Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odstawienie antykoncepcji po 40tce

Polecane posty

Gość gość

Odstawiłam tabletki antykoncepcyjne po 17 latach brania.Mam 43 lata. Ginekolog stwierdził, że najwyższy czas bo jajniki już i tak na emeryturze.Cykl mi teraz wariuje(33 dni,26dni,18dni,40dni) Napiszcie proszę jak Wy miałyście.

Gość gość
Mam 42 lata i mój ginekolog twierdzi, ze moim jajnikom daleko do emerytury.. Twój lekarz robi Ci regularnie usg?

Gość gość
Moze zapytaj innego lekarza co sadzi o problemach z cyklem po odstawieniu pigulek? Niby wahania do 3 miesiecy to nic niepokojącego... Poza tym jakoś trzeba sie zabezpieczać przed ciąża, a przy nieregularnych cyklach tym bardziej ...

Gość gość
jeśli długo brałaś to możliwe że będzie się regulować dłużej niż pół roku. Jajniki długo nie były używane że wszystko może się dziać. Niekiedy trzeba jajniki z powrotem przywrócić do pracy.

Gość gość
Owszem, zabezpieczam się tym bardziej , że moja koleżanka ( w tym samym wieku) od trzech miesięcy jest mamusiom.Mój ginekolog radzi odczekać aż się cykl unormuje i założyć spiralkę. Po tylu latach brania pigułek organizm fiksuje-bóle brzucha,pleców,piersi,humory,cała jestem jakaś taka napuchnięta. Ciężko to znieść tym bardziej że na tabletkach nie miałam żadnych problemów.Ciekawe kiedy to się skończy?

Gość gość
Porozmawiaj z innym lekarzem , dlaczego odstawiłas tabletki jezeli dobrze sie czułas i mialas normalne miesiaczki. Ja mam 44 lata i zrobiłam w tamtym roku przerwe 2 miesiace - czułam sie bardzo zle w tym czasie- gdy tylko wróciłam do tabletek zaraz wszystko wróciło do normy .Nie wyobrażam sobie życie bez tabletek antykoncepcyjnych , sex bez strachu o ciąze , regularny okres z małym krótkim krwawieniem i zawsze mozna jechac na wakacje bez strachu ze bedzie w tym czasie miesiączka. Co roku mam usg i w tym wieku kobiety nie mają "starych jajników" mało tego niektóre rodzą dzieci. Skonsultuj sie z innym lekarzem.

Gość gość
Nigdy nie miałam zastrzeżeń do mojego lekarza,ale coraz częściej zastanawiam się nad wizytą u innego.