Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość becia3856593

jak zacząc się zdrowiej odżywiac???

Polecane posty

Gość becia3856593

witajcie. od pewnego czasu mam problem, mianowicie- nie potrafię zdrowo jesc. Satysfakcjonuje mnie tylko makaron, smazone pierogi, naleśniki.... makaron, makaron i makaron. Dziennie 2-3 kawy, do każdej coś slodkiego. na sniadanie chleb (na szczescie razowy, pumpernikiel). Staram się, robię sobie czasami pierś z kurczaka z warzywami, zupe warzywną, ale siadam do tych posiłków bardzo niechętnie :( na dodatek po chwili znowu jestem glodna i musze sie "zapchac". od roku choruję na niedoczynnosc tarczycy, biore dosyc wysoką dawke leku i chyba tylko dzieki temu nie tyję. Poza tym codziennie chodzę na fitness/siłownię. Źle sie z tym czuje, jedząc takie śmieci. Z drugiej strony kocham jesc i jedzenie tego jest dla mnie ogromną przyjemnoscia. Nie czuje takiego czegos, jedząc np. owoce :o

Gość becia3856593
nie mam problemu z nadwagą, jestem wręcz szczupła, schudłam... waże 57kg/170cm wzrostu (ale wygladam na około 52kg, kilka osób mi to już powiedzialo). Ale ten niustanny apetyt na cos niezdrowego i tuczacego mnie męczy

Gość gość
ja mam to samo , tzn taki sam problem uffff

Gość gość
ja waze 58 wzrost 170 tez , mam problem z brzuchem *) oponka)

Gość becia3856593
ja też mala oponka, ale kiedyś wazylam 20 kg wiecej i to jeszcze pozostalosc. ostatnimi czasy cialo mi sie poprawilo, nawet schudlam i wycwiczylam je ladnie (te 20kg schudlam kilka lat temu, teraz chyba tylko z 3kg zgubilam), ale jak bede dalej tak jesc to nic dobrego z tego nie wyjdzie...

Gość gość
moze ktos nam podpowie jak zdrowo jesc?

Gość gość
ja kiedys wazylam 10 wiecej , schudlam na sb , 13 kg , brzuch byl plaski , no przez te ostatanie 6 lat zrobila mi sie oponka na brzuchu , duzo chodze troche biegam , ale jem za duzo smieci

Gość gość
z10 wiecej wazylam , pozniej przytylam 3 kg no i po dieice sb schudlam te 13 w 2 miesiace,

Gość gość
ide teraz pobiegac , bo zaraz ciemno bedzie do jutra :)

Gość gośćKarolina
nom to ja proponuje 5 lub wiecej "posilkow" cudzyslowie, bo tak na prawde tylko 3 z nich to pelny posielek, sniadanie, 2 sniadanie i obiad. Jedz mniejsze porcje, ale o stalych godzinach, nie jedz slodyczy, mieso gotuj lub piecz - nie smaz. Pij duzo wody i zielonej herbaty (ale nie słodz). Ogolnie to reszta posilow to owoce, ja polecam grejpfriuty - poczytaj w necie o ich wartosci i wspomaganiu przy dietach.

Gość becia987654321
chodzi o to, ze ja wiem co to znaczy sie zdrowo odzywiac. w koncu schudlam te 20 kg. teorie mam w malym palcu... ale z 3 posilkami dzienie to ja umre z glodu, bo mam tak podkrecony metabolizm i parcie na niezdrowe jedzenie

Gość gośćKarolina
dlatego napisalam reszta to owoce, surowki tez moga byc, czyli zadrowe zapychacze miedyz posilkami, polecam tez jajka + grejpfruity poczytaj jaka ma to polaczenie wlasciwosc

Gość gość
Masz problemy z insuliną. Polecam dietę dr Pape, pozwala nad tym zapanować a niczego nie trzeba się pozbywać z menu (tylko trzeba jeść odpowiednie rzeczy o odpowiedniej porze).

Gość gość
ja mam bmi w normie, wiec nie wiem czy ta dieta sie sprawdzi tzn ta dieta dr pape