Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca28

tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość pytająca28

czy jest ktoś na forum, kto wie jak szkodliwe są dla organizmu tabletki antykoncepcyjne i co powodują? dostałam od lekarza receptę ale boję się ja wykupić

Gość gość
A co? Boisz się, że jak wykupisz, to tabletki się na ciebie rzucą i zaduszą w nocy? Łykać ich przecież nie musisz ;) x A tak na poważnie, to zależy jakie tabletki.

Gość gość
ja mialam okrpone skutki uboczne po marmonecie, cerazzete, atywi. Postanowilam nie ryzykowac wiecej bo dosc mocno przytylam :( stosuje npr i jestem naprawde zadowolona. Zyje w zgodzie ze soba i swoim sumeiniem.

Gość gość
HARMONECIE ,mialo byc :P

Gość pytająca28
ja dostałam Yasminelle, ale słyszałam że każde tabletki anty wywołują zło dla organizmu kobiety

Gość gość
a jakie to zło :P kurcze tyle lat brałam i biorę nadal,jestem pod kontrolą lekarza,robię badania.W ciążę bez problemu zaszłam po odstawieniu

Gość gość
ja biorę już prawie 10 lat i żyję

Gość Diomio
Ja brałam Yasminelle, Narayę i teraz Microgynon i jest spoko (po micro jedynie przez pierwszy miesiąc miałam lekkie bóle, ale lekarz sam mnie uprzedził, że to może wystąpić). Jasne, że tabsy szkodzą, głównie na wątrobę, ale zawsze można brać jakąś Asequrellę czy coś. Nie ma się czego bać ^^

Gość gość
Brałam harmonet ,tragedia czułam się strasznie ,brałam cerazette czułam sie jak bym nic brała ,czyli rewelacja ,teraz biorę Naraya tak samo nic zero skutków ubocznych . a co powodują tabl nie wiem zakrzepicę ,więcej widzieć nie chce ,badam się nic nie jest jak na razie .

Gość anty anty
Możliwe skutki uboczne odczuwane w trakcie ich zażywania to wahania wagi, nastroju, suchosć pochwy, skłonność do infekcji, spadek libido, osłabienie włosów, problemu z cerą, bóle glowy. Z takich odczuwanych dopiero po czasie to obciążenie wątroby, osłabienie serca, zakrzepowe choroby żył, miażdżyca, wzrost ryzyka raka piersi. Oczywiście te skutki nie występuja u wszystkich, ale skoro pytasz... Oczywiście to ryzyko można minimalizowac stosując osłone czy suplementy diety, jak np Harmonella, która zostala opracowana specjalnie dla kobiet stosujących antykoncepcję. Preparat osłania wątrobe, serce, układ krążenia ale tez minimalizuje te mniejsze problemy, poczytaj skład to same witaminy i mikroelementy.

Gość gość
Tabletki muszą być dobrze dobrane. U mnie niestety się nie udało i miałam sporo skutków ubocznych więc je odstawiłam. Teraz mam femcap - kapturek antykoncepcyjny. Ale pamiętaj, że każdemu pasuje co innego :)

Gość gość
ja biorę 3 lata i czuję się normalnie, żadnych skutków ubocznych. ja jestem zadowolona.

Efektów ubocznych pigułek jest niestety sporo dlatego ja stosuje dodatkowo wyżej już wspomnianą Harmonellę, tak aby zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. Hormony wraz z Harmonellą stosuje od pół roku i czuję się bardzo dobrze. Gdy już będę gotowa na drugie dziecko odstawię hormony a po drugiej ciąży na pewno założę wkładkę Tutaj jest niezły artykuł na temat antykoncepcji hormonalnej http://portal.abczdrowie.pl/temat-miesiaca-na-zdrowie-antykoncepcji

Gość gość
Ostatnio ginekolog również polecił mi harmonellę jako osłonę przy antykoncepcji hormonalnej, zastanawiałam się czy ją zakupić ale poczytawszy o skutkach ubocznych pigułek nie mam wątpliwości że powinnam. Mam dopiero 18 lat i nie chce zajść w ciąże dlatego myślę że to najlepsze rozwiązanie dla mnie.

Gość gość
Ja też zażywam dodatkowo Harmonellę głównie ze względu na to, że zawiera chrom. Wcześniej miałam problemy z tyciem właśnie przy stosowaniu pigułek a teraz biorę pigułki i Harmonellę i nic nie przytyłam:) Jeśli chodzi o efekty uboczne antykoncepcji hormonalnej to tutaj jest niezły artykuł na ten temat http://portal.abczdrowie.pl/temat-miesiaca-na-zdrowie-antykoncepcji

Gość _Kalina
ja też próbowałam tej całej harmonelli, tak, żeby zobaczyć. wczesniej stosowałam inna osłonówke - asequrelle, ale lubie probowac nowych rzeczy. ale żałuje, bo harmonella nie miała zadnego działania. po asequrelli czułam roznice jesli chodzi o żołądek i ochote na seks. wiec nie zmienie juz jej na nic innego.

Osłony doustnej nie stosowałam ale mogę polecić globulki dopochwowe Hydrovag. Jeśli macie problemy z nawilżeniem pochwy, odczuwacie suchość i ból podczas stosunku to polecam wam Hydrovag. Działa bardzo szybko, nie wypływa i nie brudzi bielizny. Jeśli chodzi o doustną osłonę, to chyba wypróbuję tę Harmonellę, bo widzę, że dużo dziewczyn ją poleca, a widzę że ma fajny skład i korzystną cenę.