Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nimessa

Starania o dziecko Luty 2014

Polecane posty

Gość tajska_zupka
Ja to bym chciała mieć już te wyniki badań i mieć kolejny cykl, żeby sprawdzić, co słychać u moich jajników....Ciekawa jestem ile zajmą nam starania:/ Moja koleżanka starała się 6 miesięcy i jej zdaniem było to długo, a druga jak tylko odstawiła leki na boreliozę, to od razu zaszła w ciążę.

Gość gość
Dziewczyny my z narzeczonym staralismy sie rok czasu.jak dalismy sobie luz to wyszlo.wczoraj dowiedzialam sie ze jestem w ciazy

Gość tajska_zupka
gość_M fajny jet ten Twój mąż!:D Pierwsze słyszę, żeby facet tak przejmował się dniami płodnymi i nie tylko...Jakbym nie przeczytała, że to facet, to powiedziałabym, że tylko kobieta może wpaść na taki pomysł!:D Mój akurat twierdzi, żeby kochać się i nie myśleć o ciąży...i podchodzimy do tego normalnie. Ale i tak myślę o tym. Przede wszystkim myślę, co przyniesie przyszłość:)

Gość tajska_zupka
gosc gratuluje!:) pewnie radosci ile wlezie...:)

Gość gość
a jakie badania powinno sie robic przed zajsciem w ciaze? ja robilam w pazdzierniku cytologie, toxoplazmoze, krew, cukier, mocz, rozyczke, i te wszystkie badania co w ciazy w laboratorium wydalam wtedy chyba 300zł. Są jeszcze jakies badania? wtedy bylo wszystko w porzadku.

Gość gość
Zebyscie wiedzieli,niby sie staralismy ale jestem strasznie zaskoczona.a mielismy probowac dopiero we wrzesniu(mamy wesele) a tu niespodzianka.bedziemy sie bawic we trojke

Gość gość_M
Tajska_zupko, Zalecam Ci abyś brała kwas foliowy, bo to jest bardzo istotne dla tego stwora co ma w nas sie utworzyć :) Ochroni jego cewę nerwową a dzięki temu też Twoją. Ja miałam badane praktycznie wszystko co sie da zbadać - nawet piersi, bo moja lekarka jest szalona ;)

Gość gość
Heh nawet zuzylam 12 testow bo nie wierzylam

Ja nie naleze do osob, ktore wierza iz wypicie kilku ziolek lub zjedzenie czegos pomoze w zajscie w ciaze. A tym bardziej moj w to nie wierzy. Potrzebowalam od niego pozytywnej odpowiedzi. Ja mam szczegolnego osobnika meskiego z ktorego ciezko jest wyciagnac cos , zwlaszcza jak chodzi o uczucia. Wiem,ze chce miec ze mna dziecko tak samo albo i mocniej nizeli ja z nim ale nie kwapi sie do mowienia o tym na prawo i lewo. Nie chce zadreczac siebie i jego badaniami, bo to dodatkowy stres i niepotrzebne myslenie,ze to ze mna jest cos nie tak. Wole wyliczanie dni plodnych i skupienie sie na obserwacji swego ciala. Nie bylam jeszcze na badaniach. Po pierwsze ciezko mi znalesc odpowiedniego lekarza, ktory powie mi prawde na temat moich jajnikow. Po drugie nie staramy sie o dziecko az tak dlugo . Po trzecie moja lepsza polowka wierzy,ze to kwestia czasu i odpuszczenia z mojej strony wyliczen . Jestem kobieta bardzo niecierpliwa o umysle matematyka. Skoro obliczenia w jakis sposob pomagaja mi sie uspokoic to czemu mam przestac ? Z ta blokada psychiczna pewnie masz racje ale jedynym sposobem abym nie mysla o owulacji, okresie i ciazy to uspanie mnie :) Pewnie kilka miesiecy bede siedziec i z niecierpliwoscia robic testy, czekac na @. Po czym sobie odpuszcze i w tym czasie zajde lub wybiore sie do lekarza ( w moim wypadku kilku lekarzy) .

Gość gosc2
oooo matko az 12;] no to faktycznie jest radosc i co wszystkie wyszly pozytywnie? ale wiesz ze najwazniejsze to uslyszec serduszko ? bo to roznie bywa?

Gość gość
Tak 12.ale mialam juz objawy.wczoraj bylam u lekarza 6 tydzien.uwierzycie ze slyszalam juz bicie serduszka.ryczalam ze szczescia caly wieczor

GRATUUJE !! Oby to nie byly jedyne dobre wiesci w tym miesiacu :) Moj Kot jest tez taki jak Twoj maz... tzn . ciagle mowi,ze wyliczenia zabijaja cala romantycznosc. Ale bez nich jestem myslami gdzies daleko i nie umiem sie skupic na romantycznosci :)

Gość gosc2
nimessa - powiem ci ze odpowiedni lekarz to podstawa ja chodzilam do jednego to plakalam; w ogole nie pocieszal, kazal sie modlic do boga, itd bo wolno rosnie wolno sie rozwija, tu tylko bog pomoze itd. Sory ale lekarz powinien mowic wprost i nie robic nadziei. A odnosnie mezczyzny to moj zbyt wylewny tez nie jest,raz mu sie zdarzylo ;]

