Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapalenie pęcherza

Polecane posty

Gość gość

Hej jestem chłopakiem moją przypadłość jest taka ze czasem dostaje zapalenie pęcherza tzn pierwszy raz miałem 3 lata temu noi tydzień temu znowu dostałem, piję bardzo bardzo dużo wody z cytryną lub porzeczka Dodam że nie bOli mnie strasnie tylko mam poczucie parcia, biorę od tygodnia furagine 3x 2 i nic Może macie jakieś one sprawdzone sposoby kobietki?

Gość piroxeni
Pij sok z żurawin lub jedz same owoce. Najlepiej by było, jakbyś wykonał posiew moczu, by sprawdzić, co za bakteria Cię nęka, szczególnie, że infekcja powraca.

Gość gość
Jak mialem pierwszy raz w zyciu to robiono mi powiew i nic nie wyszło, i długo się meczylem ale jakos przeszlo a teraz nie wiem no trwa tydzien o narazie bez zmian

Gość gość
Jeśli nie przejdzie będę musiał iść do urologa, może tak być ze na rowerze zaziebilem pęcherz?

Gość gość
A powiedzicie jak długo u was trwa zapalenie pęcherza ? przy leczeniu domowymi sposobami?pozdrawiam

Gość gość
Dziś jest nawet nawet, wogole mnie nic nie piecze ani nie swedzi , jak idę oddać mocz sikam normalnie ale zaraz po wyjściu z toalety dalej mam uczucie jakbym miał pełny pęcherz , pomocy

Gość gość
Noi cóż skończyłem brać furagine, dziś kupiłem sobie w aptece tabletki zurawinowe i sok żurawinowy zobaczymy jak będzie

Gość gość
Najlepsze jest to że Kiedy wychodzę do pracy to zaczynam czuć pęcherz i z chwilą wejścia do domu praktycznie zanika:-(reasumując musi mieć to związek z temperaturą

Gość gość
Noi jest bez zmian, nic mi nie pomaga pijęze 4 litry dziennie wody z cytryną, byłam żurawinę , grzeje termoforem, jest minimalnie lepiej niż było ale i tak ciągle po wysikaniu mam uczucie ze nie oproznilem pęcherza

Gość gość
Spróbuję dzisiaj jeszcze piwa, może to mi pomoże A jak nie to do medyka bo trwa to już dwa tygodnie prawie

Gość gość
No po piwie jest jakby lepiej :-)

Gość gość
mnie często gnębi zapalenie pęcherza i zawsze mam pod ręką urofuraginę , ale ostatnio na stronie apteki czerwonej znalazłam żuravit duo protect po dwóch tabletkach poczułam ulgę w bólu polecam

Gość monikamonikamonikamonikamonika
mi żurawit i temu podobne nigdy nie pomagaly do konca, tylko furagina na recepte, bralam duzo wit c, jak przeziebione to warto dogrzać termoforem, a na noc opasac czyms cieplym nerki pecherz

Gość gość
idz do lekarza po antybiotyk,

Gość gość
Słuchajcie, dziś mija dwa tygodnie, jak przyplatalo mi się to, pierwsze dni piekło lekko ale po 8 dniach skończyłem brać furagine, potem zacząłem jakieś zurawionowe tabletki lykac, lykam i nic mnie nie szczypie jednak mam ciągle uczucie pełnego pęcherza, jak nacisne na niego to jest uczucie pelnosci, mimo tego że nie chce mi się siku DogrzewAm całe noce pęcherz twrmoforem Urologa mam za tydzień w srode dopiero Dodam że np dziś i dotyczy to wszystkich dni, to uczucie nie jest stale tzn zazwyczaj koło południa się pojawia Już nie mam pomysłu na samodzielne leczenie Ale nie jest to chyba nic poważnego bo tylko mam to uczucie, nic mnie nie boli ani nie szczypie

Gość gość
Już nie piję ale piłem ok 3 litrów wody z sokiem cytrynowym, nic nie pomogło

Gość gość
widzę, że relacja na bieżąco:)

Gość gość
jedd suszoną żurawinę a w nocy niech cię twoja kobietka ogrzewa:)

Gość gość
Nie nie rrelacja, tylko może ktoś wpadnie jeszcze jak moze mi pomóc, tydzień do lekarza więc jakos muszę się ratowac:-( O znowu się zaczyna

Gość gość
A mam Jeszce pytanie czy jeśli picie kwaśnych napoi tzn wody z sokiem cytrynowym nie pomogło, to lykanie witaminy C może inaczej zadzialac?

Gość gość
Kup sobie jeszcze urosept.

Gość gość
Lykam Uromaxin chyba to bez różnicy jaki preparat się kupi? czy jest w nich jakas różnica?

Gość gość
Kupiłem moją ostateczną deskę ratunku urosept i witaminę C odczucie pełnego pęcherza jest nadal niestety, zazylem właśnie te tabletki

Gość gość
hmmmm, ja na twoim miejscu sprubowałabym przeczyść drogi moczowe czymś łagodniejszym niż sok cytrynowy czy witamina c. u mnie te specyfiki też powodują uczucie ciągłego parcia na mocz a jestem osobą zdrową jesli chodzi o układ moczowy. sprubuj może łagodnych środków które nie będą drażnić pęcherza. polecam rumianek dwa razy dziennie szklankę , melisę na noc i wodę JAN ale z umiarem , żeby nie zmuszać pęcherza do ciągłej aktywności. poza tym zrób jeszcze raz ten posiew , może potrzebny ci antybiotyk. łagodnie odkażająco działają tabletki ziołowe Urosept.

Gość gość
No mam w środę wizytę u urologa Rumianek pije, nie piję herbat. tylko rumianek Jak idę się wysikac to nie ze kilka kropelek tylko może nie za duzo ale sikam, mimo to ciągle mam uczucie ucisku jakby był pełny pęcherz Już. ie wiem co mam Boże robić

Gość gość
a próbowałeś żurascin uro? ma żurawinę, witaminę C i dodatkowo pokrzywę, więc chroni cały układ moczowy. ale lekarz koniecznie do tego,dobrze że się zdecydowałeś.

Gość gość
szybka reakcja to polowa sukcesu, zurascin uro jest niezastapiony, przynajmniej w moim przypadku, bo zapalenie jest u mnie szybkorozwijajace sie i bardzo bolesne

Gość gość
jesli nie zaczniesz nosic 100% bawelnianej bielizny raczej z zapaleniem pecherza sie nie pozegnasz.duzo osob to ma od noszenia sztucznych stilonowych materialow w okolicach genitaliow.mozesz nie wiem jakie antybiotyki,cuda zazywac i wypijac ale jak genitalia beda ci sie kisic w syntetykach dalej to i tak nic nie pomoze.mozliwe tez ze podziebiony organizm i nerki czesto reaguja permanentnym zapaleniem pecherza.pecherza nie wolno przeziebic i lazic w chlodne dni z golizna w krzyzu,bo z zapalenia pecherza dokoptujesz sobie na dokladke zapalenie nerek a to juz bardzo ciezki orzech do zgryzienia.

Gość gość
na pewno warto zaopatrzyc sie w zurascin uro, mi on zawsze pomaga i nie truje sie chemia, bo jest zrobiony na bazie zurawiny, pokrzywy i witaminyc

Gość gość
Warto dodać, że jako jeden z niewielu preparatów żurascin uro zawiera też wyciąg z pokrzywy, która pozytywnie wpływa na układ moczowy.