Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PragnącaSzczęścia

Krótki cykl , nieregularne miesiączki a planowanie dziecka :(

Polecane posty

Gość PragnącaSzczęścia

Witam wszystkich . Staram się z narzeczonym o dziecko od 8 miesięcy ale nam się nie udaje . Lekarze mówią że jest za wcześnie bo nie staramy się minimum rok i załamują ręce karząc czekać . Mam nieregularne miesiączki ale styczniowy cykl mnie dobił , trwał tylko 18 dni :( 13 lutego dostałam @ , która trwała 5 dni z tym że jeden dzień był tylko intensywnego krwawienia co mnie zdziwiło , pierwszy raz tak miałam . I mam takie pytanie do was odnośnie szyjki macicy. Dziś badałam a jest to mój 7dc a ona jest miękka otwarta i nisko . Z tego co wiem na początku cyklu jest zamknięta , wysoko i twarda a potem się unosi koło 8-9dc a ja już wczoraj jak patrzyłam miałam nisko otwartą i miękką . Dlaczego tak jest ? Zastanawiam się właśnie i nie wiem. Pierwszy raz tak mam . Już nie mam siły do lekarzy , chodzić i prosić się żeby co kolwiek powiedzieli a oni tylko mówią że tak bywa i nie poradzą nic bo nie staramy się minimum rok :(

Gość gość
bierzesz coś? polecam ci castagnus - jest na wysoką prolaktyne ale reguluje też cykle itd - łykaj kwas foliowy itd - mężowi podrzuć do zażywania choćby fertimen -

Brałam castagnusa ale przytyłam po nim więc odstawiłam . Narzeczony bierze tabletki na poprawę nasienia do tego kwas foliowy i czasami witaminki. Ja łykam kwas foliowy , magnez B6 witaminę C , piję siemię lniane i dziurawca . Martwi mnie to że ciągle mam taką szyjkę ech i nie wiem dla czego

Gość gość
zamiast martwic się szyjką, zrób badania hormonów i znajdź porządnego lekarza, bo przy tak krótkim cyklu Twojej fazy lutealnej prawie nie ma, więc nawet jeżeli dojdzie do zapłodnienia, to zarodek nie będzie miał się w czym zagnieździć. Co do castagnusa- po czym przytyłaś, skoro to lek ziołowy?

Poleciła mi go koleżanka która również po nim przytyła jak wiele innych dziewczyn . Możesz sobie opinie poczytać gdzie niektóre dziewczyny piszą że wyregulował cykl ale przytyły . Więc nie będę go brała więcej . Lekarz chciał mi przepisać luteinę ale stwierdził że poczeka jak ten cykl będzie wyglądał . Pierwszy raz mam tak krótki cykl.

Gość gość
brałam castagnus 3 razy- ani razu nie przytyłam, ciekawe co zrobisz, jak ci lekarz w końcu clo zaleci- po tym to się dopiero tyje

Gość gość
no jak narazie to lekarz nic mądrego ci nie wymyślił

Gość gość
Po pierwsze moim zdaniem mozesz poprosic lekarza o badania hormonalne, maz moze prywatnie zrobic badanie nasienia, mow lekarzowi ze staracie sie z poltora roku, ja tez tak mialam tylko ze cykle mega dlugie, mialam za wysoka prolaktyne czasem ze trzy miesiace nie mialam @