Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy Wasz teściowa faworyzuje wnuki pytanie

Polecane posty

Gość gość

jeśli tak to jak na to reagujecie, podejmujecie jakies kroki?

Gość kskss
nie ;)

Gość gość
tesciowa nie ale teśc owszem. Nic nie mówię bo co to da?

Gość gość
no nie wiem co, ale może niektórzy w takiej syt.podejmuja jakieś kroki np. ograniczają kontakt czy coś...

Gość gość
tak wnuczkę ,która okazało sie nie być wnuczką ale widzę że jest za nią bardziej niż za moimi chłopakami bo zawsze chciała mieć córkę .szczerze mam to gdzieś .

Gość gość
a jak ograniczysz dzieciom kontakt z dziadkami, to komu krzywde zrobisz?

Gość gość
no jeśli dziadkowie sa tak beznadziejni że ewidentnie faworyzują te drugie wnuki a nasze dziecko jest to gorsze to nie sadze aby odcięcie od takich "dziadków" było wielką krzywdą...

Gość gość
to jest twoje zdanie

Gość gość
nie będę zmuszać teściową aby kochała swoje wnuczki.

Gość gość
na czym to fawo ry zowanie polega? jakies przykłady?

Gość gość
z moich obserwacji wynika, że babcie faworyzują wnuki od córek bardziej niż wnuki od synów- i się nie dziwie :D ja bym nie chciała żeby obca baba mi wnuki urodziła ;)

Gość gość
?!

Gość gość
Jak na razie teściowie faworyzują córkę sposród dwójki swoich dzieci, nie zdziwię się jeśli wnuki od niej też będą lepsze.

Gość gość
a jeśli Twoje dzieci będą tymi "gorszymi" wnukami to zamierzasz coś z tym zrobić ? czy bez reakcji?

Gość gość
stara się nie, ale widzę że woli(?) córkę swojej córki niż synów syna :-), mi to absolutnie nie przeszkadza, bo to naprawdę jakieś sporadyczne zachowania

Gość gość
podaje przykłady faworyzowania wnuczki która nie jest wnuczką mojej teściowej bo jak okazało się po 13 latach brat mojego męża ojcem nie jest . Np zabieranie jej co sobota do siebie ,mojego syna starszego zabiera tylko kiedy .Asia poprosi bo chce się z nim pobawić ., Na Asi życzenie jest telefon że albo go odwozi albo mamy przyjechać bo niego bo się pokłócili i Asai siedzi w drugim pokoju i nie chce patrzeć na nie niego . Albo jest plan zabrania mojego syna gdzieś tam i nagle za przysłowiowa pięć dwunasta zmiana planów ,bo Asi miało nie być ale będzie i chce iść pochodzić po centrum a mój syn nie lubi więc go nie zabiorą . Asia pazerna dziewucha rzuca się na wszystko tylko ciągnie na pierdoły a teściowa wielka zwolenniczka nie kupowania dzieciom pierdół niepotrzebnych typu jakieś gazety z gadżetami ,kupuje nawet zamawia na przyszłość w kiosku aby nie wykupili bo Asia mieć musi gazetkę z koralikami czy czymś tam . W dodatku kupuje jej ubrania ,buty,drogie bo sama nie kupi sobie byle czego a jak zobaczyła że syn ma nowe buty spytała ile kosztowały to złapała się za głowę że drogie a przecież to my kupiliśmy . Asia co dwa lata dostawała nowy rower ze sklepu rowerowego za niemałe pieniądze bo taki trzeba jest bezpieczny a wnusia nie umiała jeździć na żadnym rosła a rowery malały ,to kupowała nowe i tak nie nauczyła się do tej pory jeździć . Mojemu synowi kupili na komunie rower z marketu nie o to chodzi że marketu ale chociaż ich stać na lepszy i wiecznie słyszałam że trzeba lepsze bo nie warto z marketu bo to szajs a tutaj proszę z marketu i jeszcze zrzutę zrobili prababcia i dziadkowie .Syn miał nowy rower porządny mąż kupił ,więc ten oddałam na wieś do kuzynki dzieci . Asia ma 13 lat od lat zabierają ją na wczasy na 4 tyg ,mojego syna zabrali raz na tydzień bo Asia chciała wracać do domu bo sie nudziła tam a on sam by się nudził .Potem powiedział że chciał zostać ale babcia powiedziała że mama tęskni . Asia zna całą rodzinę bo wszędzie ją zabierają ,mój syn ma 10 lat zna dwie ciotki które były u teściowej na urodzinach , Syn mając 7 lat powiedział Asia jesteś głupai ,a teściowa powiedziała że uczę go brzydko mówić na Asię ,Asia powiedziała że jest debilem i to przy nas wszystkich to teściowa nic sie nie odezwała ,ja się odezwałam . Natomiast mój syn i tak woli moją mamę a drugą babcię tak sobie ,już nawet nie chce do niej jeździć a jak ona przyjeżdża to siedzi w swoim pokoju tylko się przywita i pożegna .W sumie to dobrze że taki jest bo nie odczuwa tego że jest z boku ,jest taki sam jak ja na wiele spraw ma po prostu w*********** Mój mąż bardziej z tych co przeżywają i czasami jest mu głupio za mamę że tak się wychwala Asie , ale ja mu mówię że nie ma o co sie stresować ,jest jak jest .

