Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Looollaaa

Postępowanie przy tabletkach antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość Looollaaa

Co sądzicie o tabletkach antykoncepcyjnych, skuteczności i ogólnie o tej formie zabezpieczenia? Czy jeśli przyjmuje się je regularnie bez występowania niepożądanych rzeczy, to wszystko jest w porządku? Jakie są wtedy szanse na zajście w ciążę, kiedy tabletki przyjmuje się sumiennie, według zaleceń, bez żadnych przeciwwskazań? Czy kończenie w środku przy przyjmowaniu tabletek aty jest w 100 % wskazane i nie grozi bardziej ciążą? Czy różnice czasowe w przyjmowaniu tabletek tzn. - 1 h później, 2 h WCZEŚNIEJ mogą źle wpłynąć?? Proszę o odpowiedzi, chociaż na jakiekolwiek z moich pytań!!!!

Gość Gośka3030
Ja szczerze mówiąc nie mam zaufania do tabletek. Trudno mi zaufać w coś co czego nie widzę. Poza tym niby mają 99,9 % skuteczności a w moim życiu znałam kilka dziewczyn i kobiet które zaszły w ciąże biorąc tabletki. Oczywiście nie chcę tutaj siać jakiejś propagandy bo nie wiem jak sumiennie te osoby brały te tabletki. Nie każdy się przyzna że popełnił jakiś błąd. Ale samo to nie daje mi zaufania że wystarczy raz popełnić błąd i można wpaść. Mam wrażenie że nie tylko ja nie ufam tabletkom. wystarczy poczytać. Wiele dziewczyn mimo zapewnień producenta o skuteczności dodatkowo właśnie używają gumek, stosunki przerywane itp i td. i jak zdarzy się coś to panikują że zajdą w ciążę. Strachu nie pokona nawet najlepsza antykoncepcja.

Gość gość
Tabletki są bardzo skuteczne, jeśli prawidłowo się je przyjmuje, ale trzeba pamiętać, że muszą być bardzo dobrze dobrane. W przeciwnym razie mogą mieć bardzo negatywny wpływ na organizm. Warto jest wcześniej zrobić badania hormonalne, próby watrobowe itd. Ja nie mogę stosować antykoncepcji hormonalnej, więc zdecydowałam się na femcap - kapturek