Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcela123

GUZ jajnika prawego czy kto przechoził?? prosze o porade ..

Polecane posty

Gość marcela123

a wiec mam 24 lata i gin na badaniu stwierdził mi guza na prawym jajniku jutro mam skierowanie na dalsze badania i 4 czerwca termin usuniecia guza. ale lekarz w szpitalu powiedział ze antykoncepcja może mi pomoc jak zaczne ją brac i może ten guz się wchłonie i nie trzeba będzie wycinac . nie wiem nasi lekaze ze szpitali dają wiele do życzenia ..... lewy jajnik prawidłowy 27mm prawy jajnik lity guz 66x44mm m plyn w jamie douglasa , mam nadęty brzuch który boli oraz plamienie i pytanie czy ten guz jest duży? bo nie wiem jak zinterpretować te wymiary CZY KTÓRAŚ Z WAS TO PRZECHODZIŁA I CZY GUZ OKAZAŁ SIE ZLOSLIWY CZY NIE ZŁOŚLIWY ?

Gość marcela123
jest tu ktoś??????????????

Gość gość
Nie denerwuj sie, jeszcze nie wiesz co to za tuz, czy jakiś moze torbiel? konieczna jest dalsza diagnostyka.

Gość gość
gogle przeszperałam już dawno ale zastanawia mnie to jak może zniknąć guz przez antykoncepcje i torbiel to nie jest lekarz powiedział ze guz

Gość gość
Antykoncepcja zatrzymuje prace jajników, nie tworzą sie pęcherzyki Graffa, wiec nie ma co sie tam tez zamieniać w guz. Najwidoczniej lekarz nie podejrzewa raka, tylko lagodna zmianę, jakieś otorbielenie pęcherzyka. I guz to niekoniecznie rak. Chodzi o zbita w jednym miejscu tkankę. Na pewno nie mozesz tego lekceważyć, wiec dokończ diagnostykę, ale poki mówią o pigułkach, a nie o operacji i chemii, nie szukaj powodu do nerwow

Gość gość
bardzo dziękuję :**** za wytłumaczenie :)