Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aero

jak przestać żreć słodycze

Polecane posty

Gość aero

Witam, zacznę od tego że zawsze uwielbiałam wszystko co słodkie,i pewno dlatego od kiedy pamiętam(szkoła podstawowa) byłam "wieksza" od rowieśników,gdy byłam w ciąży dość wcześnie zdiagnozowano u mnie cukrzycę ciężarnych,dieta,insulina,zero słodyczy, 6 tyg temu urodziłam synka,i od tej pory zaczął sie mój problem,dziennie pochłaniam kilogramy słodkiego nieważne czy to czekolada,słodkie bułki,ciasta kuz..... nie umiem się powstrzymać,dzisiaj zorientowałam się że od 3 dni nic innego nie jadłam a od wczoraj pochłonęłam prawie cała blachę ciasta czekoladowego;-( cały dzień piję kawy i żrę te słodkie paści brak mi słów na siebie samą

Gość gość
nie kupować, nie piec ciast , robić se soki domowe też są słodkie i o wiele zdrowsze niż słodycze

Gość gość
kupic, jesc to co ma magnez

Gość gość
Ja też jem dużo słodyczy, ale nie aż tak dużo. Zdarza się, że nic normalnego w ciągu dnia nie zjem, poza nimi oczywiście. Z tym, że ja nie ważę dużo, bo 50 kg. Nie wiem, co Ci doradzić. Jak się ma ochotę na słodycze, to się ją po prostu zaspokaja i ja tak właśnie robię ;)

Gość gość
Witaj :) Będzie to wymagało od Ciebie siły woli. Musisz o tym pamiętać bo innej drogi nie ma. Ale by mieć siłę do zmiany musisz sobie zdać sobie sprawę z sytuacji, która Cię pogrążyła ale o czym już publicznie sie nie mówi. Jeden z....g.r.e.c.h.ó.w...g.l.o.w.n.y.c.h...to jest nieumiarkowanie skąd biorą sie pogrążające nałogi ludzi. A co je powoduje? Uleganie niewinnym pokkusom. Zaczyna się niewinnie bo ciągnie nas do przyjemności z jedzenia. A z czasem wpadamy w ciąg i z nałogu jakikolwiek by on był to bardzo trudno samemu się z tego wyplątać. Nie jesteś z tym sama. Pomaga ludziom zdanie sobie z tego sprawę i zrozumienie, że dane nasze zachowanie nie przynosi dobrych efektów.

Gość gość
cd ....J.a.k....s.i.ę....z....t.e.g.o....u.w.o.l.n.i.ć...? ....N.a.j.p.i.e.r.w....z.d.a.ć....s.o.b.i.e....z....t.e.g.o....s.p.r.a.w.ę....-....c.o....j.u.ż.... ....w.ł.a.ś.n.i.e....zrobiłaś :) ....D.r.u.g.i.m....k.r.o.k.i.e.m....jest....s.p.o.w.i.e.d.z....z....c.i.ą.ż.ą.c.y.c.h...n.a.m naszych zachowań. To daje power i siłę i moc do zmiany swojego życia. I oddech, że to co było jest za nami jest faktycznie za nami a przed nami jest droga którą my wybieramy. Daje przebaaczenie i sobie i innym (okoliczności) bo skoro my dostępujemy odpuuszczenia i wybaczenia to również my sami sobie wybaczamy i odcinamy się od wciągającego poczucia winy.

Gość gość
kobieto nie jestes tucznikiem, raz juz odstawilas slodycze w ciazy, teraz tym bardziej mozesz, kazdy dzien zaczynaj od normalnego posilku a nie slodyczy, nie kupuj nic slodkiego, nie piecz, poradz sie lekarza, niech ci przepisze jakies tabletki

Gość gość
Proponuję zgłosić się do lekarza i powiedzieć o swoim problemie. Wygląda to na objawy cukrzycy.