Moi tesciowie bardzo kochają wnuki ,po równo ich miloscią obdarowują. Moi rodzice mają swoich ulubienców ,nie powiem aby w czym faworyzowali,czy ewidentnie wyróżniali, ale da sie zauważyc , ktora to oczkow w glowie dziadka ,a z którym sie lepiej babcia dogatuje ( bo mama akurat jest łasa naprzytakiwanie jej w kazdym temacie , a nie kazde z wszystkich wnucząt jest bezwglednie zgadzające sie z nią z grzecznosci :)

Gość gość
moja teściowa ostatnio nawet zapomniała datę urodzin naszej córki... a mała ma 2 miesiące, więc chyba to nie takie trudne do zapamiętania.... co prawda mąż ma dużo rodzeństwa więc może jest to tym spowodowane że tych wnuków jest już trochę... ale co mnie to obchodzi mam to gdzieś... nigdy w życiu od niej nic nie dostałam, moje dziecko zresztą też nie... nic od niej nie chce żeby nie było... ale nawet na obiad nigdy nas nie zaprosiła... ale jej to wiecznie trzeba pomagać, robić zakupy... i tylko mąż się musi nasłuchać że to by się jej przydało i tamto.. mówie mu że ma już swoją rodzinę i czas na odcięcie pępowiny... bo na szczęście pieniędzy nam nie brakuje ale mamy już swoją rodzinę i swoje wydatki.. oh ulżyło mi..

Gość gość
to cieszę się ze Ci ulżyło;) upup

Gość gość
, czemu nie zerwicie z taka "babcia " kontaktu? Dla mnie zachowanie o ktorym piszesz jest nie do pomyslenia :( Czemu tesciowej nie pwoiedzialas nigdy, ze nie zyczysz sobie takiego zachowania wzgledem Twojego syna.

Gość gość
To nie jest powód do zerwania kontaktów,Babci na co dzień w naszym życiu nie ma nie wtrąca sie do nas ,moje dzieci jakos same z siebie bo już od małego nie traktowały jej jako ukochanej babci a nawet babci to mama taty jest .Dla nich liczy się tylko jedna babcia moja mama zarówno dla starszego i młodszego takie jakieś naturalne u nas to jest .Nikt ich nigdy nie kierował nie buntował samo przyszło . poszedł A ja się kiedyś syna pytałam czy mu przykro było czy poczuł się odsunięty bo babcia tak zachowuje się do Asi .Powiedział no coś ty mamo i poszedł nie wiem może to też kwestia charakteru , znam go po nim spływa to jak po kaczce .Młodszy też raczej za nią nie będzie ma dopiero 3 lata a jak ona przyjedzie to też ją olewa . To że kiedyś powiedziałam jej parę słów i to nie raz to inny temat . .,

Gość gość
a jak ona zareagowala jak jej powiedzialas co myslisz o jej zachowaniu wzgledem twoich dzieci?

Gość gość
Ostatnio bo całkiem niedawno w grudniu w święta była rozmowa a właściwie ja mówiłam . Nie będę opisywać sytuacji bo długie . Ale teściowa się speszyła ,złapała za serce i powiedziała a o co ja takiego zrobiłam co ja powiedziałam .No mój Boże co ?Ona zawsze pali głupa ,bo głupia nie jest .

Gość gość
moja tesciowa faworyzuje jednego wnuka... Ale nic z tym nie robie, bo akurat to moj syn :D

Gość gość
Moja teściowa faworyzuje wnuczkę- moją córkę. Córka jej córki jest na drugim miejscu.