Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bilecik z podziękowaniem dla obcokrajowców

Polecane posty

Gość gość

Krótko i na temat. Do podziękowań dla gości dołączamy bilecik w stylu: "Dziękujemy za przybycie na nasz ślub, nasze imiona" Na naszym weselu będą obcokrajowcy, i mam problem z bilecikiem. Moje imię i po polsku i po angielsku brzmi tak samo, ale imię mojego faceta już nie. Osoby te zwracają się do mojego faceta w angielskiej formie (np. Lucas - tak zostaliśmy im przedstawieni i nie zmienialiśmy nic żeby nie łamać im języka). A na bileciku dla nich jak napisać? Lucas czy Łukasz?

Gość gość
Przeciez już sama odp sobie na pytanie....skoro zwracają się do niego Lucas to wpisz Lucas

Gość gość
Napisz senkju i auwidersehen i do widzenia.

Gość gość
jak wesele będzie w polsce to powinno pisać po polsku,u mnie było wielu gości z włoch i nie pisaliśmy po włosku tylko po polsku

Gość gość
Po polsku! Jego imię to Łukasz, a nie Lucas.

Gość gość
U nas też byli goście z Dani i nie fisiowaliśmy. Na winietkach mieliśmy wpisane podziękowania za przybycie.

Gość gość
No też mi się wydaje, że Łukasz. To jakby byli goście z Anglii, Szwecji, Grecji i Czech załóżmy to dla każdego z nich trzeba byłoby szukać zagranicznych odpowiedników imienia Łukasz, idąc tym tokiem myślenia. Ma na imię Łukasz, to Łukasz.

Gość Mysza_87
Według mnie skoro wesele w Polsce to polskie imię, dla nich może okazać się to fajna pamiątka. Ja gościom na swoim weselu dawałam butelkę wódki z Polanina z wygrawerowanymi naszymi imionami i datą ślubu, bardzo im sie spodobało.