Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZNÓW BIEGUNKA U SYNA 15MC

Polecane posty

Gość gość

Kurcze juz głowa mnie boli znerwow,w ciagu miesiaca synek ma 3raz biegunkę...Za pierwszym razem to byla moja wina bo codziennie mu dawałam gruszkę ...,bardzo lubi ,a ja głupia matka cieszyłam się,ze tak wcina...,sama tez jako dziecko mialam po gruszkach biegunkę ale nie pomyslam wczesniej,nawet nie byla to taka biegunka,bardziej rzadki stolec...,po lekach przeszlo następnego dnia ... 2tyg pozniej biegunka,w brzuszku mu jezdzilo,smierdzialo strasznie,tylek odparzony,po lekach przeszlo,serce mnie bolalo ,bo stal na bacznosc w lozeczku i plakal ,a lecialo z niego bardzo... Tydzien pozniej ,czyli dzis znow biegunka,w brzuszku mu się przelawalo,znow tylek odparzony...,temp nie ma i nie mial przy tych biegunkach,nie wymiotuje,co do zabkowania to nie slini się jakos specjalnie...ale lobuz nie da sobie zajrzec i sprawdzic,czy zęby moze idą....bo jesli nie zęby to co?nikt nie mial jelitowki,nie ma kontaktu z rowiesnikami...zwariowac mozna Nic ciezkostrawnego mu nie daję...Mialyscie podobnie u waszych dzieci?

Gość gość
a jak jest u niego z tolerancją na mleko? i pomysl co ostatnio zmienilas w jego diecie

Gość gość
od urodzenia pije mleko nan ,nigdy nie mial zadnych problemow(nie mogłam karmic go piersią,nie będe pisac czemu ale pewnie mnie zaraz zjadą niektore mamusie),krowiego mleka mu nie daje,dostal kilka razy sporadyczna ilosc i mial wysypkę...,nic specjalnego nie zmienilam w diecie,zastanawiam sie ,czy to nie po kaszce manny z bobowity,dzis mu podalam gotową bo normalnej mi braklo ale jakis czas temu tez ja jadl i bylo ok...Kaszę zjadl ok 8ej ,a biegunka zaczęla sie ok 15ej ,wiec nie wiem ,czy to od tego....

Musisz zrobić dokładne badania. Najlepiej jeszcze dziś w całodobowym dobrym laboratorium. Zrób posiew moczu i posiew kału (w stacji sanepidu). Miałam podobne problemy u syna gdy miał 13 miesięcy i okazało się, że i w kale, i w moczu miał patogenną bakterię. Musieliśmy leżeć w szpitalu niestety. Najważniejsze, czego musisz teraz dopilnować, to nawadnianie. Ja poiłam syna Orsalitem, którego wypijał bardzo chętnie i w bardzo dużych ilościach. Gdy trafiliśmy do szpitala, lekarze nie mogli się nadziwić, że po tak długo trwającej biegunce, dziecko nie jest odwodnione. Pamiętaj Orsalit podawaj często, schłodzony, najlepiej małymi łyczkami. U nas na odparzenia pomagał tylko Tormentiol. Tutaj masz fajny artykuł na temat biegunki i jak rozpoznać odwodnienie u dziecka http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/zdrowie-rodziny/ostra-biegunka-u-dziecka-jak-uchronic-dziecko-przed-odwodnieniem_38155.html

Gość gość
tu autorka dziekuje Marteczko,bylismy wczoraj u pediatry,dostalismy skierowanie do gastrologa,biegunka przechodzi szybko po podaniu lekow,pediatra nie byla w stanie znalezc przyczyny moze to byc od zabkowania bo czworki mu idą,moze cos byc w powietrzu bo teraz duzo dzieci u nas ma biegunki ,skarcila mnie ze odstawilam leki za szybko,nie mowila wczesniej ,ze mam podawac mimo ,ze biegunka minela, ale nie chcilam sie z nia spierac,kazala podawac synowi jeszcze przez 5dni od momentu jak biegunka sie zatrzyma,codziennie dawki zmniejszac ,a potem zobaczyc jak organizm sie bedzie zachowywal ,gdy zacznie juz normlanie jesc,badania kalu i moczu mu tez zrobie by byc spokojniejsza

I jak tam? Lepiej już? Macie wyniki badań? U nas wtedy w kale była obecna yersinia enterocolitica a w moczu pseudomonas aeruginosa, wiec trochę przeszliśmy wtedy. Lekarze mówili wtedy, że najlepsze co wtedy zrobiłam to właśnie to, że nie pozwoliłam mu się wtedy odwodnić. Pamiętaj, że najważniejsze w takich sytuacja to nawadnianie. Jedzenie potem nadrobi:) Tutaj masz jeszcze ciekawy artykuł http://portal.abczdrowie.pl/zatrucie-u-dzieci

Gość gość
odstaw tzw syf który najczęściej występuje czyli gluten (w szczególności białą mąkę np.pszenna) odstaw mleko i jajka jeśli dajesz,probiotyki to podstawa

Gość gość
mój mial podobnie i okazało sie że ma lamblie