Gość gość_M
Nimessa, ja mam dokładnie tak samo, tylko mój mąż nie wieży w moją matematykę i coś w tym chyba jest bo wtedy co zaszłam...to kochaliśmy sie na jego żądanie a nie na moje :P . Mój twierdzi, że on swoim pierwotnym węchem i tym jak na niego działam lepiej wie czy mam owulację czy nie :) Zobaczymy 6 marca czy sie myli czy nie :) bo teraz znowu działamy wg jego zamysłu a nie mojego kalendarzyka :p

Nie dziwie ci sie :) Ja bym to nagrala i cioagle sobie puszczala. To dopiero musi byc piekna muzyka dla ucha :) 12? Oj ... najwazniejsze,ze kazdy pozytywny :) Masz juz jakies objawy ? ;)

Gość gosc2
super;] bicie serduszka jest najwazniejsze;] fajnie ze ci sie udalo teraz kazda wizyte opisuj nam na forum co bysmy wiedzialy jak postepowac ;]

Gość gość_M
wierzy nie wieży :p

Gość gość
aki sam.po kazdym okresie zawsze zaryczana ze znowu sie nie udalo.nie powiem przyszedl pocalowal przytulil i zawsze mowil nastepnym razem sie uda.ttez mialyscie uczulenie na te zdanie

Gość gosc2
bicie serduszka najwazniejsze;] gratulacje ;] nie dziwie ci sie ze chcialabys to ciagle sluchac;] twoje malenstwo teraz tylko bedzie roslo ;]

Gość _ M Nie no to zupelnie jakbym slyszala mojego. Uczulenie? To malo powiedziane. Jestem wsciekla jak slysze od niego cos w ten desen :(

Gość gosc2
dziewczyny a jak wy wyliczacie dni plodne, na podstawie kalendarzy internetowych ,testy, same wyliczacie?

Z drugiej strony co by nie powiedzial byloby zle. Czasem chcialabym aby byla odwrotna sytuacja,ze to on dostaje okres zamiast dwoch kresek na tescie. U nas dochodzi do tego,ze to on mnie zaciaga do lazienki abym zrobila test. Tylko,ze ja juz nawet nie patrze na wynik . Bo niby po co ? Az wstyd sie przyznac ile zrobilam testow przed ostatnia miesiaczka, zwlaszcza,ze okres mi sie przesunal o jeden dzien.

Gość gosc2
a myslicie ze jak zrobie test 2 dni przed miesiaczka to cos wykaze? czy to za wczesnie w sumie to bedzie dopiero jakies 10 dni po stosunku.

Gość Zaniiepokojjona
Hej dziewczyny! Ja kilka godzin temu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy pisalam w swoim watku bole podbrzusza brak okresu ale stwierdzilam ze musze sie tym z kims podzielic zanim powiem mojemu! Boje sie tylko bo mam lekka niedoczynnosc tarczycy i dotychczas bralam sam jod. Kiedys mialam ten lek eurotyx czy jakos tak ale po nim tarczyca jeszcze bardziej sie podnosila i rzucilam to.. A teraz sie boje i chce jak najszybciej leciec do lekarza.

Gość gość
Przez ten rok co sie staralismy o dziecko to wydalam tyle pieniedzy na testy ze moglabym jechac na wczasy

gość 2 Po odstawieniu tabletek w tamtym roku jakos nie umiem zaabserowac sluzu a czym bardziej sie staram to tym mniej widze/ czuje. Do tego kalendarz internetowy i w telefonie. Ostatnio nawet pokusilam sie o testy owulacyjne. I o dziwo wszystko wskazywalo na ten sam konkretny dzien wiec kalendarze internetowe nie sa az takie zle.

Gość gość
Ja tez uzywalam internetowego.tylko mialam problem bo moj narzeczony na wyjazdach jest wraca tylko na weekend.jak wroci dzisiaj to z tego szczescia wykorzystam go przez cala noc

Gość gosc2
nimessa no bo ja wlasnie tez ide wedlug kalendarzy internetowych t-time.pl i jak pierwszy raz zaszlam w ciaze to wlasnie wedlug niego. ja podczas ego czasu jak teraz wspolzylam to mialam sporo sluzu gestego i dzialalam, ale co bedzie;/

sadze,ze 2 dni przed okresem to stanowczo za wczesnie ( chociaz ja potrafie zrobic i 3 dni przed okresem ) . Jesli w dniu okresu nie dostaniesz to wtedy probuj. Wlasnie. Testy nie sa az tak takie a jesli ktos stara sie o dziecko to traci na nie czasem krocie. Moj juz jest wsciekly jak mowie lub nawet ide w kierunku apteki. Dlatego zaczelam zaopatrzac sie w testy w drogeriach :) Przynajmniej jak widzi w domu test to nic nie mowi. Dziwne jest to,ze sam pierwszy chce sprawdzic czy to juz :)

Gość gosc2
no wlasnie;] poczekam moze z tym do dnia miesiaczki. jeszcze do tego wszystkiego w srode mam obrone i stres z jednego i drugiego powodu;/ tylko sie cieszyc jak twoj mezczyzna chce miec tak dzidzioa. tylko wkurza mnie ze niektore laski puszcza sie po imprezie i oddaja dzieci do domu dziecka a ktos chce ma warunki stara sie i nic ;/