Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dieta niemowlaka 6 miesięcy a karmienie mieszane

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam małe problemy z określeniem, ile moje dziecko powinno mieć karmień w ciągu dnia, co i ile ma jeść i jak to wygląda z karmieniem NA ŻĄDANIE? Syn ma skończone 6 miesięcy. Rozszerzanie diety mamy już za sobą, bo od 4,5 miesiąca syn dostawał już jarzynowe słoiczki i małe ilości kaszki (mniej więcej co 2 tygodnie mam zjazdy na uczelni od 6 rano do 17 - 18 i wtedy był na mleku modyfikowanym + odciągane i pediatra zalecił szybsze rozszerzanie diety). Jak byłam w domu to pierś na żądanie. Teraz, kiedy powinien zjadać więcej posiłków stałych, czy karmienie piersią dalej jest na żądanie? I jak to żądanie zaobserwować właściwie? Jakoś nie widzę, żeby był specjalnie głodny po tych dodatkowych karmieniach, więc kiedy mam tą pierś podawać? Może podam mniej więcej, jak to u nas wygląda: 7.00 - 8.00 - pobudka i pierś 9.00 - 120 ml kaszki na mleku modyfikowanym + 20 - 30 ml woda lub herbatka 10.00 - pierś i drzemka ok. 40 minut i jak się wybudzi to pierś 11.30 - mały słoiczek obiadku + 20 - 30 ml soczku i spacer 14.00 - pierś 16.00 - mały słoiczek deserku + 15 - 20 ml wody 16.30 - pierś i drzemka, jak się wybudzi to znowu pierś 18.30 - 50 - 100 ml kaszki na mleku modyfikowanym 20.00 - pierś i w nocy pierś bez ograniczeń Czy czasem nie przekarmiam? Czy nie za dużo/za mało piersi? Jak mnie nie ma w domu to syn dostaje praktycznie te same posiłki i w podobnej ilości (z wyjątkiem piersi) a też nie marudzi i nie jest głodny.

Gość gość
odpowie ktoś?