Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Koniec 14 tygodnia ciąży a 3 kg na plusie

Polecane posty

Gość gość

Jak było u was? W poprzedniej ciąży dużo szybko tyłam pomimo normalnej lekkostrawnej diety i braku słodyczy. Obecnie zaczynam 15 tydzień ciąży i przytyłam już 3 kg . Mam przed oczami zdjęcia z poprzedniej ciąży i aż sie boję. Odzywiam się lekko (3 posiłki) , brak słodyczy, soków owocowych. Mam sporo ruchu ze względu chociażby na starszą córkę :). Są dziewczyny które w tym tygodniu są nadal na minusie. Jak to się dzieje.

Gość gość
No właśnie, dlatego jedne kobiety mają końcową wagę 8 do 12 kg na plusie a inne 15 do 20 kg. Każdy jest inny, ma inną przemianę materii. Mnie lekarz powiedział że na wagę u wielu kobiet wpływ ma odkładanie się wody w organiźmie i jeżeli już przed ciążą miałyśmy gorszą transpirację wody (lubiła się z różnych powodów odkładać w organiźmie co widoczne było opuchlizną ) to znaczy że coś dolegało i w ciąży się to nasili i waga będzie większa. Nerki i serce to są ważne organy odpowiedzialne za to ile wody nam się w organiźmie odłoży, zwłaszcza podczas ciąży . Trzeba normalnie jadać ale dbać o ruch .

Gość gość
Ja w 7 m-cu jestem 9 kg na plusie. A laska w tym samym dopiero dobiła do wagi z przed ciąży. Z tym że on ważyła 20 kg więcej ode mnie na starcie. Więc się nie przejmuj.

Gość gość
co się przejmujesz, każdy tyje w innym tempie, wpływa na to wiele czynników. Lej na to :) ja zaczynam 8 miesiąc i mam 14 na plusie, a moja koleżanka, która nigdy nawet w ciąży nie była mówi, że powinnam przytyć 12 bo tak w tv usłyszała :P :P

Gość majka267901
Jak bylam w ciazy gadalam z moja lekatka i powiedziala ze wszystko zalezy od tego ile konieta wazyla przed ciaza. Czesto zdarza sie ze kobiety majace nadwage przed ciaza mniej lub wca,e nie ptzybieraja na wadze. Ja mialam podobnie do ciebie, do ok.34 tc malo ptzytylam, ok. 5-6 kg, za to potem sie wyrownalo:-) w sumie w ciazy przytylam 12 kg. Przed ciaza ja, i teraz nie mam nadwagi, jestem normalnej budowy ciala, ami chuda ani gruba

Gość gość
Dzięki dziewczyny :) . Tyle się naczytałam o tych ktore do połowy drugie trymestru chudną lub nie przybierają na wadze że zaczęłam się zastanawiać jak to jest. Może jak przestanę o tym myśleć to będzie git :D.

Gość gość
Cześć dziewczyny, Przeprowadzam badanie na temat nadciśnienia występującego w ciąży i czynników ryzyka które mogą predysponować do wystąpienia nadciśnienia w ciąży i połogu. Jeżeli macie wolne około 10 minut zapraszam do wypełnienia ankiety ( w badaniu mogą wziąć udział wszystkie panie ciężarne oraz w okresie połogu niekoniecznie z nadciśnieniem) link do ankiety http://www.ankietka.pl/ankieta/135611/nadcisnienie-tetnicze-a-ciaza.html Z góry dziękuję Pozdrawiam serdecznie Ania

Gość gość
tez mnie zastanawia jak to jest, ze niektore kobiety w I trymestrze nic nie przytyja a jeszcze schudna( rozumie kiedy sa duze wymioty). niektorzy mowia ze chude szybciej nabiora kg znaczy nie wiecej ale juz w I trymestrze im cos przybedzie a ze grubsze nie ale jak dla mnie to nieprawda bo mam kolezanke ktora juz przed ciaza wygladala jakw ciazy zaawansowanej a przytyla w ciazy jeszce 15 kg.