Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Natalia2608

KWSPZ kosmetologia opinie

Polecane posty

W tym roku planuj臋 wybra膰 si臋 na studia Kosmetologii w Krakowie, dzienne na KWSPZ. Chcia艂abym pozna膰 kilka opinii na temat tej uczelni i samego kierunku (najlepiej absolwent贸w lub os贸b ze studi贸w dziennych), poniewa偶 na forach spotka艂am si臋 albo z bardzo pozytywnymi ocenami albo z do艣膰 negatywnymi. Zale偶y mi na tym by studia nie by艂y zbyt proste i by艂o na nich co艣 wi臋cej ni偶 przys艂owiowe "malowanie paznokci" poniewa偶 wi膮偶臋 z tym kierunkiem pewne ambicje :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Ja obecnie studiuje zaocznie kosmetologie i powiem tak.gdyby to byly studia za 100 zl na miesiac byloby ok.ale placi sie 500 zl za to ze panie w dziekanacie obsluguja z laska,termin egzaminu jest zmieniany 3 dni wczesniej, wazne przedmioty sa olewane i egzaminy na poziomie podstawowki a te malo wazne wykladowcy robia problemy i sa po 4 terminy do zdawania, przerwy miedzy wykladami4h . Studenci nie sa traktowani rowno,chodzi o zasady odrabiania zaleglych zajec,plan zajec zmienia sie dzien przed zjazdem co dla osob dojezdzajacych moze byc problemem. Pisze to bardzo obiektywnie po roku studiowania i 80% osob z mojego roku to potwierdzi ( mowie o zaocznych) gdyz co chwile sa nerwy i niemile niespodzianki. Za wykladowcami trzeba biegac prosic sie o wszystko a przypominam ze.sie placi ciezko zarobione 500 zl a o warunkach uczelni i glupiego wc w ktorym wiecznie smierdzi i jest wsystko zatkane nie wspomne...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jestem absolwentk膮 kierunku kosmetologia na KWSPZ, zaraz po sesji letniej na 3cim roku dosta艂am prac臋 a moimi wsp贸艂pracownicami s膮 r贸wnie偶 absolwentki KWSPZ. Nie raz rozmaia艂y艣my o zawodzie o perspektywach i o uczelni kt贸ra rozwija si臋 w bardzo szybkim tempie. W ci膮gu 3 lat moich studi贸w powsta艂y nowe pracownie zosta艂y wprowadzone nowe marki kt贸re popularne s膮 w profesji wi臋c ja jak najbardziej mog臋 powiedzie膰 偶e kosmetologia na KWSPZ bardzo dobrze wprowadza w zaw贸d. Oczywiste jest, 偶e nikt jeszcze nikomu do g艂owy wiedzy nie w艂o偶y艂.. kosmetologia jest to dziedzina tak szybko si臋 rozwijaj膮ca, 偶e trzeba si臋 w niej doszkala膰 i ci膮gle poszukiwa膰 nowych bada艅 naukowych na dany temat. Je艣li chodzi o studia to nie polegaj膮 one na ,,malowaniu paznokci" poniewa偶 s膮 takie przedmioty jak anatomia, technologia kosmetyk贸w, chemia, fizjologia cz艂owieka , a p贸藕niej 偶ycie weryfikuje kt贸ra cz臋艣膰 wiedzy bardziej si臋 przydaje. Je艣li chcesz zaj膮膰 si臋 dziedzin膮 na pograniczu medycyny estetycznej to funkcjonowanie cia艂a cz艂owieka wraz jego psychik膮 jest niezb臋dna do wykonywania tego zawodu,ale si臋 rozpisa艂am :) je偶eli mia艂aby艣 jakie艣 pytania ch臋tnie odpowiem:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jestem absolwentk膮 KWSPZ. Powiem szczerze, 偶e bardzo mi艂o wspominam 3 lata studi贸w. Pami臋tam jak jeszcze kilka lat temu sama przeszukiwa艂am internet aby dowiedzie膰 si臋 czego艣 o tych studiach :) Je艣li chodzi o poziom to jest 艣redni. Mo偶na przebrn膮膰 przez studia ucz膮c si臋 bardzo ma艂o i zda膰 wszytko na luzie. Generalnie wyk艂adowcy na zaliczenie wymagaj膮 niewiele, ale te偶 mo偶na uczy膰 si臋 sporo wi臋cej i dosta膰 stypendium naukowe. Na tej uczelni wiele zale偶y od samego studenta, czy chce si臋 rozwija膰 czy tylko mie膰 dyplom. Najci臋偶sza jest chyba farmakologia, patofizjologia i chemia. Ale wszytko da si臋 zda膰 :) U mnie w grupie studi贸w nie sko艅czy艂y 4 dziewczyny bo gdzie艣 tam im si臋 noga podwin臋艂a... Ja na drugim roku studi贸w znalaz艂am prac臋.. ale z tym te偶 bywa r贸偶nie. Je艣li ju偶 si臋 kto艣 gdzie艣 zaczepi to kariera zawodowa idzie bardzo p艂ynnie. Mi osobi艣cie b臋dzie bardzo brakowa膰 tych studi贸w.. atmosfery i ludzi :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Trudno co艣 tutaj doradza膰, du偶o zale偶y od kierunku jaki si臋 wybiera. Je艣li chodzi o takie rzeczy jak kosmetologia to moim zdaniem dobry poziom trzymaj膮 w MWS im. Dietla. Sama tutaj sko艅czy艂am licencjat i nie mam problem贸w z prac膮. Praktycznie ju偶 na ostatnim roku zacz臋艂am sobie pracowa膰 dorywczo, a teraz mam sw贸j, w艂asny biznes.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
DO DZIEWCZYN Z TR膭DZIKIEM R脫呕OWATYM!! Prosz臋 Was dziewczyny o wype艂nienie ankiety do pracy dyplomowej o tr膮dziku r贸偶owatym !! https://www.survio.com/survey/d/U9A8B6S1O7P4P1Q8E Dzi臋kuj臋 za po艣wi臋cone kilka minut! Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Patrzcie tutaj - http://www.wsp.szkolymydlowskiej.pl/ Kosmetologia to nie jest hop siup, ale je艣li chcecie cokolwiek wynie艣膰 z tego nauki, to radz臋 znale藕膰 uczelni臋 z odpowiednio wysokim poziomem. To ma naprawd臋 kluczowe znaczenie. Wi臋kszo艣膰 uczelni to strata czasu - radz臋 konkretnie weryfikowa膰 miejsca, w kt贸rych zamierzacie si臋 uczy膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jestem studentka tej uczelni i jestem strasznie nie zadowolona z pracy dziekanatu . Kontakt z dziekanatem to istna pora偶ka , wszystko za艂atwia si臋 z wielkim trudem . W dodatku Panie z dziekanatu opryskliwe i wiecznie nie zadowolone . Traktuj膮 studenta lekcewa偶膮co , bez chceci pomocy . Skoro p艂acisz to zupe艂nie si臋 Tob膮 nie przejmuj膮 . Dodatkowo je偶eli starasz si臋 o stypendium , wymy艣l膮 r贸偶ne powody by Ci go nie da膰 . We wszystkim ale to naprawd臋 we wszystkim dziekanat utrudnia 偶ycie student膮 . Robi膮 wszystko by zarobi膰 na Tobie , a nie pomoc . Nie polecam !

Udost臋pnij ten post