Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak jesc suszona zurawine

Polecane posty

Gość gość

mam czeste zapalenia pecherza. zamiast furaginy czy innych lekow chce zastapic je suszona zurawina. kupilam kilogram ale tak calkiem na surowo nie smakuje mi , kilka sztuk jestem w stanie zjesc ale zeby chronic pecherz powinno sie jesc okolo garsc dziennie, stad moje pytanie....w jakich postaciach mozna zjadac zurawine suszona...ja dodaje go herbaty a pozniej zjadam napeczniale kulki, zrobilam tez kisiel i dosypalam do niego zurawine...macie jakies inne pomysly?

Gość gość
Ja wcinałam z owsianką na mleku, z jogurtem albo dosypywałam do musli - muffinek.

Gość gość
np zmiksować z jogurtem ,kefirem ,maślanką można zrobić sos z suszonej żurawiny ,możesz dodać owoce inne i zrobić koktajl .

Gość gość
ok dzieki, mysle ze te opcje beda smaczniejsze od moich:)

Gość malalalalala
Z platkami owsianymi jak lubisz, z innymi platkami sniadaniowymi, do ciasta drozdzowego, mozna shakera jak osoba wyzej napisala, dodac do jogurtu i zjesc, do salatki owocowej :)

Gość gość
a i jeszcze jedno pytanie....czy jesli dodam zurawine do czegos gotujacego sie to nie traci ona wlasciwosci?

Gość gość
a ja ostatnio uwielbiam suszona zurawinke, dodaje ja do jogurtu z orzechami i pestkami, moglabym ja jesc sama na sucho, bo wydaje mi sie taka slodka :P dodam tylko, ze nie tykam cukru i zadnych slodyczy od 3 miesiecy, wiec pozmienial mi sie smak, dawniej pewnie bym sie troche krzywila :P