Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość apkakapka

Jaki płyn do higieny intymnej dla skóry wrażliwej?

Polecane posty

Gość apkakapka

Mam wrażliwą skórę, często mam problem z alergią lub podrażnieniami pochwy - po stosunku, od nowego proszku, od płynu do higieny intymnej. Wypróbowałam już chyba kilka płynów i żaden nie pomaga na moje dolegliwości. Możecie polecić coś, czym najlepiej się podmywać? Koleżanka twierdzi, że najlepsze jest mydło dla dzieci, ale ja się trochę boję, że to całkiem zaburzy pH pochwy.

Gość gość
najlepze jest zwykłe mydło-szare może nie zbyt ma zapach ale jest ok i nie zastąpi żadnych dziwactw płynów i różnych wymyslów

Gość anty anty
szare mydło wysusza. Ja stosuje Lactacyd, akurat mi spasował i nic mi sie nie dzieje i do tego provag żel po kąpieli, bo czasem jak mnie coś zaczyna swędzieć czy piec to po nim mi zaraz przechodzi. Jest przeznaczony dla alergików, nie zawiera substancji zapachowych.

Gość gość
zestaw wymieniony powyżej też sama stosuję i według mnie najlepszy, jeśli masz problem z podrażnieniami po stosunku to może dobrym rozwiązaniem byłyby również probiotyki ginekologiczne, takie jak np. dopochwowy invag, który utrzymuje prawidłowe pH pochwy i redukuje ryzyko wystąpienia podrażnień i infekcji - mi kiedyś bardzo pomógł.

Gość gość
Jestem alergikiem, musze uważać na wszystkie kosmetyki które kupuje. Do mycia okolic intymnych stosuje płyn do higieny intymnej z AA, po kąpieli smaruje się provag żelem, który zakwasza okolice intymne i chroni przed infekcjami. Po stosunku również używam żelu, szybko łagodzi podrażnienia i uczucie dyskomfortu. Jest to produkt przeznaczony dla alergików, więc powinien Ci spasować.

Gość gość
Ja też jestem osobą o wrażliwej skórze, używam produktów Lacibios Femina - mają żel do higieny intymnej Lacibios Femina protecta, który ma pH 3,5, łagodzi stany zapalne oraz przyspiesza gojenie się mikrourazów. Jest bezpieczny i niepowodujący podrażnień, wolny od SLS, SLES, PEG, parabenów, przebadany dermatologicznie i alergologicznie - jak dla mnie numer 1.

Gość tancerka99
produkty z lacibios femina są dobre - potwierdzam.co do stosowania mydła, to ja bym zrezygnowała - poczytaj o płynie lacibios femina protecta z pH 3,5 - na bank cię nie podrażni, bo ja też jestem alergikiem i mogę go używac bez problemów.