Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to choroba tkanki łacznej

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie,moze uda mi sie znalezc tutaj pomoc oraz rady i ludzi ,ktorzy maj podobne do mnie objawy i niezdiagnozowane bóle,opisze po krotce moja historie.Od ponad roku szukam przyczyny oraz diagnozy odnoscie uciązliwych boli nog,a dokladniej łydek,sciegien,dolow podkolanowych-ogolnie calych nog od kolan w dół,teraz doaczyly do tego również bole dłoni oraz palcow.Przez ten rok zaliczylam wielu specjalistow ,przeszlam szereg badan przedewszystkim prywatnych by powykluczac wiele schorzen,i nadal nie wiele wiadomo,wszystkie badania mialam ok ,niziutkie Ob,CRP,CK.cala morfologia mocz ok,robilam Ck,HLA B27,Borelioza rowniez wykluczona,latex ujemny,TSH wszystko w normie,bakterie rowniez powykluczane,dopiero po przeszlo roku trafilam do reumatologa ktory zdecydowanie bardziej przyglada sie pacjentowi i drąży temat,i o to okazalo sie ze ANA2 mam w mianie 1:160 tzn wynik graniczny ale lampka sie wlączyla i do myślenia dało...,obecnie czekam na wynik badania dsDNA potwierdzajacego..tocznia..,nie wiem czy to ta choroba,nie mam objawow,tylko te bole nog i dloni teraz bardzo sie boje,czytajac o tej chorobie i o rokowaniu załamałam sie,prosze o pomoc o rade,o informacje co robic jak sie ratowac,moze sa ludzie ktorzy maja podobne do mnie objawy,bede wdzieczna za kazda odpowiedz

Gość __GNM__
Nie mogłaś uciec przed czymś/przed kimś.