Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale ale aleksandra ale ale ale

ile płacicie za prąd???

Polecane posty

ile co miesiąc płacicie za prąd z jakich urządzeń i jak często korzystacie ??? (ważne!!!)

Gość gość
400 zł co dwa miesiące. 3 osoby, mikrofala, 2 laptopy, express do kawy, pralka, brama i 2 x drzwi garażowe na prąd

Około 130-140 zlotych. Korzrstamy bardzo często ze zmywarki, pralki, czajnika, mikrofali, ładujemy prawie bez przerwy jak nie laptopy to komórki albo mp4, potem telewizor, pochłaniacz nad piecem, żelazko, odkurzacz, robot kuchenny i to chyba z grubsza wszystko.

Gość gość
zapomniałam o zmywarce, która codziennie jest włączana

Gość gość
75 zeta na miesiac - 2 osoby w ruch wchodzi laptop , stacjonarny komp , telewizor , pralka , czasem mikrofala co 2 dzien sokowirówka ,

Gość gość
630 zł na dwa miesiące

Gość gość
185 złoty na 2 miechy

no bo ja płace ponad 600 zł /2 mce 5 osób w domu i codziennie gotujemy 2 dania ( kuchnia elektryczna)codziennie pralka zmywarka komputery telewizor często piekarnik codziennie boiler nwm co jest przyczyną;(:(

Gość gość
200zł/miesiąc-pralka,zmywarka,mikrofalówka,czajnik,odkurzacz,Tv,laptop,komputer stacjonarny,światło -9 pomieszczeń,do tego ładowarki,lampki nocne...itp;3 osoby,czasem 4:)

Gość gość
500 co 3 miesiace .Nie mam zmywarki ,kuchnia gazowa piekarnik elektryczny. Nie mam tez ekspresu a tyle placę .

do gość(14:24 )a z jakich urządzeń krozystasz i jak często ?

Gość największe pochłaniacze prądu
boiler,pralka,zmywarka ,elektryczny grzejnik , kuchnia piekarnik , czajnik odkurzacz !!!!!!!!

Gość gość
ja place 56 euro miesiecznie w Niemczech. 1 osoba i wszystko na prad: ogrzewanie, kuchenka, czajnik, laptop, piekarnik, pralka. Ogolnie wychodze z domu o 8 rano i jestem o 18 wiec uwazam, ze to duzo. Mieszkanie to kawalerka. Od marca znowu podwyzka:/

Gość gość
około 150 zł za 3 osoby. Codziennie od rana do wieczora są włączone 2 telewizory i laptop dość często dochodzi do tego komputer stacjonarny. Laptop rzadko jest odłączany od ładowania tak samo jak mój jeden telefon cały czas jest przy ładowarce bo ja tylko baterie wymieniam ;) do tego kuchenka elektryczna indukcyjna - codziennie po kilka razy czasami mikrofala.

Gość gość
a no oczywiście pralka lodówka itd też zapomniałam o tym napisać

Gość gość
ja płace zimą 1500 zł a latem 600 wszystko na prąd ogrzewanie kuchnia itd w domu jest 6 osob

Gość Waldemar_potenżny
koło 5 tyś

Gość gość
ok. 50 zl wychodzi miesiecznie. Chodzi tv, laptop, ladowarki, zelazko, odkurzacz, czasem jakis mikser. nie mamy mikrofalowki, czajnika elektrycznego, pralki (sie nie smiac prosze) wiec wychodzi tanio. Ale tez pilnujemy by bylo oszczednie i nie zuzywamy bezmyslnie pradu. zyjemy w dwie osoby w kawalerce.

Gość gość
i lodowka jeszcze.

Gość gość
jak mozna żyć bez pralki o k***a to jak ty pierzesz reczniki posciel bielizne do ktorych trzbea uywąc wysokich temperatur a tak wgl to jak wy pzoostale rzeczy peirzecie ja jakbym bez pralki w domu byla to bym dobie chyba w leb strzelila

Gość gość
jakieś 150 zicho na miesiąc, wszystkie sprzęty w bloku, z tym, że nie ma ekspresu , a w kuchni elektryczny jest piekarnik, reszta gaz.

Gość gość
wiesz nie da sie kupic wszystkiego na raz. Mieszkamy tu od grudnia wyposazenie duzo kasy pochlonelo. Pralke zostawilismy na pozniej bo wazniejsze bylo np lozko czy lodowka. w leb sobie nie strzelimy z tego powodu za jakis czas i pralki sie dorobimy. poki co radzimy sobie uprzejmoscia tesciowej ktora mieszka pietro nizej i pralke ma

Gość malutko
45 zł co miesiąc 3 osoby. Telewizor od rana do nocy, pralka 2 razy w tyg, ładowane 2 tel co wieczór, lodówka, odkurzacz codziennie, ps ok 2 razy na tydz.

Gość gość
Czemu tak mało? A z czego macie prąd bo ja Tauron. Używam 1-2x w tyg pralki a czasem rzadziej, 2 tel,bojler,laptop 1-5h, tv 1-4h, lodówka. Płace 180-240 zł :-/

Gość gość
160 zł 3 os na jakieś półtora mc.

Gość gość
240zl m-cznie 3x osoby dom 100m2

Gość milkaaaali
ok. 110zl - 2 osoby i 2 pokoje i 2 kompy :P

Gość gość
gosc z 14:33 poszukaj tanszego dostawcy to latwe

Gość gość
Ja skorzystałem z oferty Novum, bo prowadzili system sprzedaży pakietowej. Miałem problem z ustaleniem sobie pakietu, bo dopiero poszedłem "na swoje", ale na podstawie moich rachunków pomogli mi ustalić miesięczne zużycie prądu i ułatwili mi wybór pakietu. No i ucieszyło mnie, że przy każdym pakiecie oferują 36 miesięcy gwarancji ceny