Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szczęśliwa86

Jaki rozmiar ubranek

Polecane posty

Gość Szczęśliwa86

Witam Jestem w 3 miesiącu ciąży......niedługo zamierzam zacząć kupować ubranka dla mojego dzidziusia......powiedzcie mi...w jakim rozmiarze kupuje sie ubranka?

Gość gość
możesz kupic w kazdym rozmiarze.bylebys w pore roku trafila żeby zalozyc.

Gość Szczęśliwa86
ale chodzi mi o ubranka na ....pierwsze dni życia maleństwa? To rozmiar 56?

Gość gość
Zależy jakie dziecko Ci się urodzi. Pod koniec ciąży będziesz wiedziała mniej więcej. U nas 56 posłużyły może z 2 tygodnie. Zasadniczo ja bym kupowała 62 i 68 teraz. Pod koniec ciąży można dokupić mniejszych.

Gość Szczęśliwa86
Ok. Dzieki bardzo za pomoc :)

Gość gość
Z ilością 62 też nie szalej, dzieci szybko wyrastają z tych małych rozmiarów. Poza tym, chyba jeszcze nie znasz płci, więc na razie tylko uniseksy :) Na kiedy masz termin?

Gość gość
ta przecięty noworodek/niemowlak, a i 56 cm się przydaje... to rozmiar 62 cm, to ma na bank do 3, 4 miesiąca :D, kup od razu 68 cm i będziesz go szukać w tym ubranku, no co za bzdury ludzie piszą :D

Gość gość
Aha, no proszę, moje dziecko się urodziło z wagą 3,5 i jakoś od 1,5 miesiąca wchodzi w 68, a ma 3,5mc. W 56 wchodziło 2 tygodnie, potem miesiąc z hakiem w 62 i już teraz w 68. Może mam niewymiarowe dziecko, ale uważam, że większe ubranka zawsze się przydadzą, a mniejsze w razie czego się dokupi. Dodam że po narodzinach w niektóre 56ki w ogóle się nie mieścił. Ok,3,5kg to nie tak mało wiem, ale patrząc na wyborczą z dzieciakami, to plasował się gdzieś w środeczku.

Gość gość
nie możliwe z tym postem wyżej...chyba że lubujesz się w dużo za dużych ubrankach, dużo matek tak ma...żeby mowić jakie o ich dziecko duże :D, 5 razy rękawy podwijają...

Gość gość
Ja uważam, że rozmiar 56 się przydaje, moje dziecko urodziło się jak miało 54cm, ale w rozmiarze 56 pływało, pożyczałam od koleżanki 50 i w tym chodziło ok miesiąca, potem rozmiar 56 służył nam jakieś 2 miesiące, dopiero wtedy przeszłam na 62. Ja nie lubię jak dziecka nie widać z ubranek bo są za duże i nie lubię podwijać rękawków i nogawek, wolę dopasowane rzeczy.

Gość gość
moja córka ur sie 51cm długa i ważyła 3450 a wiec była krótka ale pulchniutka i ubranka 56 najlepiej sie sprawdziły i żeby nie skłamać dop ok 3msc 62 były dobre. Ja bym nie kupowała 68 bo to dziecko sie w tym utopi,a lepiej jak jest dopasowane-dziecku jest przyjemniej. :-) Powodzenia:-)

Gość gość
Nie lubuję się w dużych ubrankach, ale też nie wciskam dziecka w body, którego nie można potem dopiąć w kroku. Zważ też, że rozmiary są różne i jedno 62 nie równe innemu 62. Niemniej nie mam już żadnych 62, w które by wszedł. Może moje dziecko faktycznie niewymiarowe jest, nie wiem...

Gość gość
Moj tez urodzil sie 60 cm a rozmiar 62 nosil moze ze 2 tyg. Potem 68 a majac 3 miesiace 74. Teraz ma 11 miesiecy i nosi 92. 56 nie uzylismy ani jednej rzeczy.

Gość gość
Mon Syn nosił jakieś 1,5 miesiąca rozmiar 56, króciutko 62, szybko wskoczył w 68. Ma skończone 3 miesiace. Ale zgadzam się ze rozmiar rozmiarowi nierówny. Niektóre ubranka 56 były większe niż 62 ;)

Gość Szczęśliwa86
Termin mam na 23 wrzesnia....ale juz nie mogę doczekać sie zakupów :P

Gość gość
Moje dziecko miało 52cm... dorosło do ubranek w rozmiarze 56 gdzieś w 3 miesiącu... na pół roku nosiło 56 i 62, 2-4m.. teraz ma 13 miesięcy i nosi 6-9m, 68 i małe 74 (chociaż ma też 2 rzeczy dobre, a rozmiar 80). _ Wszystko zależy od tego, ile dziecko będzie rosło po urodzeniu, a tego nie przewidzisz.. Poza tym, wiadomo, że na dziecko o długości 50-53cm, ale o wadze urodzeniowej 2700-3300, ubranka 56 będą służyły dłużej, niż na dziecko o takim samym wzroście, ale o wadze pod 4kg. Bo ubranko będzie się rozciągało. Jeśli ktoś utuczy dziecko, to wiadomo, że nawet jeśli będzie w wieku 3-6 miesięcy niezbyt duże, to będzie musiało nosić większy rozmiar.