Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy ospa wietrzna

Polecane posty

Gość gość

Witam czy możliwe jest aby ospa wietrzna minęła po 4 dniach? W środę miałam kilka krostek z rana do wieczora było ich więcej. W czwartek rano poszłam do lekarza potwierdził że to ospa. Swedzialo bardzo. Noc z czwartku na piątek i z piątku na sobotę była tragedia wszystko swedzialo ręce nogi plecy brzuch twarz itd. W sobotę większość wykwitow się wchlonela prawie nic nie nam na nogach a te największe plany zmieniły się w strupy. Już nic nie Swedzi od wczoraj a noc z soboty na niedzielę prźespalam jak male dziecko. Mam 21 lat. Gorączki nie miałam ani żadnych boli by osłabienia organizmu. Z góry dziękuje za odpowiedź

Gość gość
Czy to był tzw pierwszy rzut. Ale mam go liczyć od środy do piątku? Czy może to były już 3 rzuty że tak swedzialń przez 3 dni

Gość gość
Jeżeli tak to masz ogromne szczęście ;) Ja majac 20pare lat miałam całe ciało w wykwitach z których sączył się płyn, temperatura 39' nie do zbicia. Dostawałam heviran jednak i tak wypryski zamieniły się w strupy na 10 dzień ślady miałam przez miesiąc a na twarzy i klatce piersiowej zostały mi blizny :o Bierzesz heviran?

Gość gość
No i ja miałam tak że pierwszy rzut miałam w poniedziałek pare wykwitów tułów i ręce później 2 dni spokoju i 3 dnia obudziłam się z wypryskami na twarzy i plecach później nie wiem kiedy były wszędzie poza łydkami :D

Gość gość
Niestety nic nie mogę brać poza fenistilem do smarowania miejscowo gdyż Karmie piersią . Teraz czekam aż córkę wysypie

Gość gość
Nawet jak Ci się wchłonęły to nie wychodż! Bo jak się zaziębisz rzut będzie większy.

Gość gość
Nie nie . Nie wychodzę nigdzie tylko tak się zastanawiam czy to możliwe aby po 4 dniach było po wszystkim. Na twarzy zaczęły się robić w piątek myślałam że wypełnia się płynem a w sobotę już prawie nic nie było bo się wchlonely tak samo było na nogach

Gość gość
No to mam nadzieje że nie będziesz mieć drugiego rzutu, ospa to paskudna choroba do przejścia w wieku dorosłym. Pozdrawiam.

Gość gość
Domyślam się ale na mnie zawsze wszystko goilo się jak na psie . No nic zobaczymy co będzie za kilka dni. Pewnie w poniedziałek będzie kolejny rzut jak mąż do pracy pójdzie i zostanę z córka sama :-P w piątek tak mnie swedzialo że mąż musiał wcześniej do domu wrócić :-(

Gość gość
mozliwe ze to byl dopiero pierwszy rzut

Gość gość
Wypowie się ktoś jeszcze w tym temacie