Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skuteczne sposoby na przeziebienue u 1,5 dziecka.

Polecane posty

Gość gość

Poradźcie cos mamy, uzywam sprayu do nosa z sola morska i czyszczę synowi nos tym aplikatorem z rurka do zasysania a drze sie przy tym w nieboglosy,jest juz rozdrażniony tym katarem,,wiecznie leje mu sie z nosa,smaruje mu tez maścią majerankowa,to dopiero 2 dzien a on nie daje nic sobie zrobić,musze na sile, troszke pokasluje ale podaje mu jedynie zawsze cieple picie z dolewka soku malinowego i smaruje go maścią rozgrzewajaca,no i kupilam olbas w kropelkach wiec w dzien lata i wdycha co mu nakropie na bluzeczkr.Nie wiem co jeszcze mogę zrobić,syn nie ma temperatury,apetyt dzis mial nie za bardzo.. Dodam ze mieszkamy w uk,wiec wizyta u lekarza skończy sie jedynie paracetamolem wiec nawet nie idę,no i sama jestem przeziębiona. Syn ma 18 miesiecy wiec nie ma opcji żeby grzecznie wyleżał w lozku i wygrzal sie.Moze znacie jakieś inne domowe sposoby,glownie o katar mi chodzi.

Gość gość
Z katarem tak nie niestety jest, że zazwyczaj trwa i trwa... Ja przy przeziębieniu zawsze poza zakraplaniem nosa i odciąganiem podaję też wapno i wit C, i dbam, żeby córka raczej nie zmarzła, w domu chodzi w cieplejszych, frottowych skarpetach, czasem na bluzkę zakładam cienką kamizelkę.

Gość gość
Ostatnio córka miała katar, to utrzymywał się blisko 3 tygodnie, oczywiście pomału słabł, ale i tak się namęczyliśmy nieźle :) Dodatkowo trochę rzęziła i kaszlała, juz byłam przekonana że zeszło na oskrzela, ale osłuchowo było czysto, więc pozostawało czekać. No i w końcu przeszło :) I też nie cierpi odciągania kataru, ale co zrobić. Trzeba ją przytrzymać i robić swoje, bo to przecież dla jej dobra. Czasem przy bajce uda się po dobroci :) Ma 20 mcy.

Gość gość
Jeśli chodzi o ubiór to syn np.dzis mial body i bluzę wiec staram sie by bylo mu cieplo, wietrze tez mieszkanie gdy spi w innym pokoju,najgorszy taki katar ze malo co wyciągnę mu z nosa a wiecznie sie leje,a nos zatkany sama tez mam taki ze najchetniej bym tampony do uszu wsadzila.witamina c jest juz w tym soku malinowym dodana no i syn podziubie owoców wiec wiecej nie podaje,chyba będziemy musieli sie przemęczyć te parę dni:/

Gość gość
No mi sie po dobroci malymi kroczkami rano udawalo ze pozwalal,ale juz ktorys raz z rzędu po ciaglym wycieraniu nosa juz byl wsciekniety, i tez musialam przytrzymać a potem z placzem leciał sie żalić do taty,ze mama niedobra. Oby to bylo tylko parę dni,bo 3 tyg.to masakra.

Gość gość
Weź go na 3 godzinny spacer. Tak tu zawsze radzą. Jak nie ma goraczki to spacerować a nie kisić w domu (chyba nie mają u siebie okien). A tak serio, to ciepło ubrać, często wierzyć mieszkanie bądź dom, i robić to co dotychczas robiłaś. Przejdzie. Chyba, że to alergiczne.

Gość gość
Nie to nie alergiczny,tatus przywlókł z pracy i nas pozarazal. No nic zostaje sie pomęczyć.Dzieki.

Gość gość
Ja jak moja córkę coś chwyta podaje lipomal a na katar robię inhalacje po ślicznie mała katar wydmuchuje teraz ma osiemnaście miesięcy

Gość gość
Ale jak zrobić inhalacje,z czego?krople olbas i goraca woda?tylko syn nie wysiedzi jest zywiolowy,wszędzie go pelno.w uk nie maja lipomalu,co prawda widziałam 2 czy 3 syropy na kaszel dla dzieci ale wyboru nie ma,oni tu maja na wszystko zloty lek paracetamol.

Gość gość
Na pierwsze objawy przeziebienia podaje Lipomal, wapno i odciagam katar aspiratorem katarek. Dodatkowo na noc nawilzam pokoj olejkiem eukaliptusowym. Dzialalo za kazdym razem.

Gość gość
sambucol

Gość sonka45
Odnośnie katarku, tutaj jest parę rad: hartujmisie.pl/zdrowie-twojego-dziecka/infekcja/item/12-katar-i-kaszel-infekcyjny-jak-sobie-z-nimi-radzic Ponadto możesz wysłać pytanie do Pani doktor ;)

Gość gość
wiem jakie są sposoby na przeziębienie u jednego dziecka, u dwóch dzieci, ale u 1,5 dziecka to niestety nie wiem.