Gość gość
Ja podasz termin ostatniej @ to Ci powiem na kiedy będzie termin. Co do prawnych aspektów Ci nie pomogę

Gość gość
jeśli nie pojdziesz do lekarza przed 10 tyg to nie dostaniesz becikowego.

Gość kaasia74468
chodzi mi właśnie tylko o prawo,nawet jeśli bedZie wyznaczony termin to i i tak może wyjść inaczej,nigdy nie wiadomo,z takiego założenia wychodzę :p

Gość kaasia74468
żadna kobieta stąd nie była w takiej sytuacji? :p

Gość gość
Jeśli urodzisz powiedzmy nawet ten miesiąc tyg przed ukończeniem pełnoletności to w usc potraktuję cie jako osobe pełnoletnią i nie bedzie żadnej rozprawy o prawnego opiekuna nad dzieckiem i ustalenia kto jest ojcem, ja niestety urodziłam pół roku przed 18stka i musiałam przez to wszystko przechodzić ale ty nie musisz się niczym przejmować. pozdrawiam

Gość kaasia74468
dzięki bardzo :)

Gość gość
A z tym 10 tyg to spokojnie Dobrze zagadasz z lekarzem i ci wypisze nie ma co się tym przejmować;)

Gość gość
żeby gówniara była matką... dramat... popatrzcie na to z punktu widzenia dorastającego dziecka - chyba zadne dziecko nie zechce żeby matką była jakaś gówniara bez niczego, co innego mądry, dojrzały i świadomy rodzic - na takiego inaczej się patrzy

Gość kaasia74468
stało się, nie mam już co płakać tylko myśleć co będzie dalej. zawsze znajdą się tacy ludzie co tylko pocisna ale będę musiała się na to przygotować. z ojcem jestem od dwóch lat i układa się,też chce tez chce tego dziecka. pracę ma, pomoc będzie od rodziny, także szkole skończę bez problemu i to że jestem młoda nie znaczy że wychowam dziecko gorzej niż te planowane.