Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy krwawiace sutki:(

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny pomocy...jestem w 19 tygodniu ciąży i dziś podczas kąpieli - jak to zawsze myję się myjką - zaczęły boleć mnie sutki - kiedy wyszłam spod prysznica zauważyłam że sutki lekko krwawią - bolą jak cholera stanika nie mogę założyć bluzki też bo wszystko uraża i boli - krwawić przestały po jakiś 15min ale nadal nie mogę się ubrać...:((( posmarowałam oliwką dla dzieci - bo takiej używam na co dzień do nawilżania całego ciała - brodawki też smaruje codziennie - i kremem nieva... od czego to i co z tym zrobić pomóżcie bo cały dzień będę chodzić chyba nago:((((((

Póki sutki są podrażnione to wkładaj do stanika wkładki laktycyjne (np. Penaten do kupienia w aptece). Mi krwawiły brodawki w pierwszych dniach karmienia piersią i wtedy super sprawdziła się maść Maltan. Ale krwawienie w 19 tygodniu ciąży jest trochę niepokojące. Najlepiej skonsultuj się ze swoim ginekologiem. Nie myj też zbyt mocno piersi, bo to może wywołać przedwczesne skurcze porodowe. -------------------------------------------------------------------- Polecam blog o emocjonalnym przygotowaniu do macierzyństwa: http://emocjemamy.pl/

Gość gość88
lepiej pójdź z tym do lekarza bo może przeziębiłaś sobie piersi a tego nie można lekceważyć bo może skończyć się na zabiegu/operacji więc lepiej jak najszybciej umów się na wizyte.

Gość gość
od samego początku ciąży bolą mnie piersi - najbardziej właśnie sutki - były wrażliwe jak nie wiem nie można było ich dotknąć w ogóle...z czasem trochę to się uspokoiło ale czasami dotyk na prawdę nie sprawiał przyjemności - wręcz odwrotnie - bardzo mnie to drażniło... już przed ciążą zauważyłam że na moich sutkach mam takie ciemniejsze "kawałki" - nie wiem jak to wytłumaczyć wyglądało to tak jakby na samej końcówce była miejscami taka ciemniejsza skóra - kiedyś próbowałam to zmyć ale nic nie zrobiłam oprócz tego że później bolało - dziś po tej kąpieli zauważyłam że tego nie ma i wygląda to tak jakbym starła sobie tą myjką tą ciemniejszą skórę:/ czyli podrażniła sobie sutki...:/ one krwawiły tylko w jednym miejscu - tak jakbym właśnie w tych miejscach "zdarła" sobie skórę....podczas seksu - w ciąży nie zdarza to się często bo po prostu nie mam ochoty - ale jak już się zdarzy to mój M pieści moje piersi ponieważ i mnie i jemu sprawia to przyjemność - ale nigdy nie zdarzyło się tak żeby coś mi się stało z tego tytułu... fakt są później bardziej wrażliwe - właśnie sutki - ale to chyba efekt jakiś tam pieszczot dotykania etc...piersi nie miałam gdzie przeziębić - ponieważ nie biegam nago po mieszkaniu...ogólnie mimo codziennego smarowania całego ciała oliwką mam strasznie suchą skórę - brodawki/sutki...a to dopiero ciąża to co będzie jak będę miała karmić piersią????